Χιμένεθ: «Πράξη όσα δεν κάναμε με τον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Πράξη όσα δεν κάναμε με τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και τη νίκη επί του Ολυμπιακού ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Ισπανό να τονίζει πως σήμερα η ΑΕΚ έκανε ότι δεν είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο προπονητής της Ένωσης μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφερε τα εξής: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο το ματς σήμερα γιατί ψυχολογικά κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για διαφορετικούς λόγους. Παρ' όλα αυτά σαν ομάδα δώσαμε τα πάντα, οι παίκτες μας έκαναν αυτό που ζητήσαμε, με σεβασμό στην ΑΕΚ και τον εαυτό τους. Κάναμε αυτό που δεν κάναμε εναντίον του Παναθηναϊκού».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Χιμένεθ είπε τα εξής.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Για το αν τον ικανοποίησε η εικόνα και αντίδραση της ΑΕΚ: «Αυτό που εύχομαι και ευχόμαστε όλοι, αλλά σήμερα λόγω σεβασμού προς την ΑΕΚ, τον κόσμο της ΑΕΚ και τους εαυτούς μας, έπρεπε να καθαρίσουμε την εικόνα που δείξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και να εμφανιστεί η ομάδα που είχε καιρό να εμφανιστεί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι σημαντικό μόνο το αποτέλεσμα, αν και εκεί επικεντρώνονται όλοι. Η εικόνα που έδειξε σήμερα η ομάδα, είναι η εικόνα που είχαμε δείξει σε άλλα ματς. Ευτυχώς σήμερα με τιμή εμφανίσαμε αυτή την εικόνα ξανά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν δεν δείξουμε την ίδια εικόνα με τον Πανιώνιο».

Για την απόφαση του να βγάλει τον Χριστοδουλόπουλο και αν ήταν σίγουρος για τη νίκη: «Εγώ δεν ξέρω τίποτα από ποδόσφαιρο οπότε ό,τι κάνω, το κάνω για να κάνω λάθος... Πίστευα ότι ήταν η ιδανική στιγμή για να κάνω αυτή την αλλαγή γιατί έπρεπε να πάρουμε το κέντρο. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τρία αμυντικά χαφ, εμείς με δύο, οπότε με αυτή την αλλαγή θέλαμε να ενισχύσουμε το κέντρο».

Για το τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο και το αν θα κάνει αλλαγές: «Ολοι χρειάζονται μια φρεσκάδα πλέον, ακόμη κι εγώ, αλλά πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Δεν εξαρτάται από εμάς αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με μια καλή εικόνα».

Γιατί πιστεύει ότι δεν εξαρτάται από την ΑΕΚ: «Εχει και ο ΠΑΟΚ ένα ματς, όχι μόνο εμείς με τον Πανιώνιο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη αλλά υπάρχει και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός».

Για το θέμα της παραμονής του στην ΑΕΚ: «Εγώ δεν έχω πει ποτέ ψέματα. Εγώ ποτέ δεν δήλωσα ότι παίζεται η παραμονή μου».

Για το τι βρήκε, όταν ανέλαβε, σε επίπεδο φυσικής κατάστασης: «Βρήκα μια ομάδα λυπημένη, χωρίς ευτυχία. Και υπήρξαμε η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου. Μόνο ο άδικος τελικός του κυπέλλου έβλαψε τους παίκτες μου. Και έπειτα είναι και άλλα πράγματα, για τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να μιλήσω. Σε αυτή την ζωή θα πρέπει κάποιος να είναι ταπεινός και να μαθαίνει από τα λάθη του. Και εμείς προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη μας».

Για το τι είναι αυτό που θα φέρει στο γήπεδο τον κόσμο της ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι η ΑΕΚ παίζει με το μεγαλύτερο μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Το ΟΑΚΑ είναι καταπληκτικό στάδιο για αυτό που δημιουργήθηκε αλλά δεν μπορεί να γεμίσει ουτε με την εθνική ομάδα. Δεν είναι έδρα, δεν αισθάνεσαι όπως αισθάνεται ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι παίκτες δεν αισθάνονται την θέρμη των οπαδών στο ΟΑΚΑ και ακόμη πιο δύσκολο για τους οπαδούς είναι το γεγονός ότι βρίσκονται μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Είναι μια προσωπική άποψη, πιστεύω ότι η ΑΕΚ χρειάζεται το δικό της γήπεδο όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ακόμη και με 40-50.000 κόσμο, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν είναι όπως πρέπει. Είναι δύσκολο σε αυτό το γήπεδο να μεταδοθεί η θέρμη των οπαδών προς τους παίκτες».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει παίξει περισσότερα ματς φέτος και έχει επιβαρυνθεί περισσότερο: «Ολοι είναι κουρασμένοι, όχι μόνο η ΑΕΚ. Μιλούσα για όλες τις ομάδες. Οι παίκτες καλούνται να κάνουν μια έξτρα υπερπροσπάθεια μετά το τέλος του κανονικού πρωταθλήματος και βγήκαν πολλά προβλήματα τραυματισμών στους παίκτες που συμμετέχουν στα πλέι οφ. Φυσικά πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες που υπάρχουν και δεν χρειάζεται να κριτικάρει κανείς μια απλή προσωπική άποψη. Δεν γνωρίζω γιατί παίζουμε πλέι οφ, στα μεγάλα πρωταθλήματα δεν παίζουν πλέι οφ, αλλά μάλλον θα υπάρχουν κάποιοι λόγοι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα