Ο Χάσι θα μείνει και αν χάσει;

Ο Χάσι θα μείνει και αν χάσει;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Χάσι θα μείνει και αν χάσει;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Μπέσνικ Χάσι, διαφωνεί με όσους τον αποκηρύττουν για την την εθνικότητα και θέτει την πιο σημαντική παράμετρο για να πετύχει ένας προπονητής.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Ισπανία – Κολομβία, αν ο Μοράτα σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (21+).

Ποιος είναι ο Μπέσνικ Χάσι που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό; Το ερώτημα προφανώς έχει να κάνει με το βάρος του ονόματος!

Έλα ντε; Θυμίζω πάντως πως ήταν ο προπονητής της Άντερλεχτ όταν αυτή απέκλεισε τον Ολυμπιακό!

Όσοι ενδεχομένως αμφισβητούν ακόμα και την Άντερλεχτ σαν ομάδα μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αλλά δεν αφαιρούν κάτι από το κύρος και την αξία του σημαντικότερου Βέλγικου ποδοσφαιρικού συλλόγου και σίγουρα από τους πιο πετυχημένους στην Γηραιά Ήπειρο!

Όσο γι’αυτούς οι οποίοι δηλώνουν την δυσαρέσκεια τους στην επιλογή Χάσι με κριτήριο την εθνικότητα του , απαξιώ να επιχειρηματολογήσω μαζί τους για λόγους καθαρά ιδεολογικούς!

Γεγονός είναι πάντως ότι το όνομα του Μπέσνικ Χάσι δεν έκανε «γκέλ» στους οπαδούς των ερυθρολεύκων!

Γι’ αυτό όμως δεν ευθύνεται ο κόουτς , ούτε το ιστορικό του στους πάγκους. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την διοίκηση του Ολυμπιακού η οποία εδώ και μήνες στο θέμα του προπονητή καλλιέργησε στις τάξεις των οπαδών υψηλές προσδοκίες!

Αναφορά και επιμονή στο Ιβηρικό μοντέλο, επαφές με ονόματα πρώτης γραμμής!

Ο Ολυμπιακός βέβαια συνεχίζει να εμπιστεύεται τους εκπροσώπους αυτού του μοντέλου , οι εκπρόσωποι του όμως , με όσα έχουν μεσολαβήσει, αμφιβάλλω αν εμπιστεύονται τον Ολυμπιακό!

Γιατί από το 2012 και μετά όλοι οι προπονητές των ερυθρολεύκων προέρχονται από την ίδια σχολή , στο σύλλογο υπερηφανεύονται για τους τίτλους που κατάκτησαν μ’ αυτούς , αλλά οι ίδιοι οι προπονητές αμφιβάλλω αν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους στον Ολυμπιακό!

Αναφέρομαι βέβαια στην μετά Βαλβέρδε εποχή γι’ αυτό σηματοδοτώ την περίοδο αυτή από το 2012 και έπειτα!

Στην αρχή ήταν ο Ζαρντίμ , του οποίου η συνέχεια και η εξέλιξη εκθέτει τον Ολυμπιακό, για να ακολουθήσει ο Μίτσελ , ο Περέϊρα και μετά η πεντάδα μέσα σε ένα χρόνο με Μάρκο Σίλβα, Βίκτορ Σάντσεθ, Μπέντο, Βούζα , Λεμονή!

Το γεγονός ότι οι προπονητές αυτοί απομακρύνθηκαν κακήν κακώς αν και κατέκτησαν τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη μόνο αρνητικό αντίχτυπο μπορούσε να έχει για τον σύλλογο!

Πχ ο Ζαρντίμ πέτυχε 22 νίκες στο πρωτάθλημα και μέτρησε 9 βαθμούς στο Τσάμπονς Λίγκ και δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση!

Προφανώς στον Ολυμπιακό δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος των αρνητικών χειρισμών στο πρόσφατο παρελθόν , με αποτέλεσμα να «φάνε» πόρτα!

Έχουν χρόνο ,δυνατότητες αλλά και βάρος φανέλας για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα οι ερυθρόλευκοι.

Αν λοιπόν υπογράψει ο Μπέσνικ Χάσι , γιατί μέχρι στιγμής παραμένει ο επικρατέστερος, η περίπτωση του αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουμε αν στον σύλλογο έχουν αποφασίσει να αλλάξουν νοοτροπία στο θέμα των προπονητών!

Ως γνωστόν οι γαμπροί και οι προπονητές χρειάζονται στήριξη και προίκα!

Το έργο του Χάσι δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο!

Έχει 30 και βάλε συμβόλαια να διαχειριστεί και να επιλέξει σε σύντομο σχετικά διάστημα! Δεν είναι εύκολη υπόθεση το ξεσκαρτάρισμα των παικτών!

Ακολουθούν οι μεταγραφές! Με δεδομένο ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινάνε νωρίς και φέτος, θα αποκτηθούν έγκαιρα παίκτες ικανοί και έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας και συγχρόνως να βοηθήσουν και τον προπονητή ο οποίος δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα και τον απαραίτητο χρόνο για το μοντάρισμα ; Αυτή είναι η πρώτη μορφή στήριξης!

Μετά έχουμε τους προκριματικούς στα μέσα του Ιούλη! Ο Ολυμπιακός πάει βεβαίως με το αβαντάζ του ονόματος, σπουδαίο το δίχως άλλο, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι θα βρίσκετε πίσω σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες.

Μέχρι τότε στον Ολυμπιακό θα μετράνε μια σειρά φιλικών παιχνιδιών αλλά κανένα επίσημο, εν αντιθέσει με τους περισσότερους υποψήφιους αντιπάλους οι οποίοι θα μετράνε ήδη επίσημους αγώνες!

Την αγωνιστική απραξία με αποτέλεσμα την έλλειψη συνοχής οι ερυθρόλευκοι πέρσι την πλήρωσαν πολύ ακριβά και μαζί οι προπονητές!

Αν όλα πάνε καλά που το εύχομαι γιατί περιθώρια για απώλειες στην Ευρώπη σαν χώρα δεν έχουμε , τότε δεν υπάρχει θέμα!

Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση αν κάτσει , νωρίς ή αργά, η στραβή, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει οι προκριματικοί τίποτα πλέον δεν αποκλείεται!

Στην στραβή λοιπόν ο Χάσι θα τεθεί υπό αμφισβήτηση; Θα μπει κι αυτός με την σειρά του στον ντορβά με τους αναλώσιμους προπονητές;

Θα χουμε μία από τα ίδια τα περσινά ή στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να αλλάξουν νοοτροπία στο θέμα αντιμετώπισης των προπονητών;

Αν ναι τότε αυτή είναι η δεύτερη και σημαντικότερη μορφή στήριξης!

Σίγουρα το μοναδικό κριτήριο για έναν προπονητή ακόμα κα για τους καταξιωμένους , είναι τα αποτελέσματα!

Αλλά τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου και όχι σε μια συγκεκριμένη περίοδο! Πολύ περισσότερο στην αρχή όπου η ομάδα δεν έχει ακόμα αποκτήσει σχήμα και μορφή!

Αν λοιπόν στον Ολυμπιακό συνεχίσουν το αέναο παιχνίδι των πειραματισμών και δεν υιοθετήσουν πρακτικές μεγάλων κλάμπ , όπως η στήριξη και η πίστωση χρόνου στο πρόσωπο του προπονητή τις κρίσιμες περιόδους, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην επόμενη προσπάθεια εξεύρεσης κόουτς-ονόματος απ’ το εξωτερικό , οι αντικειμενικές δυσκολίες θα είναι ακόμα περισσότερες και η απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων ακόμα μεγαλύτερη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!