Κούγιας: «Στόχος οι θέσεις 5-10»

Κούγιας: «Στόχος οι θέσεις 5-10»

Gazzetta team
Κούγιας: «Στόχος οι θέσεις 5-10»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ ανέφερε πως πλέον οι «βυσσινί» θα αρχίσουν να ανεβαίνουν επίπεδο
Για τα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΛ αλλά και το πλάνο ενόψει της νέας περιόδου μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στο AEL Radio.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τη μεταγραφή του Γουάλας και του Λεοζίνιο: «Λόγω της ώρας η μεταγραφή έγινε τέτοια ώρα. Ο Γουάλας βρίσκεται στη Βραζιλία με υπογεγραμμένο το συμβόλαιο και ανακοινώθηκε τόσο νωρίς. Με το που τέλειωσε το πρωτάθλημα εμείς όλους αυτούς τους παίκτες που φέραμε τους είχαμε δει. Μάλιστα το Λεοζίνιο τον θέλαμε από τα Χριστούγεννα και είναι προς τιμήν του γιατί θα μπορούσε να μην πάρει καθόλου χρήματα και του χρωστούσαν κάποια λεφτά να κάνει προσφυγή αλλά έμεινε. Εμείς τον θέλαμε και του κάναμε μία εξαιρετική πρόταση, αλλά μας είπε πως αν πληρωθεί, όπου και πληρώθηκε με τα λεφτά του Σαββίδη από τη μεταγραφή του Λάμπρου. Με το που τον είδε και ο κ. Πάους τον έβαλε πρώτο στη λίστα. Ο Γουάλας είναι γνωστός ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη πολλά χρόνια. Το βιογραφικό του τελευταία 12 χρόνια νομίζω στην Ευρώπη καθώς ήρθε από τα 18 ήταν πάντοτε με 25-30 συμμετοχές. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι σημαντικό πως καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση. Ο Γουάλας είχε πρόταση και από την Ξάνθη να παραμείνει, όπως και από άλλες ελληνικές ομάδες μόλις έμεινε ελεύθερος. Εμείς όμως είχαμε δουλέψει τη μεταγραφή του πριν τελειώσει το πρωτάθλημα με τον μάνατζέρ του. Δεν ήταν ικανοποιημένος στη Ξάνθη, χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει. Έρχεται σε μία δύσκολη θέση που είχαμε ταλαιπωρηθεί πολύ πέρυσι».
Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις: «Θέλουμε τουλάχιστον δύο τερματοφύλακες. Ο σχεδιασμός ξεκινά από πίσω. Πήραμε αριστερό μπακ που είχαμε θέμα. Δεξιά είμαστε καλά με τον Ρέντζα και τον Ναβάρο, ενώ έρχεται κι ο Μασούρας. Στόπερ έμεινε ο Γκόλιας και ο Φάρκας, χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο στόπερ. Ο Καρατάσιος είναι νεαρός και θέλουμε να πάει να πάρει παιχνίδια στη Football League που τον ζητάνε αρκετές ομάδες. Στο κέντρο με τους χαφ είμαστε καλά και δεν χρειαζόμαστε κάτι. Έχουμε τους Φατιόν, Ντέλετιτς και Αναστασόπουλο, ενώ μπορεί να παίξει και ο Αναστασόπουλος μόνος του αν λείψει ο Φατιόν. Ίσως για τη θέση του στόπερ λοιπόν δούμε και ένα παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί κι ως αμυντικό χαφ. Με τον Γουάλας θα χρειαστεί προσοχή γιατί έχουμε ήδη τέσσερις ξένους. Ο Κόντορ λογίζεται ως ξένος και έχουμε τρεις βραζιλιάνους, άρα αν έρθει ακόμα ένας ξένος θα κλείσουν οι θέσεις και θα μπορούμε να φέρουμε μόνο από την Ευρώπη».
Αν χρειάζεται άμεσα τερματοφύλακα η ΑΕΛ: «Έχουμε ένα καλό τερματοφύλακα τον Θεοδωρόπουλο. Δεν είμαστε «γυμνοί» εκεί. Θα χρειαστούμε δύο παίκτες όμως ακόμα εκεί. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα ανέβουν και δύο παιδιά από την Κ20 και θα δούμε τι θα γίνει. Ανάλογα και με τον προπονητή τερματοφυλάκων που θα πάρουμε και μπορεί να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, θα δούμε και τι ανάγκες έχουμε.
Σχετικά με τον Χουάντερσον: «Ο Χουάντερσον είναι καλός τερματοφύλακας. Μην βλέπετε την πλάκα που του είχα κάνει όταν είχε πει πως η Λάρισα είναι η χειρότερη ομάδα και θα πέσει και του είπα κοίτα να πιάσεις κανένα βαλσαμωμένο πουλί. Όμως έχουμε πολλές επιλογές και θα κάνουμε την καλύτερη. Είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Δεν βιαζόμαστε. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να βρεις καλό τερματοφύλακα. Βρήκαμε δύο διεθνείς τερματοφύλακες κι ο κ. Πάους έκοψε ένα Κροάτη χθες που είχε γεμάτη χρονιά με 32 συμμετοχές και σε καλή ηλικία καθώς είναι 26 ετών. Είπε πως είναι καλός στη γραμμή, αλλά όχι στο «κουτί», ούτε με τα πόδια».
Σχετικά με τους αμυντικούς που θέλει η ΑΕΛ: «Δεν θα βιαστούμε στις θέσεις τον σέντερ μπακ. Εμείς άλλωστε έχουμε τον Γκόλια που είναι γρήγορος και είναι ελπιδοφόρος αποκτώντας εμπειρία κάθε μέρα. Στην Ελλάδα για μένα είναι από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες. Έχουμε ένα σοβαρό παιδί που είναι ο Φάρκας. Κι ας μην ξεχνάμε τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ομάδα. Είδαμε το Φατιόν να παίζει στόπερ, έπαιξε ο Ποτουρίδης. Κάποια στιγμή χάσαμε τη μπάλα κι έπαιξε ο Φατιόν δεξί μπακ και χάσαμε πόντους. Φέτος όλα είναι ξεκαθαρισμένα».
Για τους παίκτες στην επίθεση: «Έχουμε ήδη δύο σέντερ φορ. Ο ένας είναι ο Ναζλίδης που είναι ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός κι ο άλλος είναι αυτός που έρχεται. Εμείς θα πάρουμε σίγουρα μεγάλο παίκτη μπροστά. Ο κ. Πάους θέλει έναν γρήγορο επιθετικό που θα έχει και το γκολ φυσικά».
Αν θα είναι έτοιμη η ομάδα έως το ξεκίνημα της προετοιμασίας: «Στις 28 Ιουνίου θα είναι όλοι εδώ. Μέσα σε ένα μήνα θα γίνουν όλα, αλλά δεν βιαζόμαστε. Πλέον με το διαδίκτυο όλοι ξέρουν το κασέ των παικτών και οι μάνατζερς γνωρίζουν την κάρτα που πρέπει να δώσουν. Όταν βλέπουν μία ομάδα που έχει σωστό σχεδιασμό και παίκτες που είναι πληρωμένοι. Ουσιαστικά μας στοίχισε μόνο το Αλκαζάρ με την εγγυητική επιστολή, που θεωρώ πως έγινε σκοπίμως και δεν το ξεχνάμε το θέμα, ούτε τον κ. Κωσταρόπουλο και τις συμπεριφορές τους. Εμείς πάντως θα ασχοληθούμε με σοβαρότητα σε ότι θέλει ο κ. Πάους».
