ΠΑΟΚ και Ξάνθη οι μόνες ομάδες χωρίς προπονητή

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ και Ξάνθη οι μόνες ομάδες χωρίς προπονητή

bet365

Λίγες μέρες έμειναν για να αρχίσει η προετοιμασία και οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμα προπονητή. Ποιες άλλαξαν και ποιες κράτησαν αυτούς που τελείωσαν την περσινή σεζόν.

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο το χρονικό διάστημα (και να είναι φυσικά) από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τα playoffs, ωστόσο σε λίγες ημέρες πολλές ομάδες και κυρίως αυτές που βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα και έχουν πάρει τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, θα αρχίσουν την προετοιμασία τους.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Μια προετοιμασία που κάποιες ομάδες θα την αρχίσουν με νέους προπονητές, όπως ο Ολυμπιακός (Χάσι), Πανιώνιος (Γρηγορίου), Κέρκυρα (Ελευθερόπουλος), οι περισσότερες με τους ίδιους και ελάχιστες, δύο για την ακρίβεια σίγουρα θα έχουν νέο τεχνικό, αλλά ως την ώρα που γράφεται το κείμενο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Μιλάμε φυσικά για τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη, τις μοναδικές έως τώρα ομάδες που δεν έχουν ακόμα υπογράψει με νέο προπονητή.

Παρακάτω θα αναφερθούμε στα δεδομένα που υπάρχουν για τους πάγκους των ομάδων και μην ξεχνάμε φυσικά πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν αλλαγές μέσα στην αγωνιστική χρονιά που έρχεται, γιατί όπως όλοι γνωρίζετε καλά, στην Ελλάδα και όχι μόνο, ο προπονητής είναι ο πρώτος που φεύγει μετά από κάθε αποτυχία μικρή ή μεγάλη!

Οι σταθερές ομάδες...

Ας ξεκινήσουμε με τις σταθερές ομάδες που κράτησαν τον προπονητή τους και θα ξεκινήσουν μαζί και την ερχόμενη χρονιά.

ΑΕΚ: Μανόλο Χιμένεθ

Με την Ένωση να τερματίζει πρώτη στα πλέι οφ και να βρίσκεται και στον τελικό Κυπέλλου, θα ήταν μεγάλη έκπληξη να μην παραμείνει ο Ισπανός. Η έκπληξη παρότι ακούστηκε, δεν έγινε και ο Χιμένεθ θα συνεχίσει έτοιμος να πάει τους... κιτρινόμαυρους ακόμα πιο ψηλά και όταν λέμε πιο ψηλά λέμε για διεκδίκηση πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός: Μαρίνος Ουζουνιδης

Με την δουλειά που έκανε ο Έλληνας προπονητής στο... τριφύλλι θα μιλάγαμε όχι για θαύμα, αλλά για έγκλημα αν έφευγε. Θέμα φυγής φυσικά ποτέ δεν τέθηκε και ο Ουζουνίδης έστω και με ακόμα μικρότερο μπάτζετ καλείται να κάνει μια ακόμα υπέρβαση και να οδηγήσει τους... πράσινους όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα λέγαμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση για διεκδίκηση τίτλων, αλλά αν δεν γίνει γνωστό το μπάτζετ, θα είναι άδικο να ανεβάσεις ψηλά τον πήχη για έναν προπονητή όμως που δεν φοβάται να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.

Πλατανιάς: Γιώργος Παράσχος

Και στην περίπτωση αυτή η παραμονή του έμπειρου προπονητή ήταν δεδομένη. Ο Παράσχος οδήγησε τους Χανιώτες σε μια εξαιρετική χρονιά όπου και έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν ακόμα και την είσοδο στα playoffs και εννοείται η διοίκηση ήθελε να τον κρατήσει. Αυτό ήθελε και ο ίδιος και η παραμονή ήταν εύκολη με τους στόχους να είναι η γρήγορη αποφυγή του υποβιβασμού και μετά ό,τι καλύτερο έρθει, ας έρθει...

