Κοτσώνης: «Η καλή χημεία έφερε την άνοδο της Λαμίας»

Gazzetta team
Κοτσώνης: «Η καλή χημεία έφερε την άνοδο της Λαμίας»

bet365

Το εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της Λαμίας, χαρακτήρισε ατού της ομάδας για την άνοδο στη Superleague, μιλώντας στο gazzetta.gr o Δημήτρης Κοτσώνης.

Στο ποδόσφαιρο οι άμυνες είναι εκείνες που δίνουν τίτλους ή ακόμη και ανόδους, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Λαμίας. Οι κυανόλευκοι έχουν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, δεχόμενοι μόλις 10 τέρματα σε 31 αναμετρήσεις. Το να μη δέχεσαι γκολ στη Football League είναι αυτό που σου εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό και την άνοδο, όπως ανέφερε στο gazzetta.gr o Δημήτρης Κοτσώνης.

Κύπελλο Αγγλίας, Αρσεναλ – Τσέλσι, ώρα 19:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ο αμυντικός της Λαμίας μίλησε για την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, το δέσιμο που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους, αλλά και για την καθοριστική παρουσία του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο της Φθιώτιδας για τη στήριξή του, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να ακολουθήσει την ομάδα στη Super League.

-Δημήτρη, φέτος γράψατε ιστορία με την άνοδο της Λαμίας στην Σούπερ Λιγκ, πως το έζησες;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανέβηκα στη Super League μαζί με τη Λαμία. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό φάνηκε από τα στατιστικά, με τα γκολ που έχουμε δεχθεί και τα γκολ που έχουμε βάλει. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος να κάνουμε νίκες μήπως και πάρουμε το πρωτάθλημα. Γιατί έχουμε ακόμη ελπίδες».

-Ποιο ήταν το ατού της ομάδας;

«Η Λαμία είναι μια πολύ υγειής ομάδα, κάτι που είχε δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά πάνω απ' όλα ήταν το εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Ήμασταν πολύ δεμένοι και κάθε αγωνιστική παίρναμε αυτό που θέλαμε σαν ομάδα. Ειδικά στον πρώτο γύρο που πήραμε και τη διαφορά από τον Άρη».

-Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της σεζόν;

«Η μεγάλη δυσκολία ήταν τα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη. Ειδικά στον πρώτο γύρο που όλες οι ομάδες ήταν κοντά η μία στην άλλη, υπήρχε μεγάλο άγχος. Ευτυχώς πήραμε τα ντέρμπι, εκτός του Απόλλων που χάσαμε στις λεπτομέρειες και κατορθώσαμε να ξεφύγουμε. Στο δεύτερο γύρο υπήρχε άγχος, αλλά για να διατηρήσουμε τη διαφορά μας».

-Η παρουσία του Μπάμπη Τεννέ, ενός τεχνικού με εμπειρία στο να πετυχαίνει ανόδους, τι ρόλο έπαιξε;

«Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Προσπαθούσαμε κάθε αγωνιστική να δουλέψουμε σε ό,τι μας ζητούσε, ώστε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα. Έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι, κάτι που γνωρίζαμε οι παίκτες. Υπήρξε καλή χημεία μεταξύ τεχνικού επιτελείου και παικτών, γεγονός που βοήθησε να πετύχουμε τους στόχους μας, κάτι που ο Μπάμπης Τεννές μας έλεγε από την αρχή.

-Ο συμπαίκτης σου, ο Βαγγέλης ο Πίτκας, χαρακτήρισε 12ο παίκτη της ομάδας όλο το νομό της Φθιώτιδας. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

«Εννοείται πως συμφωνώ. Όλος ο κόσμος της Φθιώτιδας μας βοήθησε πάρα πολύ. Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας. Μπορώ να πω ότι πήραμε πολλά ματς χάρη σε εκείνους. Ακόμη και εκτός γηπέδων, όποτε μας συνατήσουν, μας στηρίζουν και μας δίνουν συγχαρητήρια. Όλοι οι παίκτες νιώθουμε καθημερινά τη χαρά τους».

-Η Λαμία φέτος έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη άμυνα της Football League, έχοντας δεχτεί μόλις 10 γκολ. Πόσο σημαντική είναι η άμυνα για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό;

«Είναι το πιο σημαντικό, αλλά η άμυνα εξαρτάται από όλη την ομάδα. Ήταν καθοριστικό για την πορεία μας, γιατί δε δεχτήκαμε πολλά γκολ στα ντέρμπι και στα εκτός έδρας ματς. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να μη δέχεσαι γκολ στη Football League ή τουλάχιστον να παίρνεις αποτέλεσμα. Αν κερδίζεις όλα τα παιχνίδια στην έδρα σου και παίρνεις αποτέλεσμα εκτός, τότε για μένα είσαι στη Super League. Εμείς το πετύχαμε αυτό. Στην έδρα μας ήμασταν αήττητοι με μόλις δύο ισοπαλίες στα τελευταία ματς. Για αυτό είχαμε και αυτή τη διαφορά.

-Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην ομάδα, ώστε να μπορέσει να σταθεί στη Super League;

«Θα χρειαστούν ορισμένες κινήσεις, αλλά δε γνωρίζω ποιος θα φύγει ή ποιος θα μείνει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρo. Από κει και πέρα όλα είναι θέμα προπονητή».

-Σε προσωπικό επίπεδο, ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου φέτος. Το μυαλό μου είναι να παραμείνω στη Λαμία. Φέτος ήταν η δεύτερή μου χρονιά και έχω δεθεί με την ομάδα, τον κόσμο και τη διοίκηση. Θα ήθελα να συνεχίσω με την ομάδα στη Super League, αλλά δεν εξαρτάται από μένα».

Νίκος Ελευθερίου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα