Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αλλάξει το κλίμα για τον προπονητή;

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αλλάξει το κλίμα για τον προπονητή;

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αλλάξει το κλίμα για τον προπονητή;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόλου κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ και εξηγεί γιατί εξακολουθεί να μην είναι πολύ αισιόδοξος…

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ουκρανία - Μάλτα (21+).

Είναι αντιληπτό ότι όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ είχε ανάγκη να… ξεφύγει μετά από όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα. Κάπως έτσι δικαιολογείται και το ότι εδώ και πέντε ημέρες δεν έχει σημειωθεί κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη.


Δεν θα αδικήσω βέβαια και όποιον πιστεύει ότι… «στον ΠΑΟΚ απαγορεύεται να κάθεσαι, να παίρνεις ρεπό και να καθησυχάζεις και να… περιμένεις τη μοίρα σου, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο». Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ (και ο Ίβιτς) άνοιξε θέμα προπονητή, ειδικά ο τεχνικός διευθυντής, δεν έπρεπε να… κοιμάται αυτές τις ημέρες.

Μάλλον… λάθος είναι και αυτό. Ο Λούμπος Μίχελ ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ασχολείται με το θέμα του προπονητή εδώ και πολλές εβδομάδες. Από τη στιγμή που δεν ανανεώνονταν το συμβόλαιο του Ίβιτς, ο Μίχελ έπρεπε να είναι έχει κάνει την προεργασία του για τον επόμενο.

Πάμε όμως και πάλι να δούμε τα δεδομένα…

Σήμερα Τρίτη περιμένουμε την τελική συνάντηση Μίχελ-Ίβιτς. (Αν σε αυτή δώσει το παρών με οποιονδήποτε τρόπο και ο Σαββίδης, θα μιλάμε για έκπληξη!) Μέσα από αυτή την συνάντηση το πιο πιθανό είναι να ολοκληρωθεί η συνεργασία.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να μάθει το γιατί. Πολύ περισσότερο από την ΠΑΕ, προφανώς και από τον Ίβιτς, που δεν είναι ξένος στην ομάδα. Τα «γιατί» σε αυτό το ζήτημα είναι πολλά (τα έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό) και δεν πιστεύω ότι οποιοδήποτε ρεπορτάζ μπορεί να τα απαντήσει. ΜΟΝΟ οι πρωταγωνιστές μπορούν να δώσουν απάντηση στο τι έγινε…

Αν πράγματι τελειώσει αυτή η επιτυχημένη (κατά την άποψη μου) συνεργασία, ο ΠΑΟΚ πρέπει να «τρέξει». Δεν γίνεται σε αυτή τη φάση της χρονιάς όπου χτίζεται η επόμενη ομάδα, να μείνει χωρίς προπονητή για καιρό.

Με βάση όλα αυτά, με βάση το ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλά ποσοστά στην επιλογή προπονητή, με βάση ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται στο να προσαρμόσει έναν ξένο στη φιλοσοφία του, με βάση το ότι πέρασαν πέντε χρόνια για να παραμείνει ένας προπονητής 15 μήνες, με βάση την πίεση που υπάρχει από την πρώτη μέρα, με βάση το πώς λειτουργεί ο Σαββίδης αλλά και ο Μίχελ, με βάση την ανάγκη για αποτελέσματα από το πρώτο… φιλικό, γίνεται αντιληπτό γιατί πολλοί ΠΑΟΚτσήδες ΔΕΝ έχουν αισιόδοξη σκέψη για την επόμενη επιλογή.

Γενικά αυτή τη στιγμή και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό με τον Ίβιτς, δεν δημιουργούνται υψηλές προσδοκίες. Από την μία τα ερωτηματικά γι’ αυτόν που φεύγει, από την άλλη η αντικειμενική δυσκολία του ΠΑΟΚ να κάνει καλή επιλογή (αλλά και να την στηρίξει) και η προεργασία στο θέμα που όλοι ξέρουν ότι ΔΕΝ έχει γίνει, δημιουργεί ένα τέτοιο κλίμα.

Μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αλλάξει αυτό το κλίμα;

Μπορεί ο Μίχελ να κάνει την έκπληξη και ξαφνικά να φέρει αυτόν που κανείς δεν περιμένει και όχι κάποιον που στο άκουσμά του οι περισσότεροι θα προβληματιστούν;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.