Ο Παναθηναϊκός ξαναπλήρωσε. Οι υπόλοιποι;

Ο Παναθηναϊκός ξαναπλήρωσε. Οι υπόλοιποι;

Ο Παναθηναϊκός ξαναπλήρωσε. Οι υπόλοιποι;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που εξοντώθηκε και πάλι, μια απόφαση της δικαιοσύνης που θα είναι δίκαιη μόνο αν εφαρμοστεί ρητά ο νόμος και στις υποθέσεις του ΠΑΟΚ που γιορτάζει την μεγαλύτερη νίκη επί του «τριφυλλιού», του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ!

Ομολογώ πως το θέμα του σημερινού ποστ ήταν διαφορετικό. Αφορούσε τα θέματα που μου αρέσει να γράφω και σας αρέσει να διαβάζετε. Καθαρά ποδοσφαιρικό, έχοντας ως κεντρικό άξονα την «προίκα» που έφτιαξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την νέα σεζόν, δημιουργώντας μία εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. 13 γκολ παθητικό σε 26 ματς Σούπερ Λιγκ και 16 παιχνίδια με καθαρή εστία δεν είναι και εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν η δουλειά πρέπει να γίνει μεσούσης της σεζόν.

Η εξοντωτική απόφαση, όμως, της Σούπερ Λιγκ για όσα έγιναν στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ με το... περιβόητο κουτάκι στον Ίβιτς άλλαξε τα πλάνα.

Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός δικάζεται με το γράμμα του νόμου. Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός εξοντώνεται από μία απόφαση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός τιμωρείται με τις αυστηρότερες των ποινών, όταν όλα αυτά τα χρόνια το σύστημα που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, έκλεινε τα μάτια και έριχνε στα μαλακά τον Ολυμπιακό. Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου ξεκινά και πάλι από το «τριφύλλι» και αυτό συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο: Είναι το εύκολο «θύμα», έχει την διοίκηση με την μικρότερη επιρροή από τους ανταγωνιστές του στα κέντρα αποφάσεων και διαθέτει ένα νομικό επιτελείο που έχει ξεχάσει το πότε ήταν η τελευταία φορά που «πήρε» μία σοβαρή υπόθεση.

Πέρυσι για μία φωτοβολίδα(εγκληματική πράξη και καταδικαστέα) στον Φινμπόγκασον, ο Ολυμπιακός σηκώθηκε και έφυγε από την Λεωφόρο πριν την πρώτη σέντρα και πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά. Φέτος για ένα κουτάκι μπύρας(πανίβλακας αυτός που το πέταξε και θα τιμωρηθεί) που πέτυχε τον Ίβιτς στο κεφάλι και σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση δεν ήταν κάτι σοβαρό, ο ΠΑΟΚ σηκώθηκε και έφυγε από την Λεωφόρο, με το παιχνίδι να έχει σταματήσει στο 55' και το σκορ να βρίσκεται στο 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός χάνει ξανά ένα σημαντικό παιχνίδι στις δικαστικές αίθουσες και παράλληλα βιώνει εξωαγωνιστικά την απώλεια διεκδίκησης της πρώτης θέσης στα πλέι-οφ μετά το -3.Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την νέα χρονιά με -2, ο Παναθηναϊκός είναι ο καλύτερος «πελάτης» της νομιμότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια νομιμότητα αλα καρτ! Ας όψονται τα ποδοσφαιρικά καραγκιοζιλίκια των ομάδων κάθε καλοκαίρι(στα οποία είναι υπεύθυνη και η διοίκηση του συλλόγου) τα οποία αντί να κρατούν τους ίδιους αυστηρούς νόμους, τους φέρνουν στα μέτρα τους. Η ρίψη μίας φωτοβολίδας ευθείας βολής, έγινε ρίψη δύο φωτοβολίδων, προφανώς αυτό το καλοκαίρι κάτι θα βρουν για να περάσουν μέσα στον νόμο άφεση αμαρτιών σε μαχαιρώματα στις κερκίδες, σε κροτίδες. Είναι που τους ενδιαφέρει το «προϊόν»...

Οι δικαστές καταδίκασαν τον Παναθηναϊκό με το γράμμα του νόμου. Η ποινή, λοιπόν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δίκαιη. Έγινε, ότι ακριβώς προβλέπει ο κανονισμός. Και ας μην λήφθηκαν σοβαρά υπ'όψιν οι εκθέσεις του γιατρού, του παρατηρητή και της αστυνομίας. Θα συμφωνήσουμε πως η ποινή είναι δίκαιη, μόνο αν γίνει πράξη το ίδιο και στις υποθέσεις του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να βλέπει το... φως της στον Παναθηναϊκό και να είναι κυριολεκτικά τυφλή όταν πρόκειται για υποθέσεις που δεν αφορούν το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός την πλήρωσε και μάλιστα ακριβά. Θα γίνει το ίδιο με τον Ολυμπιακό για την επίθεση και το ξύλο που έχουν καταγγείλει οι παίκτες του Πλατανιά στα αποδυτήρια του Φαλήρου, σε μία πρωτοφάνη υπόθεση στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου; Θα γίνει το ίδιο, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή του νόμου, με τον υπότροπο ΠΑΟΚ για τα χοντρά επεισόδια στον Βόλο στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου; Θα τους αφαιρεθούν βαθμοί; Θα δικαστεί με την μέγιστη αυστηρότητα και η ΑΕΚ, για την συμμετοχή των οπαδών της στα αίσχη του Πανθεσαλλικού που είδε σε ζωντανή μετάδοση όλη η Ελλάδα και έστειλαν 150 άτομα στα νοσοκομεία;

Τουλάχιστον, η σημερινή μέρα είναι και μέρα γιορτής για τον ΠΑΟΚ και ειδικά για τον Βλάνταν Ίβιτς που έβαλε το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου. Αυτό το χάρτινο 3-0 μέσα στην Λεωφόρο, συνιστά την μεγαλύτερη νίκη του «δικεφάλου» επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Να τα λέμε κι αυτά. Ο Σέρβος τεχνικός αξίζει συγχαρητήρια, ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της επικράτησης.

Πάντως, κρίνοντας από την εικόνα των παιχνιδιών στα πλέι-οφ, μεγάλη η μαγκιά του Βλάνταν να σηκωθεί και να φύγει, να εξασφαλίσει την νίκη στα χαρτιά και την αφαίρεση βαθμών της καλύτερης ομάδας στο μίνι πρωτάθλημα. Το σύνολο που παρουσιάζει δεν βλέπεται, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και αν δεν ήταν αυτός, ο ΠΑΟΚ θα είχε ελάχιστες ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης. Πραγματικός «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας αν και δεν τον βλέπουμε καλά. Σαν να τρίζει η καρέκλα του. Αν διαβάσετε πίσω από τις λέξεις, θα καταλάβετε πολλά. Για τέτοια αχαριστία μιλάμε...

Υ.Γ1: Ο Μπεργκ τέσσερις αγωνιστικές για όσα έγιναν με τον Κρέσπο, ο Μάτος καμία για την αγκωνιά στον αυχένα του Σουηδού εκτός φάσης στον ημιτελικό του Κύζα που έπαιξε «150-0» υπέρ των γηπεδούχων! Γελάει ο κόσμος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.