Για το νέο πρωτάθλημα: «To νέο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό. Η πρόταση της ΑΕΛ είναι να μείνουν 16 ομάδες και να πέσουν μόλις δύο. Και να γίνουν Play off για τον πρωταθλητή από 1-4 με τους βαθμούς που έχουν. Θα μείνει έτσι μόνο μία θέση κενή και για να μην σταματούν οι ομάδες από τις 30 Απριλίου, θα γίνεται πάλι ένα μίνι τουρνουά για μία θέση του Europa League από τις θέσεις 5-10 με τους βαθμούς που έχουν. Είμαι βέβαιος πως θα περάσει αυτή η πρόταση. Το συζητήσαμε, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε αυτή η πρόταση. Όταν έγινε η πρόταση των 14 ομάδων, εγώ πρότεινα αυτό. Καθαρά ποδοσφαιρική πρόταση και με το επιχείρημα πως θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός και με το τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν υπάρξει πρόβλημα καθώς η NOVA θα δείχνει παιχνίδια.
Η σκέψη με τον υποβιβασμό πάντως θα είναι να πέφτει ο ένας απευθείας και ο δεύτερος που θα πέφτει να είναι μέσω play out από τις θέσεις της Super League 14 και 15 και από δύο ομάδες από τη Football League που θα τερματίζουν στις θέσεις 2 και 3. Θα ανεβαίνει απευθείας μόνο ο πρωταθλητής της Football League και μετά να γίνεται ένα μίνι τουρνουά έτσι ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον κι εκεί».
Για τον Αλέξανδρο Γκαλίτσιο: «Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γκαλίτσιο. Εγώ προσωπικά τον θέλω, αλλά θα ελέγξουν την περίπτωσή του ο κ. Πάους και ο κ. Φυντάνης. Για μένα όλοι οι παίκτες από τη Λάρισα θα βλέπουν το «πράσινο» φως. Η οικογένεια Γκαλίτσιος έχει προσφέρει στην ΑΕΛ. Ακόμα κι ο Γιώργος έφερε χρήματα στην ΑΕΛ και στην διοίκηση Πηλαδάκη. Έχουμε συναντηθεί και έχουμε μιλήσει. Θα ήθελα να τον έχουμε, αλλά δεν θέλω να τον φέρω μόνο επειδή μου «γυαλίζει» εμένα. Θα ήταν ωραίο να υπάρχει το όνομα Γκαλίτσιος και πάλι στην ΑΕΛ. Για παράδειγμα κάτι τέτοιο έγινε και με τον Αγρόδημο. Εγώ τον ήθελα από την πρώτη στιγμή, αλλά κάναμε το δεύτερο φιλικό με τον Απόλλωνα όταν ήρθε ο κ. Πάους για να δει και τους κατάπιε όλους. Όλοι λέγανε για τον Ευμορφίδη, αλλά εκείνη την ημέρα τέλειωσε.Πάντως αν κάνουμε αυτή τη μεταγραφή, μπορεί να κινηθούμε ξανά για δύο σέντερ μπακ. Το φετινό πρωτάθλημα αν περάσει η πρόταση που λέμε θα είναι δύσκολο και μεγάλο».
Για τον Βλαχοδήμο: «Ο Βλαχοδήμος ανήκει στον Παναθηναϊκό και έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα και με απολαβές 190.000 ευρώ το χρόνο. Αλίμονο να πούμε πως δεν κάνει για μία ομάδα. Υπάρχουν μεταγραφές που γίνονται κι άλλες που δεν γίνονται. Το πρόβλημα είναι πως ο Βλαχοδήμος είναι περιφερειακός κυνηγός και δεν μπορεί να παίξει εύκολα με την πλάτη και μέσα στη περιοχή. Αλλά αυτά θα τα αποφασίσει ο κ. Πάους. Αν θεωρήσει πως θα καλύψει τη θέση ο Ναζλίδης κι ο Ντοντό που θα είναι κανονικά φέτος στην ομάδα θα φανεί. Ο Καλί μας τον έβγαλε εκτός, όταν «έστρωσε» και ο μάνατζερ του μας τον πρότεινε».