Ατρόμητος Αθηνών: Ρικάρντο Σα Πίντο

Ο Ατρόμητος φέτος είχε μια άσχημη στο μεγαλύτερο διάστημα χρονιά, ωστόσο με την έλευση του Πορτογάλου τα πάντα άλλαξαν. Ο Σα Πίντο έβαλε τάξη στους... κυανόλευκους που όχι μόνο δεν κινδύνεψαν, αλλά στο τέλος πάλεψαν ακόμα και για την είσοδο στην πεντάδα. Την ερχόμενη χρονιά οι στόχοι φυσικά θα είναι η Ευρώπη και μένει να δούμε αν ο Πορτογάλος καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη πεντάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιάννης Πετράκης

Σταθερή αξία ο έμπειρος προπονητής. Μπορεί φέτος ο ΠΑΣ να μην κατάφερε να μπει στα playoffs, αλλά σίγουρα μόνο αδιάφορη χρονιά δεν είχε. Στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και φέτος θα προσπαθήσει και πάλι να παλέψει για να βγει στην Ευρώπη με τον Πετράκη να είναι ένα από τα βασικά του όπλα.

Παναιτωλικός: Μάκης Χάβος

Ανέλαβε τους Αγρινιώτες σε μια στιγμή που η ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά και κατάφερε να συμμαζέψει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Τώρα θα φτιάξει το δικό του ρόστερ, θα κάνει την δική του προετοιμασία και θα προσπαθήσει να πετύχει με τα... καναρίνια το μεγάλο τους όνειρο που δεν είναι άλλο από την έξοδο στην Ευρώπη. Εννοείται πως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά και ο Χάβος δεν είναι για τα εύκολα, αλλά για τα δύσκολα.

Αστέρας Τρίπολης: Στάικος Βεργέτης

Όταν ακούς Αστέρας Τρίπολης το πρώτο όνομα που σου έρχεται αναφορικά με τον πάγκο είναι Στάικος Βεργέτης. Ο νεαρός προπονητής επέστρεψε στα δύσκολα στους Αρκάδες, κατάφερε να τους γλιτώσει από τα... εμφράγματα πιθανούς υποβιβασμού και πλέον ετοιμάζεται να τον επαναφέρει στις πρώτες θέσεις, εκεί που τον είχε όταν και τον έδιωξαν από την ομάδα, σε μια κίνηση που λίγοι κατάλαβαν και που σίγουρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα μόνο πετυχημένη δεν την λες...

ΑΕΛ: Αντρέ Πάους

Ο Ολλανδός ανέλαβε τον δύσκολο πάγκο της ΑΕΛ αρχές Απριλίου και θα αρχίσει και στην ερχόμενη χρονιά. Λέμε θα αρχίσει γιατί η αλήθεια είναι πως οι... βυσσινί κάνουν πολλές αλλαγές και κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα ολοκληρώσει την χρονιά στον ίδιο πάγκο. Ο Πάους έχει ως στόχο να καταφέρει να παίζει η ΑΕΛ όμορφο ποδόσφαιρο και να την οδηγήσει όσο πιο ψηλά γίνεται αποφεύγοντας το συντομότερο το άγχος του υποβιβασμού.

Απόλλων Σμύρνης: Άκης Μάντζιος

Πήρε πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα, τον οδήγησε με άνεση στην Σούπερ λίγκα, οπότε η παραμονή του ήταν δεδομένη. Ο Μάντζιος κατάφερε πέρσι να παρουσιάσει ένα πολύ δυνατό σύνολο και το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος. Στόχος φυσικά θα είναι η παραμονή και μόνο και όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο πιο πετυχημένη θα είναι και η χρονιά.

Λαμία: Μπάμπης Τενές

Όταν κάποια ομάδα ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκα, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι πως την ανέβασε ο Μπάμπης ο Τενές. Αυτό έγινε και πέρσι, με τον έμπειρο προπονητή να οδηγεί την Λαμία στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τώρα όσον αφορά την παραμονή του, υπάρχει ένα σενάριο που τον θέλει να μένει αλλά ακόμα και σε άλλο πόστο. Από την στιγμή όμως που είναι μόνο σενάριο, εμείς τον έχουμε στους προπονητές που μένουν.

Αυτές που άλλαξαν το καλοκαίρι

Πάμε τώρα στις ομάδες που άλλαξαν προπονητή μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα. Αυτές είναι τρεις, ο λόγος για τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο και την Κέρκυρα.

Ολυμπιακός: Μπέσνικ Χάσι

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, άρχισε και η προπονητολογία. Το ένα όνομα διαδεχόταν το άλλο με τους Πειραιώτες τελικά να βρίσκουν έστω και σχετικά αργά τον εκλεκτό. Αυτός είναι ο Αλβανός Μπέσνικ Χάσι, που ναι μεν δεν έχει το ηχηρό όνομα του Πελεγκρίνο, να μην έκανε το γκελ, αλλά με την δουλειά του θέλει να δείξει πως μπορεί να πετύχει σε μια ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις. Αρχικός στόχος φυσικά η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (εκεί που οδήγησε μετά από πολλά χρόνια την Λέγκια) και μετά φυσικά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει...

Πανιώνιος: Μιχάλης Γρηγορίου

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Πανιώνιο. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατάφερε να οδηγήσει τους... κυανέρυθρους στην πρώτη πεντάδα και στα playoffs, παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα όμορφο ποδόσφαιρο. Ωστόσο μόλις ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Σέρβος θέλησε να αποχωρήσει (θα κάθεται στο πάγκο του Ερυθρού Αστέρα), με τον Πανιώνιο να συμφωνεί με τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Έλληνας προπονητής θέλει να συνεχίσει να έχει της ομάδα της Πλατείας ψηλά, κάτι που φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά φέτος που θα υπάρχουν και τα περισσότερα παιχνίδια της Ευρώπης, αλλά και η πιο νωρίς προετοιμασία για τον συγκεκριμένο λόγο. Με όπλο τα νέα παιδιά πάντως ο Πανιώνιος του Γρηγορίου πλέον είναι έτοιμος να επαναλάβει ανάλογη πορεία, τουλάχιστον θα το παλέψει και με το παραπάνω, αυτό είναι σίγουρο.

Κέρκυρα: Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Με νέο προπονητή ξεκινάει και η Κέρκυρα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα έχει το δύσκολο έργο να κρατήσει τους Φαίακες στην κατηγορία, αλλά παρότι νέος στον χώρο, έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Όπως αναφέραμε το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά αν την ερχόμενη χρονιά θα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες.

Ακόμα ψάχνουν

Και κλείνουμε με τις δύο ομάδες που ακόμα δεν έχουν βρει προπονητή. Λόγος για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, με τον... δικέφαλο του βορρά να βρίσκεται σε πιο δυσχερή θέση καθώς σε λίγες ημέρες πρέπει να ξεκινήσει και η προετοιμασία ενόψει των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

ΠΑΟΚ: Τράβηξε πολύ η παραμονή ή όχι του Ίβιτς

Και εκεί που όλα έδειχναν σίγουρα για την παραμονή του Βλάνταν Ίβιτς, του προπονητή που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση ενός τίτλου και συγκκεκριμένα του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια, τα πάντα άλλαξαν και ο Σέρβος αποτελεί παρελθόν. Το κακό με τον... δικέφαλο του βορρά, είναι πως όλο αυτό κράτησε πολύ, πάρα πολύ θα λέγαμε και πλέον οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να τρέξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για να προλάβουν. Το τι έγινε και ο Ίβιτς έφυγε, αν έφυγε ή εκδιώχτηκε, το ξέρουν στην ομάδα και στο περιβάλλον του προπονητή, το σίγουρο όμως είναι πως από τα πολλά ονόματα που ακούγονται, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί αντικαταστάτης του, γιατί ο χρόνος πιέζει. Πιέζει για την προετοιμασία, πιέζει για τις μεταγραφές πιέζει συνολικά...

Ξάνθη: Αυτός που θα αποκτηθεί να βγάλει την στάμπα του Λουτσέσου

Κλείνουμε με την Ξάνθη, την ομάδα που και αυτή είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρσι και παραλίγο να καταφέρει να βγει στα playoffs. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε με την πορεία της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια να ανεβάσει τις μετοχές του και αποχώρησε περιμένοντας κάτι καλύτερο. Το όνομά του ακούστηκε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ από Ελλάδα, αλλά και για Γαλατά και άλλες ομάδες στο εξωτερικό. Ακόμα οι ακρίτες δεν έχουν βρει τον αντικαταστάτη του, δεν καίγονται βέβαια όπως ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν έχουν αγώνες στην Ευρώπη, αλλά καλό θα είναι να κλείσουν όσο γίνεται πιο νωρίς το θέμα του προπονητή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα