Έρευνα για τρεις από Επιτροπή Δεοντολογίας

Gazzetta team
Έρευνα για τρεις από Επιτροπή Δεοντολογίας

bet365

Σε καθεστώς έρευνας από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρίσκονται τα πρώην στελέχη της, Γιώργος Γκιρτζίκης, Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Καραβασίλης.

Ουσιαστικά οι τρεις τους ελέγχονται για το σκάνδαλο με το Travel Plan και τα χρήματα τα οποία έμπαιναν σε άλλον λογαριασμό από τον προβλεπόμενο με αποτέλεσμα να δεσμευτούν λογαριασμοί της ΕΠΟ για τις οφειλές που υπήρχαν.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Φλεβάρη είχε προκύψει από την ΠΔΕ / ΕΠΟ σε 40σέλιδη αναφορά, η οποία συνοδεύεται από πλήθος εγγράφων που την τεκμηριώνουν, καθώς και από σχετική έκθεση ειδικού επί του θέματος ελέγχου που διενέργησε η εταιρία Deloitte, ότι ζητήθηκε η διερεύνηση πιθανής διάπραξης των αδικημάτων της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής απάτης για ζημία τουλάχιστον 3.373.481 ευρώ, την οποία υπέστη η ΕΠΟ από την εκτέλεση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Ζητήθηκε να αξιολογηθούν ποινικά οι πληρωμές που επί έτη διενεργούσε η ΕΠΟ, μέσω των τότε διοικήσεων και διευθυντικών στελεχών της, προς την Travel Plan παρά το ότι η τελευταία είχε εκχωρήσει το σύνολο των απαιτήσεών της στην Εθνική Factor και είχε επανειλημμένα ενημερώσει γραπτά την ΕΠΟ για την εκχώρηση αυτή. Ζητήθηκε τότε επίσης, η κλήση προς παροχή διευκρινήσεων προς όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τις προηγούμενες διοικήσεις και τις υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς και τις εταιρείες Eurostar ΑΤΕΒΕ και Εθνική Factors ΑΕΠΕΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήλθε στην επιφάνεια όταν, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΟ από την ορισθείσα από την FIFA Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η Εθνική Factors προέβη σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, ακριβώς επειδή η ΕΠΟ δεν της πλήρωνε τις απαιτήσεις που της είχε εκχωρήσει η Travel Plan. Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την, κατά την δική της αρμοδιότητα, αξιολόγηση των περιστατικών στα οποία αναφέρεται η μηνυτήρια αναφορά και την τυχόν λήψη αναγκαίων μέτρων. Οι Γκιρτζίκης, Παπανικολάου και Καραβασίλης ελέγχονται για όλα τα παραπάνω και κινδυνεύουν με ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα