Τζώρτζογλου στο Gazzetta.gr: «Λέω ναι σε λύση κοινής αποδοχής για ΕΠΟ»

Τζώρτζογλου στο Gazzetta.gr: «Λέω ναι σε λύση κοινής αποδοχής για ΕΠΟ»

bet365

Θετικός σε λύση κοινής αποδοχής για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ παρουσιάζεται μιλώντας στο Gazzetta.gr ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου. Οι επιστολές σε FIFA, UEFA, ο Κουτσοκούμνης και η συνάντηση της Πέμπτης.
Επιστολή - καταγγελία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου. Η επιστολή αυτή είχε αποδέκτες τις FIFA και UEFA και σε επίπεδο προσώπων τους Ινφαντίνο, Σαμούρα, Σέφεριν και Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Με αφορμή τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου στην επιστολή του γίνεται αναφορά στα κακώς κείμενα του ποδoσφαίρου και ιδιαίτερα στους τομείς της διαιτησίας, της βίας και της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.
Μάλιστα υπάρχουν και links που παραπέμπουν στα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου και σε φετινές διαιτησίες που προκάλεσαν αρνητικά σχόλια. Ο κ. Τζώρτζογλου αναφέρεται και στον ρόλο του Κωστάκη Κουτσοκούμνη θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις επιλογές των προσώπων της ΠΔΕ / ΕΠΟ αλλά και σε παρεμβάσεις της Πολιτείας σε θέματα ποδοσφαίρου και ΕΠΟ. Η κίνησή του αυτή να στείλει σε FIFA και UEFA απευθείας επιστολή διαμαρτυρίας έγινε αφότου είχε στείλει επιστολές σε ΕΠΟ και ΠΔΕ δίχως την ανάλογη ανταπόκριση.
«Όντως έχουν σταλεί επιστολές σε FIFA και UEFA από την πλευρά μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οδηγήθηκα σε αυτήν την κίνηση διότι στέλνοντας επιστολή προς την ΕΠΟ και την ΠΔΕ για να μιλήσουμε και γενικά σε όλες τις προσπάθειες που έκανα για κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είχα ανταπόκριση. Δεν χρειαζόμαστε ένα ποδόσφαιρο νέων χαλίφηδων. Να φύγει ένας χαλίφης και να έρθει ο άλλος και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε και δεν μου αρέσει που η FIFA έστειλε τον κ. Κουτσοκούμνη από την Κύπρο και ένα ποδόσφαιρο εξαιρετικά κακό για να φτιάξει το δικό μας ποδόσφαιρο. Φτιάχτηκε; Μήπως το ποδόσφαιρό μας γίνεται ακόμα πιο σαθρό, διεφθαρμένο και γεμάτο βία, προβλήματα και κακές διαιτησίες; Βελτιώθηκε το ποδόσφαιρο ή χειροτέρεψε; Μάλλον το δεύτερο. Έχουμε ένα άσχημο ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν μας», τόνισε στο Gazzetta.gr ο κ. Τζώρτζογλου, που διευκρίνισε πως επί προσωπικού δεν έχει πρόβλημα ούτε με τον Ιβάν Σαββίδη ούτε με κανέναν άλλο μεγάλο ποδοσφαιρικό παράγοντα που βάζει λεφτά στην ομάδα του.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ παράδεχθηκε πως «έχω δεχθεί παροτρύνσεις για να κατέβω υποψήφιος στην ΕΠΟ. Δεν είναι το θέμα μου να ηγηθώ ή να γίνω εγώ πρόεδρος. Δεν είναι κάτι που θέλω. Λέω όχι ως προς την προεδρία. Αυτό που λέω επίσης όμως είναι πως θα ήμουν θετικός σε μία λύση συναίνεσης και κοινής αποδοχής για την επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ. Πρέπει να δούμε το πως θα γίνουν όσο πιο γρήγορα οι εκλογές στην Ομοσπονδία. Στηρίζω τον κ. Γραμμένο που θεωρώ ότι είναι ένας αξιοπρεπής και σοβαρός παράγοντας. Αυτό που μπορώ επίσης να σας τονίσω είναι πως έχω κληθεί για μία συνάντηση με την FIFA / UEFA / ΕΠΟ και Πολιτεία την προσεχή Πέμπτη. Θα είναι και άλλοι πρόεδροι εκεί από διαφορετικές τάσεις για να δούμε το τι θα γίνει. Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι να υπάρχουν παράγοντες που να είναι ευλογία μόνο για τις ομάδες τους. Το ζητούμενο είναι να βρούμε παράγοντες που να είναι ευλογία για όλο το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πάμε σε νέα εποχή, να αλλάξουμε αρκετά πράγματα και να διαφοροποιήσουμε την φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ, την διαιτησία και τόσα άλλα θέματα. Λέω λοιπόν ναι υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένα δεδομένα για να βοηθήσω στο να δημιουργηθεί μία νέα ανεξάρτητη κίνηση για την ΕΠΟ. Όχι για να γίνω πρόεδρος αλλά εάν θέλουν να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Αυτά όμως εφόσον αλλάξουν οι παρούσες συνθήκες και τα δεδομένα».
 

Τελευταία Νέα