Σκίμπε: «Έχω επιλογές για να διαλέξω τους καλύτερους»

Gazzetta team
Σκίμπε: «Έχω επιλογές για να διαλέξω τους καλύτερους»

bet365

Η Εθνική Ελλάδος... ζει κι αναπνέει σε ρυθμούς Βοσνίας με τον Μίκαελ Σκίμπε να δείχνει πίστη για νίκη, αλλά να κρατάει «κλειστά τα χαρτιά» της 11άδας!

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο της Βοσνίας, λέγοντας ότι έχει παίκτες που παίζουν εξαιρετικά επιθετικά, όμως ανέφερε ότι η δική του ομάδα γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως να αμύνεται! Επισήμανε ότι η απουσία του Τζαβέλλα είναι σημαντική και όσο αφορά το κενό του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Τάκης Ρέτσος.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Εν συνεχεία ανέφερε ότι έχει παίκτες που παίζουν με καρδιά και όλοι τους γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Σκίμπε στάθηκε στο γεγονός ότι έχει στο ρόστερ του πρωταγωνιστές με τεράστια εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και ελληνικούς συλλόγους και περιμένει να δει το καλό τους πρόσωπο στο ματς με την Βοσνία!

Σε ερώτηση για την 11άδα, ο Γερμανός προπονητής απλά χαμογέλασε και φυσικά δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, λέγοντας ότι σημασία έχει να είναι μέσα στο γήπεδο έμπειροι παίκτες ενώ χαρακτήρισε το ματς τελικό και ξεκαθάρισε πως θέλει να γυρίσει στην Αθήνα με έστω ένα βαθμό, αλλά ακόμη καλύτερα με τους τρεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός πριν από το κρίσιμο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, όμως και η δική μας ομάδα γνωρίζει πολύ καλά πώς να αμύνεται.

Είναι σημαντική η απουσία του Τζαβέλα, αλλά οι υπάρχοντες παίκτες μπορούν να καλύψουν το κενό του. Έχουμε παίξει σε «καυτές» έδρες όλοι και γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε την ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Έχω παίκτες που παίζουν με καρδιά και γνωρίζουν όλοι καλά τι πρέπει να κάνουν για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Περιμένω να δω το καλό πρόσωπο των παικτών μου, που είναι έμπειροι, αφού παίζουν σε προηγμένα πρωταθλήματα και καλές ελληνικές ομάδες. Το παιχνίδι είναι τελικός, θέλουμε να γυρίσουμε στην Αθήνα έστω με έναν βαθμό, αλλά φυσικά και θα είναι καλύτερα με τους τρεις».

Σχετικά με τα όσα περιμένει να δει εντός αγωνιστικού χώρου σε ένα... φλεγόμενο γήπεδο με έναν δυνατό αντίπαλο πρόσθεσε: «Πρέπει να δείξουμε στο ενενηντάλεπτο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αρκετά καλοί για να αντιμετωπίσουμε την Βοσνία εκτός έδρας. Πάνω κάτω οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό θα μας βοηθήσει. Τώρα για την αλλαγή που έχουμε δείξει αγωνιστικά, όλα άρχισαν από τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήθελαν να πάθουν τα ίδια όπως το ότι έχασαν δυο φορές από τα Νησιά Φερόε, στην προηγούμενη προκριματική φάση.
Έρχονται και παίζουν με την καρδιά τους, δίνουν και την ψυχή τους, ενώ κάναμε και κάποιες τακτικές παρεμβάσεις. Στο Βέλγιο ήμασταν εξαιρετικοί αμυντικά, προσπαθήσαμε και επιθετικά. Ξέραμε ότι δεν θα έχουμε πολλές φάσεις με ένα αντίπαλο δυνατό. Αυτά κατά την γνώμη μου ήταν τα κλειδιά της αλλαγής, συν το ότι έχουμε καλούς παίκτες, έμπειρους παίκτες, που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα».
Τζιόλης: Δεν έχουμε φόβο
«Έχουμε αντιμετωπίσει και άλλες φορές αρκετά δύσκολες ομάδες. Έχουμε παίξει σε δύσκολες έδρες», ανέφερε ο Τζιόλης για την ερώτηση εάν η Εθνική παίξει βάσει των δυνατοτήτων της έχει να φοβηθεί κάτι από την ομάδα της Βοσνίας.
«Είναι δύο τελείως διαφορετικά ματς. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια αρκετά καλή ομάδα σε ένα γήπεδο που θα είναι αρκετά ενθουσιώδες το κοινό. Έχουμε αντιμετωπίσει και άλλες φορές αρκετά δύσκολες ομάδες, έχουμε παίξει σε δύσκολες έδρες. Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας. Αν παρουσιαστούμε όπως μπορούμε, ανάλογα με τις δυνατότητες αυτής της ομάδας δεν έχουμε κάποιο φόβο», συμπλήρωσε.
Ο έμπειρος διεθνής μέσος σχετικά με την δυναμική του αντιπάλου επισήμανε: «Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη που ξεχωρίσει από την Βοσνία αν και γνωρίζουμε τα μεγάλα ονόματα της ομάδας γιατί είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες ταλαντούχους, ειδικά μεσοεπιθετικά. Όσο για εμάς που έχουμε κάποιες απουσίες, δεν αμφιβάλω ότι όποιος και να παίξει να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Και η ομάδα μας έχει πλούσιο ταλέντο και σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Και έχουμε δείξει ότι και σε δύσκολες καταστάσεις δένεται ακόμη περισσότερο.
Νομίζω ότι από εμάς θα είναι καλοί παίκτες στο γήπεδο, όποιοι και αν αγωνιστούν. Όποτε αυτή η ομάδα παίξει αυτό που μπορεί και βγάλει την ψυχή της, ποτέ δεν έχει φύγει χαμένη. Αυτό είναι το μυστικό, πέρα από τα τακτικά κομμάτια. Θα επιμείνω ότι θα πρέπει να βάλουμε την ψυχή μας στο γήπεδο επειδή είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι, αν και είναι δύσκολη περίοδος και για τις δυο ομάδες. Πρέπει να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω.
Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε ήταν ότι αναλάβαμε τις ευθύνες μας για την κακή εικόνα. Δεν είναι ότι απλά αποφασίσαμε να γίνουμε η ομάδα που ήμασταν. Ο προπονητής μας παρακίνησε με τον καλύτερο τρόπο, βγάζοντας μας τον εγωισμό που πρέπει να έχουμε για την Εθνική και ήταν ένας συνδυασμός δικής μας θέλησης και του προπονητή για να νιώσουμε ξανά υπεύθυνοι για το εθνόσημο που φοράμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μακάρι να συνδυαστεί και με μια πρόκριση».
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα