«Ο Ίβιτς με εκμεταλλεύτηκε για να σώσει την θέση του»

«Ο Ίβιτς με εκμεταλλεύτηκε για να σώσει την θέση του»

Gazzetta team
«Ο Ίβιτς με εκμεταλλεύτηκε για να σώσει την θέση του»

bet365

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε για την κόντρα του με τον Βλάνταν Ίβιτς που τον οδήγησε εκτός ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην εν γένει παρουσία του στον Δικέφαλο του Βορρά, τον Ιβάν Σαββίδη και την Εθνική ομάδα.

Η συνέντευξη του Τζαβέλα στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις»:

Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει από εκείνες τις ημέρες, από τη ρήξη με τον κ. Ίβιτς και το τέλος της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ;

«Ο κόσμος είναι αυτός που έχει κρίνει. Με τον προπονητή δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο. Υπήρξε μια απόφασή του, την οποία έχει κρίνει ο κόσμος. Ευτυχώς για μένα ο Ίβιτς με επιβεβαίωσε με την μέχρι τώρα συμπεριφορά του και ο κόσμος κατάλαβε τι συνέβη τότε. Έχω κάνει λάθη στο παρελθόν, μπορεί κάποιοι να με συμπαθούν, άλλοι όχι, όμως όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα ξέρει ότι είμαι τίμιος. Αυτό που έγινε δεν ήταν δίκαιο. Ο Ίβιτς εκμεταλλεύτηκε την παλιότερη κόντρα μου με τον Άγγελο Αναστασιάδη για να γλιτώσει τη θέση του. Στον ΠΑΟΚ έδωσα και πήρα πολλά τα χρόνια που ήμουν παίκτης του. Δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που να ενήργησα με οποιαδήποτε άλλη σκέψη πέραν από το καλό του ΠΑΟΚ και να μην έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Ως αρχηγός έκανα πάντα αυτό που πρέπει να κάνει ένας πραγματικός αρχηγός προς όφελος της ομάδας. Όχι κάποιος που απλά φοράει το περιβραχιόνιο και σκύβει το κεφάλι. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Στην καριέρα μου κανείς δεν μου χάρισε τίποτα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν ένας άνθρωπος αλλάζει μετά από ένα γεγονός. Ο Ιβιτς ήταν διαφορετικός άνθρωπος μέχρι να κάνει το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Όταν ήταν στη δεύτερη ομάδα είχαμε καλές σχέσεις, τον είχαμε βοηθήσει μαζί με τον Τζιόλη. Μετά το συμβόλαιο, άλλαξε. Λίγο πριν από τα δικά μου είχε γίνει κι ένα αντίστοιχο περιστατικό με έναν άλλο παίκτη, αλλά φροντίσαμε όλοι να εκτονωθεί. Γενικά στην πορεία μου στον ΠΑΟΚ πάντα εγώ ήμουν εκεί σαν ένας «τοίχος» για να με «χτυπάνε» και να κρύβονται πίσω από τον «κακό Τζαβέλλα», τον Αθηναίο κλπ. Χτυπούσαν τον ΠΑΟΚ μέσω εμού μέχρι να πάρουν αυτό που ήθελαν...Τώρα είναι όλοι ΠΑΟΚ»!

- Από τη διοίκηση έχεις παράπονο;

«Για τον Ιβάν Σαββίδη είμαι ευγνώμων γιατί μου πρόσφερε όσα δίνει ένας σωστός εργοδότης σε έναν ποδοσφαιριστή. Ήταν δίπλα σε εμένα και στους δικούς μου. Προφανώς δε νιώθω και δεν πρόκειται ποτέ να πω κάτι αρνητικό για τον κ. Σαββίδη και την οικογένειά του. Αγαπάει πολύ τον ΠΑΟΚ και προσπαθεί να τον ανεβάσει στην κορυφή. Θεωρώ ότι από τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά θέλουν να τον βοηθήσουν. Οι περισσότεροι είναι μαζί του στα καλά, ενώ στα άσχημα κοιτάζουν τον εαυτό τους. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν λίγοι π.χ. σαν τον Γιώργο Κούδα που είναι πάντα κοντά, συμβουλεύει τους πάντες, τους μαθαίνει την ιστορία και τη δυναμική του συλλόγου. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν λειτουργούν έτσι.»

- Αν είχατε τώρα μια συνάντηση με τον κ. Ίβιτς, τι θα του έλεγες;

«Δεν θα είχαμε τίποτα να πούμε. Άλλωστε όσα έγιναν βγήκαν σε καλό για μένα. Έφυγα από τον ΠΑΟΚ που μπορεί να είναι μεγαλύτερο μέγεθος από την Αλάνιασπορ, αλλά πήγα σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Με σπουδαίους συμπαίκτες, όπως π.χ. ο Βάγκνερ Λοβ και με πολύ ισχυρούς αντίπαλους σε κάθε παιχνίδι που με κάνουν να βελτιώνομαι συνεχώς. Ζω σε μια υπέροχη παραθαλάσσια περιοχή και μέσα σε ένα κλαμπ με μεγάλες προοπτικές.Έχω βρει την ηρεμία μου.»

Να υποθέσω ότι δεν σκέφτεσαι την επιστροφή σου στο ελληνικό πρωτάθλημα...

«Ειλικρινά νιώθω ότι δεν θα ήθελα να είμαι παρών σε όλα αυτά που έγιναν μετά την αποχώρησή μου. Με τα επεισόδια, με τις διαιτησίες και όλα αυτά. Παλιότερα είχα πει κάποια πράγματα, τα ίδια λέω και τώρα που φαίνεται να έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί. Θα πρέπει να υπάρξει πραγματική εξυγίανση, να φροντίσουν όλοι να μην αδικείται κανείς. Ούτε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Μόνον έτσι υπάρχει τύχη για το ποδόσφαιρό μας.».

Η Εθνική είναι άλλη υπόθεση...

«Έχουμε γίνει ξανά ομάδα. Αυτό ισχύει είτε περάσουμε στο Μουντιάλ είτε όχι. Είμαστε ξανά οικογένεια. Ο προπονητής αγαπάει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δείξαμε και στο Βέλγιο ότι είμαστε δυνατοί, το ίδιο θα κάνουμε και στην Βοσνία. Μπορεί να μην έχω δικαίωμα συμμετοχής αλλά θα είμαι εκεί, δίπλα στην ομάδα. Θα είναι δύσκολο ματς σε φανατισμένη έδρα. Νιώθω, όμως, μέσα μου ότι τελικά θα προκριθούμε! Μακάρι εκείνο το - γεμάτο συναισθήματα - γκολ που πέτυχα στο πρώτο ματς με τους Βόσνιους να αποδειχτεί σημαντικό για την πρόκριση. Θα το ήθελα πολύ για τον εαυτό μου, μα πάνω απ' όλα για την ομάδα μας».

Κύπελλο Αγγλίας, Αρσεναλ – Τσέλσι, ώρα 19:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα