Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

bet365

Ιστορικό φινάλε για την έδρα των Ροχιμπλάνκος, που νίκησαν 3-1 την Μπιλμπάο, αφήνοντάς την 7η να περιμένει. Στο Europa League η Σοσιεδάδ. Η Βιγιαρεάλ το 1-3 στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια.

Ατλέτικο και Αθλέτικ στήθηκαν στη σέντρα για το ματς Νο 1.227 στην ιστορία του «Βιθέντε Καλδερόν», το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο. Οι Ροχιμπλάνκος φρόντισαν να αποχαιρετήσουν το σπίτι τους με το 3-1 και την 3η θέση για τους ομίλους του Champions League, κάτι που είχε ήδη κλειδώσει από την προηγούμενη αγωνιστική.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο Φερνάντο Τόρες είχε να πει το άλλο μεγάλο αντίο τους απογεύματος. Αποχαιρέτησε την αγαπημένη ομάδα του με δύο γκολ (8', 11') και τον Κορέα στο 89' να βάζει το τρίτο. Ενδιάμεσα (70') είχε μειώσει ο Ινιάκι Γουίλιαμς για την Μπιλμπάο, που με την ήττα έπεσε στην 7η θέση και για να βγει στο Europa League, θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλαβές.


Γκολ για Europa!
Απίθανο φινάλε για τη Σοσιεδάδ στο Μπαλαΐδος, αφού το το γκολ του Χουάνμι στις καθυστερήσεις έδωσε βαθμό για Europa! Οι φιλοξενούμενοι απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από τη Θέλτα, πέρασαν στην 6η θέση και δε χρειάζεται να περιμένουν τον τελικό κυπέλλου για να αγωνιούν για το ευρωπαϊκό τους μέλλον! Η ομάδα του Βίγκο άνοιξε το σκορ στο 54' με τον Ασπας από την άσπρη βούλα. Ηταν το 10ο διαδοχικό εύστοχο πέναλτι για τον Ισπανό! Μάλιστα, το αφιέρωσε στον Μπερίσο, ο οποίος αποχαιρέτησε τον πάγκο της Θέλτα. Η απάντηση ήρθε στο 82' με τέρμα του Ογιαρθάμπαλ. Απίθανο το τέλος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 90' με τον Χιουλσάγκερ, αλλά στην τελευταία φάση ο Χουάνμι έστειλε την ομάδα του στα προκριματικά του Europa League.


Πήρε ντέρμπι και 5η θέση!
H Bιγιαρεάλ έκλεισε ιδανικά τη σεζόν, πήρε το ντέρμπι γοήτρου κόντρα στη Βαλένθια, αλλά και την 5η θέση! Τα κίτρινα υποβρύχια επικράτησαν 3-1 των νυχτερίδων με τον Σολδάδο να γίνεται ο Βαλενθιάνος με τα περισσότερα γκολ στη La Liga, καθώς έφτασε τα 110! Αλλωστε, μόλις στο 1ο λεπτό κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ για τη Βιγιαρεάλ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 54' χάρη στο τέρμα του Νάνι. Ο Τριγκέρος στο 58' από ασίστ του Ντος Σάντος και στο 88' ο Σανσόνε διαμόρφωσαν το 3-1 για τους φιλοξενούμενους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα