Κιελίνι: «Η Γιούβε είναι πιο δυνατή από το 2015»

Κιελίνι: «Η Γιούβε είναι πιο δυνατή από το 2015»

bet365

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι μίλησε, εκ μέρους των παικτών της Γιουβέντους, στη συνέντευξη Τύπου της Media Day για τον τελικό του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε ο αμυντικός της Κυρίας.

Για το μυστικό της αμυντικής σταθερότητας της Γιουβέντους: «Οι αριθμοί είναι σχετικοί, το σημαντικό είναι ότι την αμυντική φάση του παιχνιδιού δεν μας την κάνουμε εμείς στην άμυνα, την κάνουμε και οι 11. Αυτό είναι το σημαντικό, η διάθεση όλων να θυσιαστούμε για την ομάδα. Αυτό είναι το μυστικό. Παίρνουμε μεγάλη βοήθεια από τους επιθετικούς μας, από εκεί και πέρα είμαστε μια δεμένη αμυντική γραμμή και θα πρέπει να το αποδείξουμε κόντρα στους σπουδαίους παίκτες και της Ρεάλ».

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Για το πώς ζει αυτόν τον τελικό, με δεδομένο ότι έλειψε από αυτόν τον Βερολίνου: «Τον ζω όπως οι συμπαίκτες μου που έπαιξαν πριν δύο χρόνια. Αισθανόμαστε ότι είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ποιότητα μας ως ομάδα ούτως ή άλλως αυξήθηκε. Μας βοηθάει πολύ στην προετοιμασία μας και το γεγονός ότι έχουμε παίξει πολλά μεγάλα παιχνίδια».

Για τα τακτικά κλειδιά του τελικού: «Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που σου δίνει την εντύπωση ότι δεν παίζει, αλλά την στιγμή που νομίζεις ότι το έχεις το ματς, σε χτυπάει. Είδα προσεκτικά τα παιχνίδια της με τη Νάπολι, όπως και αυτά με την Μπάγερν, έχουν εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο μας, θα είναι καθοριστικό το πώς θα προσεγγίσουμε το ματς. Πρέπει να κερδίζουμε τις προσωπικές μονομαχίες και να παραμείνουμε στη γραμμή μας, με καθαρό μυαλό».

Για τις διαφορές του με τον Μπονούτσι: «Στην αμυντική γραμμή είμαστε πέντε του ίδιου επιπέδου πάνω-κάτω. Μιλάνε όλοι για την τριάδα Μπονούτσι-Μπαρτσάλι-Κιελίνι αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει τους άλλους δύο κεντρικούς αμυντικούς που έχουμε. Θα έπαιζαν με... κατεβασμένα χέρια σε όλες τις ομάδες της Serie A και στο 90% των ομάδων στην Ευρώπη».

Για το πώς επηρεάζει ψυχολογικά την ομάδα η ήττα στον τελικό του 2015: «Είμαι συνηθισμένος να μετατρέπω τις ήττες σε εμπειρίες για το μέλλον, μας χρειάζεται αυτό στο να διαχειριζόμαστε συγκεκριμένες στιγμές. Πριν δύο χρόνια η Γιούβε έπαιξε με νευρικότητα το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν καλύτερη, ισοφάρισε και εκεί που φαινόταν ότι ελέγχουμε την κατάσταση, η Μπαρτσελόνα μας βρήκε σε μια αντεπίθεση πιο ανοιχτούς από ό,τι έπρεπε και τιμωρηθήκαμε. Αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει».

Για το αν είναι καλύτερο να παίξει ο Μπέιλ ή ο Ισκο: «Είναι δύο ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, καλύτερα ή χειρότερα δεν υπάρχει. Είναι δύο ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης, η Ρεάλ αλλάζει ανάλογα με το ποιος εκ των δύο θα αγωνιστεί και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε ενδεχόμενο».

Για τον Μπουφόν και την Χρυσή Μπάλα: «Εχω παίξει σε όλη την καριέρα μου με τον Μπουφόν, πράγμα που σημαίνει ότι είμαι πολύ τυχερός. Σουτ που θα ήταν γκολ, για εμάς ήταν τελικά απλές καταστάσεις γιατί πίσω μας ήταν ο Τζίτζι. Ο Μπουφόν δεν είναι ότι αξίζει την Χρυσή Μπάλα για την καριέρα που έχει, είναι ότι την αξίζει για όσα κάνει και φέτος. Το αξίζει για αυτό που κάνει, όχι για αυτό που έκανε. Ελπίζω, φυσικά, να την κατακτήσει, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε νικήσει στο Κάρντιφ».

Για το αν θα κριθεί ο τελικός στην επίθεση της Ρεάλ, η οποία σκοράρει σε 64 σερί ματς, ή στην άμυνα της Γιουβέντους: «Θα προσπαθήσουμε να δεχθούμε όσο το δυνατόν λιγότερες φάσεις, γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο να μην δεχθείς καμία φάση από την Ρεάλ. Από εκεί και πέρα, αν κάνουμε αυτό που πρέπει, καλό θα είναι να είμαστε και λίγο τυχεροί, όπως έγινε με την Μπαρτσελόνα σε κάποιες φάσεις και δεν δεχθήκαμε γκολ. Οπως έχουμε αποδείξει, το σημαντικό είναι να τους κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας και να έχουμε και την κατοχή της μπάλας. Γιατί αν για 60 λεπτά έχει την μπάλα ο αντίπαλος, δεν μπορείς να βγάλεις τα τελευταία 30 λεπτά».

Για το πώς συνυπάρχουν στα αποδυτήρια με τους νοτιοαμερικάνους: «Το γκρουπ των παικτών από τη Ν. Αμερική είναι σταθερό και σημαντικό μέρος των αποδυτηρίων. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς όλους, είναι ένα γκρουπ που φέρνει αλεγκρία, που χαλαρώνει το κλίμα πριν τους αγώνες. Εμείς οι Ιταλοί, από την πλευρά μας, είμαστε πιο μαζεμένοι. Μέχρι και το πρωί του κάθε αγώνα, οι νοτιοαμερικάνοι συμπεριφέρονται σαν να ετοιμάζονται για να πάνε να παίξουν ένα φιλικό με τους κολλητούς τους. Στην αρχή ήταν δύσκολο να βρούμε ένα σημείο επαφής λόγω διαφορετικής νοοτροπίας αλλά το βρήκαμε στην πορεία. Είμαστε ένα ωραίο ενωμένο γκρουπ, που αποτελείται από διαφορετικές προσωπικότητες και ηλικίες».

Για το αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ, όπως συνέβη μετά τον τελικό του 2015: «Πριν δύο χρόνια έκλεισε ένας κύκλος, είτε λόγω ηλικιών είτε λόγω προσωπικών επιλογών. Τώρα δεν νομίζω. Αν σκεφτώ σε ορίζοντα δύο-τριών χρόνων, ναι, κάποιες αλλαγές θα γίνουν γιατί κάποιοι μεγαλώνουμε. Η διοίκηση, όμως, έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαβάζει καταστάσεις και να δουλεύει όπως πρέπει. Ξέρουν τι να κάνουν, άμεσα πάντως δεν πιστεύω ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές».

Για την αυτοπεποίθηση της Γιουβέντους: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είμαστε ξανά στον τελικό, δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια. Και πέρυσι αποκλειστήκαμε στο Μόναχο από την Μπάγερν αλλά αξίζαμε να προκριθούμε. Η ομάδα, πέρα από όσα κάνει σε εθνικό επίπεδο, έχει βελτιωθεί πολύ και σε διεθνές. Είμαι σίγουρος ότι η Γιούβε από εδώ και πέρα θα έχει σταθερή παρουσία στους "8", στους "4" ή στους τελικούς. Η Γιουβέντους στοχεύει στην κορυφή και στη σταθερότητα, όχι τυχαία».

Για το ποια ήταν η στιγμή στη σεζόν που άλλαξε τα πράγματα στο Champions League: «Η ευρωπαϊκή σεζόν μας ήταν μια συνεχής άνοδος, η αλλαγή του συστήματος μας έδωσε νέα ώθηση και μας επέτρεψε να διασκεδάσουμε στο γήπεδο. Νικούσαμε και πριν την αλλαγή συστήματος αλλά πολλές φορές δεν το διασκεδάζαμε. Αν πρέπει να επιλέξω ένα ματς, θα πω αυτό με την Μπαρτσελόνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα