«Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα στον Ηρακλή»

Gazzetta team
«Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα στον Ηρακλή»

bet365

Χαρούμενος που ο Ηρακλής κατόρθωσε να εξασφαλίσει την αγωνιστική παραμονή του στη Σούπερ Λίγκ, εμφανίστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5, όπου μίλησε για τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που βίωσε στο Γηραιό, τη συνεργασία του με τον ΟΦΗ, καθώς και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για την μέχρι τώρα συνεργασία του στην ομάδα του ΟΦΗ: «Το ότι ο ΟΦΗ ήθελε να παλέψει για την άνοδο ήταν δεδομένο. Ωστόσο από τότε που πήγα εγώ, η ομάδα ήταν ήδη πίσω βαθμολογικά αλλά νομίζω ότι κάναμε μια καταπληκτική πορεία ειδικά στο δεύτερο γύρο, όμως οι αντίπαλοί μας δεν έχαναν βαθμούς και έτσι δεν μπορέσαμε να φτάσουμε κοντά στις πρώτες θέσεις. Οι προϋποθέσεις υπήρχαν, άλλωστε αν δεν υπήρχαν δεν θα πήγαινα στον ΟΦΗ, έκανα την προσπάθειά μου αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς ομάδες σαν τον ΟΦΗ και σαν τον Άρη δεν θα είναι στη Σούπερ Λίγκ».

Για το αν αποδείχθηκε ότι Απόλλων Σμύρνης και Λαμία ήταν οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος: «Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι ήταν οι καλύτερες ομάδες. Ο Απόλλων είναι αήττητος με μια σταθερή πορεία και η Λαμία έκανε μια εξαιρετική πορεία παρά τις αμφισβητήσεις σε κάποιους αγώνες. Οι ομάδες που δεν ανεβαίνουν θα πρέπει να δουν τα δικά τους λάθη και τι δεν κάνουν αυτοί σωστά. Αυτό αρμόζει άλλωστε και σε δύο μεγάλες ομάδες όπως είναι ο ΟΦΗ και ο Άρης».

Για το αν ισχύει το σενάριο ανόδου από την τρίτη θέση: «Κάποια στιγμή όντως υπήρχε αυτό το σενάριο όμως δεν είναι και το καλύτερο να περιμένεις να μην αδειοδοτηθεί μια ομάδα για να ανέβεις κατηγορία. Θεωρώ ότι πρέπει πάντα να κερδίζεις αγωνιστικά και όχι εξωαγωνιστικά. Βεβαίως όπως γίνεται στην Ελλάδα αυτό το σενάριο έφυγε οπότε εμείς προσπαθούσαμε να τερματίσουμε ψηλά λόγω και του πρεστίζ της ομάδας. Είχαμε την ευκαιρία γιατί και στα ντέρμπι με τους πρωτοπόρους αξίζαμε τη νίκη. Η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, άλλωστε στο δεύτερο γύρο έχουμε μόνο μια ήττα και αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό σε ένα πρωτάθλημα τόσων αγωνιστικών. Αυτό που μετράει για τον ΟΦΗ είναι σίγουρα να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο ψηλότερα γίνεται γιατί αυτό αρμόζει και από κει και πέρα να γίνει ένας σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά γιατί πιθανόν κάποια λάθη που έγιναν στην αρχή της χρονιάς να διορθωθούν».

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Για το ποια θα είναι η απόφασή του για την επόμενη χρονιά: «Την άποψη μου την έχω θέσει στους ανθρώπους της ομάδας και τους μετόχους ότι εάν δεν γίνουν κάποια πράγματα που είναι απαραίτητα να γίνουν στην ομάδα και αφορούν την οργάνωση σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ δεν μπορώ να μείνω και να προδώσω τα πιστεύω μου. Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα και με τους παίκτες, δεν έχω θέσει τον εαυτό μου εκτός ομάδας, απλά θέτω κάποιους όρους γιατί πιστεύω ότι αν δεν γίνουν η ομάδα δεν θα βγει. Γίνεται τώρα μια προσπάθεια ως προς αυτό και είναι κάτι που θα αποφασίσουμε τις επόμενες μέρες. Το οικονομικό θέμα είναι τεράστιο για τις ομάδες της Φουτμπολ Λιγκ ειδικά στο θέμα έσοδα πρέπει να μπαίνουν πολλά λεφτά από τους μετόχους».

Για το αν θα συνεχίσει στην Κέρκυρα: «Είναι θετικό να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Όχι μόνο από την Κέρκυρα αλλά και από άλλες ομάδες. Συζητάω μαζί τους και τα έχω αναφέρει και στην Διοίκηση του ΟΦΗ ποτέ δεν έκρυψα κάτι. Όμως δεν ισχύει ότι έχω συμφωνήσει με κάποια ομάδα, αυτό θα το αποφασίσω τις επόμενες μέρες».

Για το αν ο Ηρακλής θα πέσει εξωαγωνιστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να σωθεί αγωνιστικά γιατί υπήρχαν και δύσκολες καταστάσεις κάποιες από τις οποίες έζησα και εγώ. Τα είχα αναφέρει πολλές φορές. Κάποια στιγμή σταμάτησα γιατί δεν άντεχα άλλο και πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Από κει και πέρα συνεχίζουν να υπάρχουν τα προβλήματα και είναι λυπηρό από τη στιγμή που έκανε και ένα restart και επανήλθε. Εύχομαι να βρεθεί λύση γιατί είναι ένας σύλλογος που αξίζει να είναι ψηλά γιατί έχει ιστορία αλλά πολλές φορές η ιστορία δεν μετράει, μετράει ο σωστός προγραμματισμός. Έχει και κόσμο που στηρίζει την ομάδα και εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα γιατί πραγματικά τον έχω μέσα στην καρδιά μου το σύλλογο».

Για το ότι αδίκησε τον εαυτό του που δεν εξαργύρωσε την καλή του πορεία με τον Ηρακλή: «Αν το δούμε ρεαλιστικά και ψυχρά το πράγμα είναι κάπως έτσι. Όμως πολλές φορές δεν λειτουργώ με τη λογικά αλλά με το συναίσθημα. Στον Ηρακλή ήξεραν ότι είχα μια πολύ καλύτερη οικονομική πρόταση από άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ όμως θα το θεωρούσα προδοσία να το κάνω σε αυτήν την ομάδα που μου προσέφερε τόσα πολλά. Δεν το έκανα και στον ΟΦΗ αυτό. Μετά από τρεις βδομάδες στον ΟΦΗ μου ήρθε πρόταση και δεν αποχώρησα. Είναι στον χαρακτήρα μου. Για μένα πρώτα έχει να κάνει η ηθική, η αλήθεια, η δουλειά και νομίζω ότι έχοντας αυτά τα στοιχεία ο Θεός βλέπει και θα μου το ανταποδώσει αυτό κάποια στιγμή. Γι αυτό επέλεξα εκείνη τη στιγμή να μην φύγω από την ομάδα. Είμαι περήφανος που έχω αναδείξει παιδιά μέσα από την ομάδα τα οποία δεν τα ήξεραν. Προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο γι αυτήν την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα ο Ηρακλής πέρσι θα ήταν στα πλέι-οφ. Έγινα πολλά λάθη μετά τη νίκη στην Τούμπα, από πλευράς διαχείρισης των παικτών, αντιμετώπιση των ποδοσφαιριστών για την επόμενη χρονιά. Ήταν ακόμη Φλεβάρης και κάποιοι έβγαζαν με χαρτάκια και χαρτοπετσέτες ποιοι θα φύγουν. Προσπαθούσα να το αποτρέψω γιατί ήταν και αυτό ένα πρόβλημα για εμένα. Αν είναι δυνατόν να κυκλοφορούνε χαρτάκια με το ποιοι θα φύγουν το καλοκαίρι. Θυμάμαι ότι παίζαμε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια για να μπούμε στα πλέι-οφ με τον Ατρόμητο και κυκλοφορούσε λίστα με το ποιοι θα φύγουνε όπου οι 7 από αυτούς βρίσκονταν στην ενδεκάδα. Προσπάθησα πολύ στον Ηρακλή και είμαι περήφανος γι αυτά που πέτυχα. Είχα όνειρα να μπούμε πλέι-οφ και να βγούμε Ευρώπη. Δεν άντεξα όμως με τα τόσα προβλήματα. Θα μπορούσα αν έφευγα το καλοκαίρι να είχα περισσότερες προτάσεις αλλά ήταν επιλογή μου να φύγω. Έδωσα μάχη το καλοκαίρι να μην φύγουν έστω και αυτά τα παιδιά που έμειναν τελικά. Το τι τράβηξα το ξέρω μόνο εγώ και κάποιοι συνεργάτες μου. Χαίρομαι όμως που η ομάδα σώθηκε. Το μπαλάκι είναι τώρα στη διοίκηση».

Για το αν η πρόταση τότε ήταν ο Αστέρας Τρίπολης και φέτος ο Άρης: «Όχι και τις δύο φορές ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Είναι στο χαρακτήρα μου δεν θα ήθελα ποτέ να αφήσω μια ομάδα στη μέση. Δεν μου αρέσει αυτό. Στον Ηρακλή νομίζω ήταν μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Φανταστείτε τότε να κοιτούσα τον εαυτό μου. Δεν θα γυρνούσα ποτέ στον Ηρακλή και θα έχανα όλους τους φίλους μου. Για μένα υπάρχει πρώτα το ηθικό κομμάτι και μετά όλα τα άλλα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα