Η ανατομία της ευρωπαϊκής παρουσίας του Χάσι στην Άντερλεχτ!

Η ανατομία της ευρωπαϊκής παρουσίας του Χάσι στην Άντερλεχτ!

Η ανατομία της ευρωπαϊκής παρουσίας του Χάσι στην Άντερλεχτ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα πεπραγμένα του Χάσι με την Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, βγάζοντας συμπεράσματα.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για τον Χάσι όλες αυτές τις ημέρες. Εμένα η θέση μου δεν αλλάζει. Όπως λέω για κάθε προπονητή: δεν ξέρω προκαταβολικά αν θα «πιάσει» ή, όχι στον Ολυμπιακό. Αυτό θα το δούμε στην πορεία.

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και μπορούμε και πρέπει να αναλύσουμε το παρελθόν του, ώστε να έχουμε μία εικόνα της δουλειάς του. Για παράδειγμα, να δούμε τι έκανε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Άντερλεχτ, στη διετία που ήταν στον πάγκο της, πέρσι και πρόπερσι, μετά δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν 2013-14.

Πήρε λοιπόν η Άντερλεχτ το Μάη του 2014 το πρωτάθλημα στο Βέλγιο και τη σεζόν 2014-15 έπαιξε απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα της κατά σειρά…

Γαλατασαράϊ-Άντερλεχτ 1-1. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν στο 91’!

Άντερλεχτ- Ντόρτμουντ 0-3. Το σκορ ήταν 0-1 ως το 69’.

Άντερλεχτ-Άρσεναλ 1-2. Το σκορ ήταν 1-0 ως το 89’!

Άρσεναλ-Άντερλεχτ 3-3, από 3-0!

Άντερλεχτ-Γαλατασαράϊ 2-0 (το δεύτερο γκολ στο 86’).

Ντόρτμουντ-Άντερλεχτ 1-1. Ισοφάρισαν οι Βέλγοι στο 84’.

Η Αντερλεχτ τερμάτισε 3η με 6 βαθμούς, περνώντας τη Γαλατά, που εκείνη τη σεζόν (2014-15) έκανε νταμπλ στην Τουρκία.

Οι Βέλγοι συνέχισαν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκαν από την Ντινάμο Μόσχας (0-0 εντός, 1-3 εκτός).

Τη σεζόν 2015-16 η Άντερλεχτ έπαιξε απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα αποτελέσματα της κατά σειρά…

Άντερλεχτ-Μονακό 1-1. Οι Γάλλοι ισοφάρισαν στο 85’.

Γκαραμπάγκ-Άντερλεχτ 1-0.

Άντερλεχτ-Τότεναμ 2-1, από 0-1.

Τότεναμ-Άντερλεχτ 2-1. Το νικητήριο γκολ των Άγγλων στο 87’.

Μονακό-Άντερλεχτ 0-2.

Άντερλεχτ-Γκαραμπάγκ 2-1, από 0-1.

Η Άντερλεχτ τερμάτισε 2η με 10 βαθμούς, περνώντας τη Μονακό και την Γκαραμπάγκ.

Οι Βέλγοι συνέχισαν στους 32 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου εκεί απέκλεισαν τον Ολυμπιακό (1-0 εντός και 2-1 εκτός στην παράταση, με 0-1 το 90λεπτο) και στους 16 αποκλείστηκαν από τη Σαχτάρ (1-3 εκτός, 0-1 εντός), που έφτασε στα ημιτελικά.

Συμπεράσματα: η Άντερλεχτ με τον Χάσι αν μη τι άλλο στάθηκε με αξιοπρέπεια δύο χρόνια στην Ευρώπη και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ και, λιγότερο, στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν πέρασε Ρώσους κι Ουκρανούς. Έπαιξε στα ίσα τουλάχιστον τα πέντε από τα έξι παιχνίδια της με Ντόρτμουντ, Μονακό, Τότεναμ κι υπερίσχυσε της Γαλατά και του Ολυμπιακού, έστω στις λεπτομέρειες. Έκανε δύο ανατροπές κερδίζοντας χαμένα παιχνίδια και έχασε το καλό αποτέλεσμα σε τέσσερα παιχνίδια δεχόμενη γκολ από το 87’ και μετά!

Γενικά μου δίνει την αίσθηση ότι είναι προπονητής, που ρίχνει μεγάλο βάρος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γιατί το λέω αυτό, ξέχωρα από τα σε γενικές γραμμές καλά αποτελέσματα του στις Κύπελλα Ευρώπης; Διότι πρόσεξα ότι συνήθως η Άντερλεχτ είχε απώλειες πριν η, μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι της. Κι αυτό είναι που κάτι που νομίζω ότι πρέπει να το προσέξει περισσότερο στον Ολυμπιακό.

Άλλωστε, εν πολλοίς αυτά τα αποτελέσματα ήταν που του κόστισαν σε μεγάλο βαθμό την απώλεια του πρωταθλήματος την περασμένη διετία στο Βέλγιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.