Βαρούχας: «Λάθος η ποινή σε Μπεργκ και Κρέσπο»

Gazzetta team
Βαρούχας: «Λάθος η ποινή σε Μπεργκ και Κρέσπο»

bet365

Παρέμβαση θα πρέπει να κάνουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στην τιμωρία που επιβλήθηκε στους Μάρκους Μπεργκ και Κρέσπο, λόγω ασάφειας και λανθασμένης εκτίμησης του Κομίνη, σύμφωνα με τον Γιώργο Βαρούχα.

Αναλυτικά όσα είπε ο καθηγητής διαιτησίας στον ΣΠΟΡ Fm 94,6:

Για την ποινή των Μπεργκ-Κρέσπο: «Καταρχάς, ο πειθαρχικός κώδικας αναγράφει τι υπάρχει για την κάθε παράβαση. Λέγοντας αντιαθλητική συμπεριφορά ο διαιτητής δεν προσδιορίζει τι συνέβη, ο διαιτητής πρέπει να αναγράφει λεπτομερώς τι συνέβη. Η αντιαθλητική συμπεριφορά επιφέρει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Χρήση βίντεο γίνεται όταν δεν αναγράφει κάτι ο διαιτητής, όταν έχει διαφύγει κάτι της προσοχής του διαιτητή. Εδώ όμως ο Κομίνης έχει γράψει για το περιστατικό, άρα δεν έχει διαφύγει της προσοχής του. Πιστεύω ότι ο αθλητικός δικαστής έχει βάλει λάθος ποινή σε ό,τι αφορά τους Μπεργκ και Κρέσπο. Όχι για τους Κουλιμπαλί και Σάχοφ. Και χρήση του βίντεο να κάνει ο αθλητικός δικαστής, δεν τιμωρεί βάσει του φύλλου αγώνος. Δεν έχουν κάνει παράβαση για να τιμωρηθούν με αγωνιστικές οι δύο ποδοσφαιριστές.

Ευρωλίγκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός, ώρα 18:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Υπάρχει ασάφεια του φύλλου αγώνος. Είναι υποχρεωμένος για να γράψει… ρεπορτάζ κανονικό ο διαιτητής. Λέει ο κώδικας ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει περιγραφή της φάσης που υπέπεσε στην αντίληψή του. Και χρήση του βίντεο να κάνει ο αθλητικός δικαστής, δεν δικαιολογείται η ποινή που έφαγαν οι δύο ποδοσφαιριστές. Είναι κίτρινη κάρτα, μέχρι εκεί πάει. Όχι κόκκινη».

Για το αν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι ποινές των Μάρκους Μπεργκ και Χοσέ-Άνχελ Κρέσπο: «Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν παρέμβαση, επειδή υπάρχουν τα ματς της Κυριακής. Τα άλλα τα παιχνίδια των play offs πιστεύω ότι θα τα παίξουν οι Μπεργκ και Κρέσπο. Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουν επείγουσα αναθεώρηση Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να γίνει επείγουσα συνεδρίαση. Δεν στέκει με τίποτα η ποινή των Κρέσπο και Μπεργκ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα