Αν γίνουν αυτά: Λ Ε Ξ Ο Τ Α Ν Ι Λ!

Αν γίνουν αυτά: Λ Ε Ξ Ο Τ Α Ν Ι Λ!

Αν γίνουν αυτά: Λ Ε Ξ Ο Τ Α Ν Ι Λ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ, το γήπεδό της, τους Σκόκο και Αραούχο και αισιοδοξεί ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα αντίπαλα στρατόπεδα!

Το έχω γράψει με το που μπήκαμε στον Ιούνιο ότι αυτός ο μήνας μπορεί να είναι ο καλύτερος για την ΑΕΚ και όσους ανήκουν στην υπέροχη αυτή, μοναδική και διαφορετική, οικογένεια! Κι αυτό διότι πολύ απλά μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της πρώτης φάσης εργασιών στο οικόπεδο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας» στην Νέα Φιλαδέλφεια και στο οποίο θα δημιουργηθεί η «Αγιά Σοφιά», πολύ απλά δηλαδή το νέο «σπίτι» του Δικέφαλου. Σύμφωνα με όσα λένε από την ίδια την Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο στις επόμενες μέρες θα έχουν στην ΑΕΚ την οικοδομική άδεια, κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα και την έναρξη εργασιών, την πρώτη φάση του έργου!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Αναφέρω όσα μας εξηγούν από το υπουργείο και σκόπιμα δεν μεταφέρω όσα μπορεί να διαρρέουν από την ΑΕΚ διότι πολύ απλά πολλοί θα πουν «εντάξει το ότι μας λένε από την ομάδα ότι έρχεται η οικοδομική άδεια δεν έχει καμία αξία» και έχουν απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς δεν γίνεται από την Ένωση, η διοίκησή της και ο ίδιος ο Μελισσανίδης, να κάνουν κάτι παραπάνω απ' όσα έχουν πράξει με απόλυτα ΝΟΜΙΜΟ τρόπο και με όσα προβλέπονται σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Για να το κλείσουμε μια και καλή αυτό, φαντάζομαι καταλαβαίνουμε όλοι, ότι δεν γίνεται διαφορετικά και δεν θέλουμε (κανένας από εμάς) να γίνει με άλλο τρόπο...

Αυτό το θέμα, η έναρξη της δημιουργίας του νέου μας σπιτιού στα πατρογονικά μας εδάφη, είναι η μεγαλύτερη απ' όλες τις ειδήσεις που μπορεί να αφορούν την ΑΕΚ. Το 'χω γράψει αρκετές φορές και θα συνεχίσω να το κάνω: η ανέγερση του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια ισοδυναμεί με... ατελείωτο σερί κατακτήσεων του πρωταθλήματος! Ειδικά για όλους εμάς που γίναμε και πάλι... πρόσφυγες από το 2003 έως και σήμερα.

Εδώ, εδώ, εδώ στα Φιλαδέλφεια που ούρλιαζε και ο κόσμος της ΑΕΚ, η ομάδα έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματά της. ΜΟΝΟ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Υπάρχει και η ληστεία του αιώνα του 2008 που ήρθε απλά να σφραγίσει την ταυτότητα μιας ομάδας και όσων την υποστηρίζουν αφού κατέστρεψε όσα αγνά αγαπήσαμε έχοντας για μότο και στόχο ζωής σαν club -κάτι που το πέρασε και σε γενιές ανθρώπων και έξω από το ποδόσφαιρο- ότι σκοπός είναι μόνο η νίκη με κάθε (νόμιμο και μη) τρόπο! Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδή επειδή σε τούτη τη χώρα το 'χουμε κακό χούι (σ.σ.: κακή συνήθεια για όσους δεν ξέρουν) να μη θυμόμαστε, επιλέγουμε να ξεχνάμε γρήγορα!

Την ίδια ώρα έξω από όσα αφορούν το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ υπάρχει και το αγωνιστικό και ο στόχος της δημιουργίας μιας ομάδας που θα καταφέρει φέτος να πετύχει τους στόχους της που είναι: η πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φυσικά η διεκδίκηση και κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Για να γίνουν τα παραπάνω οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού σε συνδυασμό και συνεργασία με τους διοικούντες την ομάδα (και πιο συγκεκριμένα για να μη λέτε ότι αποφεύγουμε να γράφουμε ονόματα: ο Δημήτρης Μελισσανίδης) θα πρέπει να φέρουν ουσιαστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα στο κομμάτι της ενίσχυσης.

