Το «αύριο» φοβίζει περισσότερο

Το «αύριο» φοβίζει περισσότερο

Το «αύριο» φοβίζει περισσότερο

bet365

Αν η απώλεια της ανόδου φέρνει τον Άρη αντιμέτωπο μιας πολύ σκληρής πραγματικότητας, αυτό που φοβίζει περισσότερο τον Βασίλη Βλαχόπουλο είναι η επόμενη μέρα και το πολύ προβληματικό καθεστώς στο οποίο θα λειτουργήσει.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Πριν τον αγώνα με τη Λαμία, οι ρεαλιστικές πιθανότητες ανόδου του Άρη ήταν όσες οι τελευταίες σταγόνες μιας βρύσης που μόλις έχει κλείσει. Για ηθικούς λόγους ήθελε τη συγκεκριμένη νίκη, για να υψώσει περισσότερο τη φωνή του, να καταδείξει ότι αδίκως δεν εξασφάλισε αγωνιστικά την κατηγορία. Και με την εμφάνισή του, έχασε το δίκιο του.

Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αποδείχθηκε ότι ο Αρης ήταν ο ανίσχυρος στην… παρτίδα πόκερ που παίχθηκε. Είχε την ψευδαίσθηση ότι ήταν ο ισχυρός, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε ότι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν πιο δυνατοί σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό στοιχειοθετεί ισχυρό χτύπημα στην υστεροφημία και στην περηφάνια του συλλόγου. Δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του αρειανού να γκρινιάζει για τη διαιτητική εύνοια της Λαμίας και του Απόλλωνα Σμύρνης. Δεν μπορεί να το δεχθεί.

Δεν χρειάζονται πολλές αράδες για να αποτυπώσει κανείς τους λόγους της αποτυχίας. Είναι όλα τόσο ξεκάθαρα. Τον Θόδωρο Καρυπίδη βαραίνουν οι εξής ευθύνες. 1) Απέτυχε να θωρακίσει την ομάδα του σε παρασκηνιακό επίπεδο (καθώς στην Ελλάδα του 2017 παραμένει ζήτημα μείζονος σημασίας). 2) Οι οικονομικές εκκρεμότητές απέναντι στους ποδοσφαιριστές διαμόρφωσαν μια δύσκολη καθημερινότητα καθώς το ζήτημα των οφειλών καλλιέργησε κλίμα ανασφάλειας. 3) Συντήρησε μια προβληματική (αγωνιστικά) κατάσταση κι όταν έφθασε στο «αμήν» και προχώρησε στην αλλαγή προπονητή, μάλλον ήταν πολύ αργά.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, Νίκος Αναστόπουλος και Θόδωρος Καρυπίδης έχουν την ευθύνη του κακού αγωνιστικού σχεδιασμού. Στη συγκεκριμένη γωνιά είχαμε σημειώσει ότι στη Football League δεν κερδίζουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι αλλά οι πεινασμένοι. Σε κανένα σημείο του Πρωταθλήματος δεν έδειξε ο Άρης ότι έφτιαξε ομάδα με σωστό αγωνιστικό πλάνο στο γήπεδο, αλλά σε κάθε παιχνίδι φαινόταν από χιλιόμετρα ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα των λανθασμένων καλοκαιριών επιλογών.

Για παράδειγμα, χθες ο Νίκος Κωστένογλου ρωτήθηκε για την απουσία κλασικού γκολτζή και απάντησε ότι η ομάδα του περασμένου καλοκαιριού απέκτησε γι’ αυτόν τον σκοπό τον Ράφικ Τζιμπούρ. Σωστό. Μόνο όμως που ο Αλγερινός είναι ένας ξεζουμισμένος παίκτης ο οποίος πέρα από τον τραυματισμό του, έδειξε ότι δεν διέθετε κίνητρο. Από τα Χριστούγεννα και μετά δεν παρακολούθησε από κοντά ούτε έναν αγώνα της ομάδας του!

Για να κλείσουμε στα των ευθυνών, ο Κωστένογλου ανέλαβε μια ομάδα που δεν δημιούργησε ο ίδιος. Αυτομάτως, «συρρικνώνεται» το δικό του πρόσωπο στο κάδρο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δικαιολογείται εκείνη η απόφαση που είχε πάρει στον εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα με την επιλογή του Ραούλ Μπράβο στα χαφ. Ήταν μια απόφαση απολύτως ενδεικτική του τι συνέβη στον Άρη φέτος. Η δε εμφανίσεις στις Σέρρες και στην Κρήτη εντάσσονται στις δικές του ευθύνες. Όσο για τους ποδοσφαιριστές; Επίσης αποδείχθηκε κατώτεροι των περιστάσεων και δικαίωσαν όλους όσοι εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους το περασμένο καλοκαίρι.

Χθες, ο Νίκος Κωστένογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την άνοδο του Άρη ως 3η ομάδα της Football League σε περίπτωση μη αδειοδότησης ομάδας της Σούπερλιγκα η οποία εξασφάλισε αγωνιστικά την παραμονή της. Αυτό το παιχνίδι είναι καθαρά παρασκηνιακό και πραγματικά απορώ, πώς ο Κωστένογλου έχει αυτήν την αίσθηση όταν και ο ίδιος έχει διαπιστώσει ότι στην… παρτίδα πόκερ ο Άρης είναι ο αδύναμος. Εκτός κι αν γνωρίζει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Η πλειοψηφία έχει καταλάβει πάντως ότι η Σούπερλιγκα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί ο Λεβαδειακός στην κατηγορία.

Επιστρέφοντας στο εισαγωγικό σημείωμα, αυτό που φοβίζει περισσότερο είναι το αύριο, λόγω της διοικητικής και οικονομικής κατάστασης. Δικαιολογημένα εκφράζονται αμφιβολίες για το επίπεδο δύναμης και αντοχών του Θόδωρου Καρυπίδη. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν έχει έρεισμα στον κόσμο. Αν ακούσει την ψυχή του και απομονώσει τους όποιους εγωισμούς του, θα αντιληφθεί και τους λόγους.

Σε πρώτη φάση είναι απαραίτητο α) να προχωρήσει σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου και β) να εξηγήσει τις προθέσεις του. Τι σκοπεύει να κάνει. Αν αποφασίσει να μείνει και να μην μπει σε διαδικασία συζητήσεων για την παραχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρίας (σ. σ. ο Νόμος δεν επιτρέπει πώληση) τότε θα πρέπει να αναλύσει το πλάνο του και να πείσει.

Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι έχει στερέψει η δεξαμενή υπομονής του κόσμου κι αυτή η κατάσταση μαθηματικά οδηγεί στην απαξίωση. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει ο Άρης. Και αποδείχθηκε από την εικόνα των κερκίδων του Χαριλάου στον χθεσινό αγώνα με τη Λαμία. Ο κόσμος κουράστηκε, δεν έχει τα ίδια ψυχικά αποθέματα όπως προ 12ετίας. Είναι αναγκαίο λοιπόν να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον αφυπνίσει, θα του δώσει όραμα, θα τον πείσει να επιστρέψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.