Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει, πρωταθλητής και Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει, πρωταθλητής και Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος παραθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψη δύο κορυφαίων νομικών για την τύχη της δικαστικής προσπάθειας αφαίρεσης του τίτλου από τον Ολυμπιακό.

Ρώτησα δύο έγκριτους δικηγόρους αν μπορεί να έχει την παραμικρή τύχη η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, από το οποίο ζητάει να μην ισχύσει η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Η απάντηση ήταν κι από τους δύο (για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους) ήταν κάθετη: καμία τύχη. Μου εξήγησαν ότι οι κανονισμοί στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ξεκάθαροι και δεν έχουν ούτε καν παραθυράκι. Δηλαδή, για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία πρέπει να συντρέχουν προϋποθέσεις από δύο συγκεκριμένα άρθρα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα Ολυμπιακού-Πλατανιά. Να θυμίσω ότι το όλο σκηνικό γίνεται από πλευράς ΠΑΟΚ με την προοπτική ότι θα αφαιρεθούν έξι βαθμοί από τον Ολυμπιακό (!!!) και σε αυτή την περίπτωση πρωταθλητής θα είναι ο ΠΑΟΚ, εάν δεν εγκριθεί η επικύρωση της βαθμολογίας.

Συνεπώς, με βάση τη συγκεκριμένη νομική εκτίμηση που μόνο από "τυχαίους" δικηγόρους δεν προέρχεται, ό,τι και να γίνει στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς, και έξι βαθμοί να αφαιρεθούν και να…υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός (όπως λένε κάποιοι, προφανώς για να γελάμε), για φέτος «έγραψε». Κι ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής 2017 και αυτός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ιούλιο.

Κι επειδή υπάρχει η άποψη ότι μπορεί να βγει πρώτα η απόφαση για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς και να μην αφαιρούνται βαθμοί από τον Ολυμπιακό, άρα δεν θα έχει νόημα συζήτησης η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο περί επικύρωσης της βαθμολογίας, το πράγμα δεν είναι έτσι. Διότι όποια απόφαση κι αν προκύψει από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, αυτή πιθανότατα θα προσβληθεί στην επιτροπή εφέσεων! Οπότε, όπως κι αν έχει, υπάρχει νόημα στην εκδίκαση της προσφυγής στο Διαιτητικό, όπου εκτός του προσφεύγοντος ΠΑΟΚ, θα παραβρεθεί ασφαλώς κι ο Ολυμπιακός.

Να επαναλάβω δε ότι τα όσα γράφω παραπάνω δεν αποτελούν δικές μου απόψεις, αλλά κορυφαίων νομικών στο αθλητικό δίκαιο. Και δεν έχω δει κάποιον άλλο νομικό να μπορεί να στηρίξει αντίθετη άποψη…

Όλα αυτά, εξυπακούεται, πάντοτε με σεβασμό από μέρους μου προς το Διαιτητικό Δικαστήριο και σε όποια απόφαση λάβει.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι λίγο "κάπως" που ζητάει ο ΠΑΟΚ την μη κατακύρωση της βαθμολογίας του κανονικού πρωταθλήματος, την στιγμή που όταν εκδικαστεί η υπόθεση θα έχει ήδη παίξει τέσσερα παιχνίδια για τα πλέϊ οφς…

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.