Από το gazzetta.gr είχατε ενημερωθεί αποκλειστικά για όσα συμφώνησαν να... τρέξουν στο αγωνιστικό στις συναντήσεις και κουβέντες που έγιναν μεταξύ του Μανόλο Χιμένεθ και του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: αριστεροπόδαρο στόπερ, αριστερό μπακ, δυο εξτρέμ και σούπερ φορ! Τουλάχιστον, κοινώς, πέντε κινήσεις εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι για την ενδεκάδα... Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ο Μανόλο Χιμένεθ και εννοείται πως αν κάπως υπάρξει κάποια φυγή από όσους θεωρούνται απαραίτητοι θα υπάρξει η αντικατάστασή τους με ισάξια επιλογή...

Όλο αυτό το διάστημα έχετε όλοι διαβάσει για τους Νάτσο Σκόκο και Σέρχιο Αραούχο και το ενδεχόμενο να συνυπάρξουν στην ΑΕΚ. Ο «δαίμονας», όπως τον είχαν βαφτίσει από το Μεξικό τον Σκόκο, με τα όσα είπε άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την αγαπημένη του Νιούελς. Μοιάζει να μην απολαμβάνει πλέον το ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι που πάντα έκανε τον Αργεντινό άσο να ψάχνει να φύγει από εκεί που δεν περνάει καλά. Και με την Ένωση έτσι έγινε αφού είχαν καταφέρει κάποιοι ροφοί του χώρου μας (οι οποίοι τώρα τον αποθεώνουν και τον λαχταράνε πίσω, μιλάμε για τις... κυβιστήσεις αλλά συνηθισμένοι είστε από δαύτους) να τον... φωτογραφίζουν τότε σαν έναν ποδοσφαιριστή που επέλεγε ματς! Άνθρωποι που δυστυχώς κατάφεραν στις σούπερ (οικονομικά) εποχές στο χώρο μας να μπουν και ακόμη δεν έχουμε γλιτώσει!

Να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για το αν θα είναι καλή η κίνηση απόκτησης του Σκόκο; Αστείο για έναν ποδοσφαιριστή που στα 32 του έχει... ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα στην Αργεντινή έχοντας σκοράρει 12 φορές, ενώ τις δυο φορές που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την επίτευξη γκολ η Νιούελς, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι απουσίαζε ο Νάτσο Σκόκο (λόγω καρτών και ίωσης)... Είναι μια επιλογή που δικαιολογημένα κοιτάζει (και πρέπει να... τρέξει άμεσα) η ΑΕΚ αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος κάνει με μεγάλη ευκολία τη διαφορά...

Την ίδια ώρα τα μαντάτα από την Ισπανία και τους Κανάριους Νήσους είναι μάλλον αρκετά ευχάριστα για την ΑΕΚ. Στην Λας Πάλμας έχουν εισπράξει από τον Σέρχιο Αραούχο την αρνητική του διάθεση να μείνει στο club και τον έχουν ακούσει ξεκάθαρα να θέλει να παρατείνει την παρουσία του στην Ένωση τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο. Όμως και από την Λας Πάλμας μοιάζουν να μη... ζορίζονται (πλην της καψούρας που δεδομένα έχει στον Αραούχο ο πρόεδρος της ομάδας) να τον κρατήσουν. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το ισπανικό club ψάχνει να ανανεώσει τον δανεισμό του Χεσέ από την Παρί, πως θέλει τον «Γκαμπιγκόλ» της Ίντερ (κι αν δεν τα καταφέρει έχει έτοιμο άλλον επιθετικό), υπάρχουν κι άλλα ονόματα τη στιγμή που εννοείται ότι υπάρχει ο Μπόατενγκ και πως πλην του Αραούχο επέστρεψε και ο Ορτούνιο.

