Μποτία: «Αν υπάρξει πρόταση το συζητάω»

Μποτία: «Αν υπάρξει πρόταση το συζητάω»

Gazzetta team
Μποτία: «Αν υπάρξει πρόταση το συζητάω»

bet365

Ο Αλμπέρτο Μποτία μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, για την κρίση στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Χάντερσφιλντ - Ρέντινγκ (21+).

«Ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Είχαμε κάποιες ήττες στα ντέρμπι του β' γύρου γιατί είχαμε κι ευρωπαϊκά ματς ενδιάμεσα. Ωστόσο στο τέλος κάναμε τις νίκες που χρειαζόμασταν και πήραμε τον τίτλο», ανέφερε αρχικά ο Μποτία στο ραδιόφωνο της Marca.

Στη συνέχεια αφού έπλεξε το εγκώμιο των Βίκτορ, Μάρκο Σίλβα και Μπέντο, μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου: «Προφανώς δεν υπήρξε καθόλου έλεγχος στην είσοδο των φιλάθλων κι έγιναν αυτά τα επεισόδια».

Για την κρίση στην Ελλάδα, δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι καλά, έχω κερδίσει τίτλους, έχω παίξει κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θεωρώ ότι έχω βελτιωθεί ως άνθρωπος κι ως ποδοσφαιριστής. Και η Ελλάδα είναι μία χώρα που μοιάζει με την Ισπανία».

Για την πιθανότητα μεταγραφής του τόνισε: «Αν υπάρξει μια πρόταση που θα είναι συμφέρουσα για την ομάδα και για μένα, θα τη συζητήσω».

Σχετικά με τον καλοκαιρινό αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά είπε: «Με τον Βίκτορ ήταν περίεργη η κατάσταση γιατί έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσει την ομάδα για τα προκριματικά. Δεν είχε βέβαια πολύ χρόνο και έγινε ο,τι έγινε. Όλα συνέβησαν γρήγορα κι ουσιαστικά ο Βίκτορ ήταν αυτός που... πλήρωσε τον αποκλεισμό. Ο Βίκτορ είναι επαγγελματίας, η κάθε μέρα ήταν έντονη και προσπαθούσε να δώσει στους παίκτες ο,τι ήξερε, τόσο στον τομέα της τακτικής οσο και σε τεχνικό επίπεδο».
Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τους Μπεντο και Σίλβα (έγινε ειδική αναφορά στο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ) και για το αν μπορεί να γίνει μια σύγκριση και υπογράμμισε: «Αμφότεροι είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Δηλαδή ήθελαν ο Ολυμπιακός να έχει την μπάλα και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Να είναι επιθετική ομάδα. Ουσιαστικα δεν υπάρχει διαφορά στην φιλοσοφία τους, παρά μόνο στην κατάσταση που βρήκε ο κάθε ένας τον Ολυμπιακό όταν ανέλαβε». Ο δημοσιογράφος στάθηκε και στο ότι βοήθησε τον Μποτία το γεγονός ότι είχε έναν Ισπανό και δύο Πορτογάλους στο θέμα της επικοινωνίας. Εξάλλου ο Μποτία μίλησε για τον τρόπο που ηρθε στον Ολυμπιακό και σημείωσε πως «μου προσέφεραν ενα καλό συμβόλαιο και θα είχα την δυνατότητα να παίξω σε υψηλό, ευρωπαϊκό επιπεδο παίζοντας απέναντι στους καλύτερους. Επίσης η μέχρι τώρα εμπειρία μου στην Ελλάδα με έχει βοηθήσει να γίνω καλύτερος τόσο ως άνθρωπος όσο και ως ποδοσφαιριστής». Για τον Ολυμπιακό σημείωσε ακόμα: «Ο Ολυμπιακός πάλευε και θα παλεύει πάντα για να παίζει με τους καλύτερους. Είναι στην φύση του. Προσωπικά θα ήθελα να παίξω απέναντι στην Σεβίλλη. Αυτό θα σήμαινε ότι τόσο η πρώην όσο και η νυν ομάδα μου είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παίζουν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο».
Για τα πρότυπά του υποστήριξε: «Θαυμάζω τον Μπονούτσι και γενικά όλη την άμυνα της Γιουβέντους, επειδή έχει σταματήσει τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου για να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης θαυμάζω τον Σέρχιο Ράμος. Είναι ο αρχηγός και καθοδηγητής της άμυνας.
Είναι ο κορυφαίος και δίνει τα πάντα για την Ρεάλ Μαδρίτης». Για την ζωή στην Ελλάδα είπε: «Η Ελλάδα είναι ένα μέρος πολύ βολικό για τους Ισπανούς, λόγω καιρού, φαγητού και νοοτροπίας των ανθρώπων. Ουσιαστικά η ζωή στην Ελλάδα δεν διαφέρει καθόλου από την ζωή στην Ισπανία».
Στο τέλος ο εκ των αρχηγών των πρωταθλητών Ελλάδας, ρωτήθηκε και για το αν παρακολουθεί την πρώην ομάδα του, την Σπόρτινγκ Χιχόν και για το αν βλέπει το ισπανικό πρωτάθλημα και τόνισε: «Όταν έχω την ευκαιρία το παρακολουθώ. Όσον αφορά στην Σπόρτινγκ Χιχόν, με στεναχωρεί πολύ που υποβιβάστηκε. Είναι μία ομάδα που αξίζει να είναι αρκετά ψηλά, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Είμαι πολύ «δεμένος» με αυτή την ομάδα, διότι μου έδωσε στο παρελθόν την ευκαιρία να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας. Στα τρία χρόνια που έμεινα στην Χιχόν, έμαθα πολλά και πολύτιμα πράγματα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα