Όχι πλέϊ οφς του χρόνου, αλλά το 2019, σε πρωτάθλημα 14 ομάδων

Όχι πλέϊ οφς του χρόνου, αλλά το 2019, σε πρωτάθλημα 14 ομάδων

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τι ακούει για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος-και Κυπέλλου…

Απ΄ότι μπορώ να καταλάβω, δύσκολα θα έχουμε του χρόνου πλέϊ οφς. Είτε όπως διεξάγονται εδώ και χρόνια, είτε με τη συμμετοχή και του πρώτου στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Με πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών κι άλλες 10 αγωνιστικές για πλέϊ οφς, ο μοναδικός τρόπος, κι αυτός με το ζόρι, θα ήταν οι 10 αγωνιστικές να γίνουν μέσα σε ένα μήνα! Δηλαδή, Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή συνέχεια. Μετά, όμως, από το φετινό των πλέϊ οφς, όπου οι παίκτες όλων των ομάδων πέφτουν χάμω ο ένας μετά τον άλλο παίζοντας έξι αγωνιστικές σε 18 ημέρες (!!!), μοιάζει ανέφικτο το αρχικό πλάνο. Ειδικά βλέποντας και τα…2.000 εισιτήρια που κόβονται σε κάθε ματς, αφού όχι μόνο οι παίκτες, αλλά κι ο κόσμος είναι κουρασμένος.

Η νέα τάση που υπάρχει είναι του χρόνου να γίνει πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, χωρίς πλέϊ οφς, αλλά να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες (είτε μέσω μπαράζ, είτε όχι)-και να ανέβουν δύο- και από το μεθεπόμενο χρόνο (20118-19) να γίνεται πρωτάθλημα 14 ομάδων με 26 αγωνιστικές και μετά πλέϊ οφς 10 αγωνιστικών με τη συμμετοχή και του πρωταθλητή. Όπως δηλαδή συμβαίνει στην Κύπρο. Με 26 κι όχι 30 αγωνιστικές, μπορεί πιο εύκολα να βρεθεί χρόνος για τις 10 αγωνιστικές των πλέϊ οφς, δηλαδή να παίζουν οι ομάδες από Κυριακή σε Κυριακή με μάξιμουμ μία-δύο εμβόλιμες αγωνιστικές.

Αυτά αντιλαμβάνομαι εγώ από τις ζυμώσεις που γίνονται στην ποδοσφαιρική πιάτσα (διευκρίνιση: δεν προέρχονται οι πληροφορίες από τον Ολυμπιακό)-με τις προτάσεις πάντως να μην λείπουν. Για παράδειγμα η Ξάνθη κατέθεσε μία τέτοια, σύμφωνα με την οποία τα πλέϊ οφς για την ανάδειξη του πρωταθλητή πρέπει να είναι μεταξύ των τεσσάρων πρώτων της βαθμολογίας κι όχι των έξι πρώτων, όπως αρχικά έχει αποφασιστεί-παρεμπιπτόντως νομίζω ότι είναι κακή η ιδέα της Ξάνθης ειδικά για του χρόνου, αφού και φέτος τέσσερις παίζουν στα πλέϊ οφς και βλέπουμε τα χάλια, με την έλλειψη ημερομηνιών, που θα ισχύει και για του χρόνου.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Όπως επίσης ακούω γίνεται μία προσπάθεια να ελαφρύνει κάπως το πρόγραμμα των ομάδων που τη νέα σεζόν θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δηλαδή, όποιες ομάδες παίξουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η, του Γιουρόπα Λιγκ, να μην πάρουν μέρος στην πρώτη φάση του Κυπέλλου, όπου γίνονται τρία ματς με αντιπάλους κατά βάση από τη Β΄ κατηγορία κι αντιμετωπίζονται ούτως η, άλλως σαν αγγαρεία.

Γενικά υπάρχει μία κινητικότητα, αφού όλοι βλέπουν ότι κάποια πράγματα δεν προχωράνε καλά. Μακάρι να υπάρξουν σωστές κινήσεις γιατί πραγματικά π.χ. τα φετινά πλέϊ οφς είναι παρωδία ποδοσφαιρική. Με μέσο όρο ένα γκολ ανά ματς, 1.700 εισιτήρια ανά ματς και τρεις θλάσεις ανά ματς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.