Η ΑΕΚ όντως ψάχνεται λοιπόν για αυτά τα δυο αγόρια. Και πολύ καλά το κάνει. Διότι ότι και να πεις για τον Μελισσανίδη, είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε όχι, ποδόσφαιρο ξέρει, σκαμπάζει που λέμε και καταλαβαίνει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά αφού τον δει εννοείται. Γι' αυτό και μοιάζει αποφασισμένος. Το θέλει αλλά πρώτα απ' όλα (και πάνω απ' όλα) είναι η ΑΕΚ και το να μην επαναληφθούν εγκλήματα του παρελθόντος σε οικονομικό επίπεδο. Δεν μπορώ να γίνω Νοστράδαμος για να ξέρω αν θα τους δούμε μαζί τους δυο Αργεντινούς στην Ένωση. Ανοιχτό είναι και δεδομένα θα το προσπαθήσει με κάθε τρόπο να το πετύχει η ΑΕΚ. Όμως ξέρω τούτο:

Αν γίνουν αυτά που αναφέρω παραπάνω: Έναρξη εργασιών για το γήπεδο της ΑΕΚ στο οικόπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια και την ίδια ώρα έως τον Ιούλιο έρθουν στην Αθήνα και την Ένωση οι Σκόκο και Αραούχο τότε ένα είναι το σίγουρο που θα χρειαστώ (και θα χρειαστούν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ): Λ Ε Ξ Ο Τ Α Ν Ι Λ...

Υγ: Ρίχνοντας μια... κλεφτή ματιά στο τι συμβαίνει στα αντίπαλα στρατόπεδα (σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ βασικά) προφανώς και δημιουργείται από μόνο του ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του κάθε ΑΕΚτσή. Διότι είναι πίσω και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ (προφανώς θα επιδιώξει να το κάνει και ο Παναθηναϊκός). Στον Ολυμπιακό υπάρχει γκρίνκα, εσωστρέφεια και μουρμούρα αφού όλοι λένε (εγώ δεν το ξέρω) ότι δεν υπάρχει εδώ και καιρό διάθεση ουσιαστικής επένδυσης και στήριξης επειδή κυρίως πουλάει και δεν... Δεν καταλαβαίνω τη... λύσσα για τον Χάσι (δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνουν έναν προπονητή στοίχημα και πέρυσι το έκαναν). Είναι τουλάχιστον σιχαμένο και γελοίο να τον κράζουν αποκλειστικά γιατί ο άνθρωπος είναι Αλβανός. Συνιστά αλητεία και ταυτόχρονα είναι τουλάχιστον αηδία όταν τον κρίνουν προπονητικά τάχα μου λες και τον ξέρει κανείς από δαύτους. Στον ΠΑΟΚ την ίδια ώρα μοιάζει να... πετάνε χαρταετό! Ξαφνικά ο σούπερ – ντούπερ Βλάνταν Ίβιτς δεν κάνει αν και παρουσίασε τον καλύτερο ΠΑΟΚ (υποστήριζαν οι άμπαλοι). Προφανώς αναγνώρισαν ότι δεν άξιζε το Κύπελλο η ομάδα τους (χωρίς διαιτητικό σφύριγμα δεδομένα δεν θα κέρδισαν όπως αποδείχτηκε άλλωστε και έπειτα) τη στιγμή που στα πλέι οφ διεκδίκησαν την πρωτιά, αλλά με την εικόνα που είχαν όλες οι ομάδες, τίμια πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έπρεπε να τερματίσει τελευταίος.

Η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνονται και έχουν ήδη χάσει υπερπολύτιμο χρόνο. Υπάρχει προπονητής που ξέρει ΑΕΚ και τα πάντα γύρω από την ελληνική πραγματικότητα και ταυτόχρονα συνεργάζεται ήδη μήνες πολλούς (άρα είναι γνωστές και οι ανάγκες και οι λύσεις τους) με τον Μαϊστόροβιτς κάτι που δεν συμβαίνει στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όπως και το γεγονός πως υπάρχει σούπερ βάση να χτίσεις πρωταθληματικό ρόστερ με δεδομένους τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Χριστοδουλόπουλο. Δεν αναφέρω τους γύρω που είναι επίσης αρκετοί (συν τον Γιακουμάκη για παράδειγμα που έχει ήδη αποκτηθεί), αλλά απλά τον κορμό που υπάρχει και με τέσσερις παίκτες 11άδας που θα κάνουν τη διαφορά μπορεί να έρθει η αγωνιστική απογείωση. Για να είμαστε τίμιοι στον ίδιο δρόμο είναι και ο Παναθηναϊκός των Ουζουνίδη – Λυμπερόπουλου... Εκεί τα προβλήματα είναι το οικονομικό κατά βάση.

Υγ2: Για τον Σκόκο υπάρχει ήδη από τον ΑΠΟΕΛ εκδήλωση ενδιαφέροντος όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr τη στιγμή που πρέπει να δώσουμε βάση και σε όσα έχει πει ο αντιπρόεδρος της Νιούελς που ήταν φυλακή και βγήκε για θέματα εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών. Είπε λοιπόν ο αντιπρόεδρος ότι έως τον Ιούλιο θα έχουν πληρωθεί όλοι οι παίκτες, θα εξοφληθούν. ΑΝ γίνει αυτό (όπου ο Σκόκο χαρακτηριστικά ευχήθηκε αλλά παράλληλα δήλωσε άγνοια) τότε θα πρέπει η κουβέντα να πάει στην αγορά από την Νιούελς κάτι που (για να ξέρετε) το συζητάει η ΑΕΚ σαν ενδεχόμενο αλλά οφείλει να περιμένει...

Υγ3: Να σημειώσω κάτι γιατί θα... σκάσω αν δεν το κάνω: Αν και φέτος γινόταν αυτό που συμβαίνει σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην Ένωση πάλι θα διαβάζαμε από τους... τίμιους συναδέλφους των ρεπορτάζ των αντίπαλων ομάδων για τον «Μελισσανίδη που δεν δίνει ευρώ» και άλλα πιο... σκληρά. Εμείς βέβαια κάναμε κριτική, είπαμε ότι το αφεντικό και η διοίκηση έφταιξαν για όσα είδαμε έως την ημέρα που ανέλαβε ο Χιμένεθ και τα... χώσαμε όπως είναι η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας. Οι τίμιοι που είναι τώρα; Δεν διαβάζω αντίστοιχα... πύρινα άρθρα για τα αφεντικά των ομάδων τους και το γεγονός ότι δεν... Γιατί ρε μάγκες; Το παντελονάτο στο θέμα κριτική είναι να το κάνεις πρώτα για την ομάδα σου και μετά για τους άλλους. Αλλά τι ζητάω και από ποιους εγώ; Άκου «το παντελονάτο», άγνωστες και δύσκολες λέξεις τους βάζω.

Υγ4: Είμαι λίγο... σπαστικός το ξέρω αλλά δεν μπορώ να... χαϊδεύω αυτιά! Σούπερ και... λεξοτανίλ να δούμε γήπεδο και Σκόκο με Αραούχο. Όμως θα χρειαστούν και δυο εξαιρετικά εξτρέμ για να κλειδώσεις ότι θα πάρεις το πρωτάθλημα (σε συνδυασμό με την άφιξη ενός τουλάχιστον σούπερ αριστερού μπακ και ας υπάρχει ο Ντίντακ). Γιατί με δυο καλούς ακραίους επιθετικούς θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για απογείωση του ρόστερ!

Υγ5: Τέλος λοιπόν ο Χρήστος Αραβίδης. Εδώ κολλάει κυριολεκτικά από κάθε ΑΕΚτσή το: Αντίο φίλε και καλή τύχη σε ότι και να κάνεις, ευχαριστούμε. Απλά και ειλικρινά. Ένα παιδί που μπορεί να περιμέναμε παραπάνω (και ο ίδιος να νόμιζε ότι μπορεί) αλλά έδωσε τα πάντα που μπορούσε για την ομάδα. Κάπου... χάθηκε, κάπου... το χάσαμε. Όπως και να 'χει η ΑΕΚ μόνο καλό του έκανε με ένα Κύπελλο και με κλήσεις στην Εθνική. Μακάρι το αύριο το δικό του να είναι επιτυχημένο. Πιστέψτε με του αξίζει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...