Βόκολος: «Αλλο project αυτό της Σπάρτα Πράγας»

Αντώνης Σαούλης
Βόκολος: «Αλλο project αυτό της Σπάρτα Πράγας»

bet365

Ο νέος technical manager του τσέχικου συλλόγου μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα πρόκληση, το κονέ με τον Αντρέα Στραματσόνι αλλά και γιατί δεν πρέπει να υπάρξει σύνδεση με το project που υπήρχε στον Παναθηναϊκό.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Αν μη τι άλλο προκάλεσε αίσθηση. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένας Ελληνας ν' αναλαμβάνει πόστο σ' έναν σύλλογο. Για να είμαστε ακριβείς είναι η πρώτη φόρα που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μ' εξαίρεση τον Νίκο Νταμπίζα ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής στην Ομόνοια, ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ο πρώτος Ελληνας που θα δοκιμαστεί ως Technical Manager σε ομάδα του εξωτερικού. Στην Σπάρτα Πράγας του Αντρέα Στραματσόνι όπως διαβάσατε από την Τετάρτη στο gazzetta.gr.

«Θέλω να μιλήσουμε», ήταν το λακωνικό μήνυμα του Ιταλού τεχνικού, προς τον Λεωνίδα Βόκολο με τον «Στράμα» να του κάνει την πρόταση για εκ νέου συνεργασία. Στην Σπάρτα Πράγας αυτήν την φορά. Το gazzetta.gr μίλησε με τον νέο technical manager ο οποίος μας εξήγησε τον ρόλο του δίπλα στον Αντρέα Στραματσόνι, τις διαφορές που συνάντησε αλλά και την δυσκολία που είχε πριν πει το «ναι» στον Ιταλό τεχνικό.

«Είναι μεγάλη τιμή. Δεν μπορείς ν' αρνηθείς μια τέτοια πρόταση. Και από την Σπάρτα Πράγας αλλά και από τον coach. Είναι χαρά μου που θα δουλέψω σε μια τόσο οργανωμένη ομάδα η οποία έχει τεράστια ιστορία», μας είπε αρχικά ο Λεωνίδας Βόκολος.

Ωστόσο τι ακριβώς κάνει ένας technical manager; Ρόλος που δεν υπάρχει στους ελληνικούς συλλόγους. «Είναι ένας σύνθετος ρόλος», μας εξηγεί αρχικά ο Λεωνίδας Βόκολος για να προσθέσει «Ουσιαστικά ο technical manager είναι τα μάτια του προπονητή. Αναλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον coach. Είναι συνέχεια μαζί του. Στις προπονήσεις, στα ματς. Και φυσικά οργανώνει τα πάντα. Τα meeting με τον αθλητικό και τεχνικό διευθυντή. Ταυτόχρονα φροντίζει τα training camps αλλά και το θέμα των media. Συνολικά είναι ένας πολύ ενδιαφέρον ρόλος».

Οσο για το αν υπάρχει στην Ελλάδα; «Οχι δεν υπάρχει. Ωστόσο ο technical manager είναι η βάση του προπονητή. Τον βοηθάει ακόμα και στο scouting, στο πλάνο του αγώνα, στις προπονήσεις αλλά και στις αναλύσεις. Μπορεί κατά κύριο λόγο ο ρόλος μου να είναι εκτός γηπέδου αλλά δίνω συμβουλές και για τα όσα γίνονται εντός αγωνιστικού χώρου».

Εν τέλει τι είναι ο Λεωνίδας Βόκολος; Τεχνικός διευθυντής; Προπονητής; Technical Manager; Ο ίδιος μας εξηγεί ότι «Η βάση σε οτιδήποτε κάνω είναι η προπονητική. Ωστόσο έχω και κάποιες άλλες ικανότητες κυρίως στο κομμάτι της οργάνωσης κι αυτό μου δίνει την δυνατότητα να κάνω και άλλα πράγματα. Δεν θα μπορούσα ωστόσο να γίνω διευθυντής ποδοσφαίρου. Ενας ρόλος γραφείο δηλαδή. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό ήμουν δίπλα στον προπονητή»

ΤΟ ΚΟΝΕ ΜΕ ΣΤΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΣΠΑΡΤΑ
Προφανώς το κονέ με την Σπάρτα έγινε μέσω του Αντρέα Στραματσόνι. Και ο Λεωνίδας Βόκολος μας εξηγεί. «Με τον coach συνεργαστήκαμε για μικρό χρονικό διάστημα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο όπως μου είπε ήμουν αυτό ακριβώς που έψαχνε. “Είσαι επαγγελματίας προπονητής και στο κομμάτι της οργάνωσης είσαι σε high level”. Εγινε η πρόταση και στη συνέχεια μίλησα με τον τεχνικό κι αθλητικό διευθυντή της Σπάρτα ώστε να κλείσει η συμφωνία».

Οπερ κι εγένετο. Ωστόσο τι συνάντησε στην Πράγα; «Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια απουσιάζει από τους τίτλους. Ομως ως σύλλογος έχει ένα απίστευτο προπονητικό κέντρο και έχει τρομερή οργάνωση. Το στάδιο της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είχα και την τύχη να παίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό. Το όνομα και η ιστορία του συλλόγου έπαιξαν τον ρόλο τους. Και φυσικά έχει μια τρομερή ακαδημία»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ PROJECT
Φσυικά ρωτήσαμε τον Λεωνίδα Βόκολο και για την συνεργασία που είχαν οι δυο τους στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος δεν ήθελα να σχολιάσει πολλά αλλά αν μη τι άλλο ξεκάθαρισε τις διαφορές που υπάρχουν. «Δεν θα ήθελα να συνδέσω το ένα project με το άλλο. Για το ένα αξιολογήθηκα εγώ και κρίθηκε και ο coach. Η ζωή προχωράει. Μακάρι όλοι να είχαν εξασφαλισμένοι την επτιυχία. Αυτό της Σπάρτα είναι ένα διαφορετικό project. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συνδέσουμε τις δύο περιπτώσεις. Και οι συνθήκες είναι διαφορετικές», μας εξήγησε.

Φυσικά το ταξίδι στην Πράγα και η παραμονή του εκεί (κλειστό διετές έχει υπογράψει ο Βόκολος) είναι ένα θέμα. «Σίγουρα είναι ένα κομμάτι που με απασχολεί και με προβλημάτισε γιατί αφήνω μια οικογένεια πίσω. Ομως είναι τέτοια η πρόκληση και η στήριξη που έχω που μου έδωσε το κουράγιο να συνεχίσω».

Ο νέος technical manager θα επιστρέψει στην Πράγα στις 18 Ιουνίου. Ωστόσο ποιος ξέρει. Μπορεί η κληρωτίδα να έχει κέφια και μια ελληνική ομάδα να πέσει πάνω στην Σπάρτα. Του Αντρέα Στραματσόνι, του Λεωνίδα Βόκολου και πλέον και του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

 

Τελευταία Νέα