Αν θα βιαστεί η ΑΕΛ στα μεταγραφικά: «Έχουμε στόχους εμείς θα τελειώσουμε πρώτα. Για τη θέση του τρίτου και του τέταρτου τερματοφύλακα έχουμε καταλήξει. Μπορεί όμως να πάρουμε τερματοφύλακα που να είναι βασικός και να υπάρχει η αντίδραση του Θεοδωρόπουλου που μας ξεκαθάρισε από την αρχή πως θέλει να παίξει και δεν θα θέλει να μείνει στην ομάδα».
Για το στόχο της ΑΕΛ: «Στόχος μας πια θα είναι οι θέσεις 5-10. Δεν θα έχουμε στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Εμείς κινούμαστε κάνοντας υπερβάσεις φέτος και με παθητικό προϋπολογισμό. Ούτε με τα εισιτήρια, ούτε με την ατμόσφαιρα, και με το ακριβό AEL FC ARENA. Νομίζω όμως πως τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά. Δεν είμαι ένα μήνα στη Λάρισα, αλλά δύο χρόνια και πιστεύω πως έχουν καταλάβει τις προθέσεις όλοι με τα καλά και με τα κακά μου».
Για τις αποχωρήσεις: «Θα έχουμε ακόμα δύο αποχωρήσεις. Ο ένας μάλιστα έχει απαράδεκτη συμπεριφορά και είναι ο Τικό που θα κληθεί και σε απολογία. Έχει εγκαταλείψει την θεραπεία που έκανε μετά την θλάση που είχε πάθει. Κι ενώ βλέπαμε πως είχε ξεπεράσει το πρόβλημα και χρειαζόμασταν αμυντικούς ο ίδιος έλεγε πως δεν μπορεί. Από τότε διακόπηκαν οι σχέσεις μας. Τώρα δεν τον βρίσκουμε πουθενά. Ο Βαρέλα είναι μία άλλη περίπτωση. Τώρα που ήρθε ο Λεοζίνιο πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Μας βοήθησε και στη Football League και είναι θέμα ειδικό. Καταλαβαίνουμε πως θέλει να παίζει, αλλά πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Αυτά γίνονται και στις μεγάλες ομάδες, όπως με τον Χάμεζ στη Ρεάλ Μαδρίτης».
Σε ποια θέση θα ενισχυθεί στη συνέχεια η ΑΕΛ: «Όλα είναι θέμα διαπραγματεύσεων. Σιγά-σιγά θα γίνουν όλα. Είχαμε βρει έναν στόπερ Κροάτη που έπαιξε χθες και είναι σε καλή ηλικία 25 ετών, αλλά κόπηκε από τον κ. Πάους γιατί θεωρεί πως ο Γκόλιας είναι καλύτερος. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τα δικά μας παιδιά για να εντυπωσιάσουμε. Πλέον η ΑΕΛ φτιάχνει κάτι πολύ όμορφο και σωστά. Ο Ηλίας Φυντάνης δουλεύει 24 ώρες την ημέρα. Δεν είναι part time και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην ομάδα».
Aν θα υπάρχει κάποια ανακοίνωση σήμερα: «Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες μεταγραφές και μέσα στην ημέρα. Θα πρέπει να περιμένουμε. Πάντως όλοι να γνωρίζουν πως όλες οι μεταγραφές που θα γίνουν είναι δουλεμένες. Υπάρχει πλάνο για κάθε παίκτη που χρειαζόμαστε».
Για τον αριθμό των παικτών που θα έρθουν ακόμα: «Εμείς θα πρέπει να καλύψουμε το ρόστερ. Ο κ. Πάους θα εξετάσει όλους τους παίκτες. Απλά ας μην ξεχνάμε πως ο Γιαννιτσάνης κι ο Κρητικός θα επιστρέψουν, υπάρχει ο Καρατάσιος κι ο Χοτζάλι. Όλους αυτούς θα τους δει πριν αποφασισθεί οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα θα φανεί και πόσες κινήσεις θα γίνουν ακόμα για το ρόστερ».
Για τον προπονητή τερματοφυλάκων: «Έχουμε 3-4 ονόματα και από τη Λάρισα κι εκτός για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα