«Φυλακή» στον εγκληματία, Όσκαρ στον Βλάνταν!(vid)

«Φυλακή» στον εγκληματία, Όσκαρ στον Βλάνταν!(vid)

«Φυλακή» στον εγκληματία, Όσκαρ στον Βλάνταν!(vid)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον εγκεφαλικά ανάπηρο που έδωσε την αφορμή να καταστραφεί ο Παναθηναϊκός, το σόου του Ίβιτς και την μεγάλη διαφορά του «τριφυλλιού» με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα σου έχει τιμωρηθεί αυστηρά και κατά γράμμα στο παρελθόν, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και παράνομα, όντας το απόλυτο πειραματόζωο του ελληνικού ποδοσφαίρου στο πείραμα με την εφαρμογή των πιο αυστηρών ποινών. Ξέρεις ότι τα «χάδια» των άλλων δεν τα είδες και δεν θα τα δεις ποτέ. Η ομάδα σου παίζει με τον Ρέις και τον Μαρινάκη στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς μισή ντουζίνα βασικούς, νικάει 1-0 και στιγμές νωρίτερα ο ΠΑΟΚ μένει και εκείνος με δέκα παίκτες.

Η ομάδα σου είναι ανώτερη, πατάει καλύτερα στο χορτάρι ακόμη και όταν παίζει 10 εναντίον 11, καθώς ο αντίπαλος δεν υπάρχει. Και εσύ ρε πανίβλακα αντί να στηρίξεις την ομάδα σου, αντί να βγάλεις το λαρύγγι σου υπέρ της, αντί να της δώσεις ώθηση να πετύχει και δεύτερο τέρμα, πετάς ένα κουτάκι μπύρας για να χτυπήσεις τον αντίπαλο προπονητή; Πραγματικά πόσο χαζός μπορεί να είσαι; Εσύ αγαπάς τον Παναθηναϊκό; Όχι, φίλε. Εσύ δεν μπορείς να αγαπήσεις. Δεν νιώθεις. Δεν έχεις εγκέφαλο για να νιώσεις. Δεν ξέρεις πως είναι. Αυτό που σου αξίζει είναι οπαδικό «κρέμασμα», «φυλακή» αιώνια μακριά από το ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ψάξει και να βρει τον τύπο που εγκλημάτισε εις βάρος του. Αφού δεν κατέστη δυνατό να τον βρει εκείνη την ώρα, αφού κανείς από όσους ήταν δίπλα του δεν τον... περιποιήθηκαν για την ανοησία που έκανε, ο σύλλογος οφείλει το συντομότερο δυνατό να τον εντοπίσει, να τον παραδώσει στις αρχές και να του «κόψει» μια για πάντα το γήπεδο. Να βλέπει τον Παναθηναϊκό μόνο από την τηλεόραση και το γήπεδο μόνο από φωτογραφίες. Σε οποιοδήποτε τμήμα, σε οποιοδήποτε άθλημα. Αυτός ο βλάκας κατάφερε να στερήσει από τον Παναθηναϊκό μια νίκη επί του ΠΑΟΚ και το κυριότερο κατάφερε να βάλει... ταφόπλακα σε μια χρονιά καταραμένη!

Θέμα χρόνου είναι να βρεθεί...

Αυτή είναι η μία ανάγνωση των όσων έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην Λεωφόρο και κατά την άποψη μου η πιο σημαντική. Ο Παναθηναϊκός πέφτει θύμα ξανά ενός «εγκληματία» και δίνει πάτημα σε ομάδες που έρχονται στην Λεωφόρο για να κερδίσουν στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο. Όπως, ακριβώς, έκανε ο Ολυμπιακός πέρυσι με τον Φινμπόγκασον. Καταπώς φαίνεται «black is the new red» στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχει, όμως, και η δεύτερη ανάγνωση, με όσα ακολούθησαν.

Ναι το κουτάκι πέτυχε τον Ίβιτς. Ναι του δημιούργησε μια γρατζουνιά στο τριχωτό της κεφαλής. Ναι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και επαναλαμβάνουμε πως ο πανίβλακας πρέπει να έχει την νομική και ποδοσφαιρική τιμωρία που του αξίζει.

Ο Σέρβος προπονητής, όμως, έδωσε σόου. Ο Ίβιτς και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκαν το περιστατικό για να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά. Ο Ίβιτς πήρε ένα ντέρμπι με τον Κύζα, σήκωσε ένα κύπελλο με τον Καλφόγλου, προφανώς ένιωσε πως ήρθε η ώρα να «καθαρίσει» και εκείνος ένα ματς. Και το έκανε. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει από την μία πλευρά η γνωμάτευση του γιατρού. Του γιατρού του αγώνα. Τι αναφέρει λοιπόν;

Επί λέξη:

«Εκληθών να εξετάσω τον προπονητή του ΠΑΟΚ, κύριο Ίβιτς στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως διαπίστωσα έφερε εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής. Δεν διαπίστωσα κλινικώς να παρουσιάζει απώλεια μνήμης ή κάποια άλλη κλινική συμπτωματολογία την συγκεκριμένη στιγμή. Κατόπιν όμως αναφερομένων αιτιάσεων εκ μέρους του περί αισθήματος ζάλης διεκομίσθη σε εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο».Εκδορά=γρατζουνιά.

Τώρα το πως από μία γρατζουνιά στο κεφάλι, ο Ίβιτς έφυγε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια, με τα χέρια στο κεφάλι λες και είχε τρακάρει σε τοίχο με 120 χιλιόμετρα και με την βοήθεια αναπηρικού καροτσιού για να κάνει δέκα μέτρα, το αφήνουμε στην δική σας κρίση. Ακόμη και στον «Ευαγγελισμό» δεν του βρήκαν τίποτα και εκείνος ζήτησε να παραμείνει το βράδυ εκεί!

Υπάρχει, όμως, εκτός από την γνωμάτευση και ένα βίντεο. Ένα βίντεο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Τα λέει όλα. Πως ο Ίβιτς εκεί που στέκεται ωραίος και... καμαρωτός μέσα στα αποδυτήρια, μετά από ένα νεύμα του Κωνσταντινίδη ξεκινά το σόου, ερμηνεύοντας τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει στην Λεωφόρο; Περίεργα, πράγματα, ε;

Για να το κλείνουμε. Αν ο Ίβιτς των ιπταμένων μπουκαλιών στο Καραϊσκάκη προς την κερκίδα ήθελε το παιχνίδι να συνεχιστεί, θα συνεχιζόταν. Ξεκάθαρα πράγματα. Έβλεπε την ομάδα του πίσω στο σκορ, έχασε και το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το... δώρο από την κερκίδα.
Ο ΠΑΟΚ πάτησε πάνω στον κανονισμό, πήρε το γράμμα του νόμου με το συμφέρον του και κέρδισε το ματς στα χαρτιά. Θα μπορούσε ο καθένας να τον δικαιολογήσει αλλά για μια στιγμή. Κάθε ομάδα οφείλει να έχει τις ηθικές της αξίες.

Μέχρι το 2017 ο ΠΑΟΚ δεν είχε δείξει σημάδια ομάδας που θέλει να κερδίζει στο γήπεδο με κάθε τρόπο. Ακόμη και στα χαρτιά. Το έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό και έβαλε το όνομά του δίπλα σε εκείνο του Ολυμπιακού! Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Πολύ σωστά το έθεσε ο μικρός Σαββίδης. Άλλα κυβικά ο «δικέφαλος» άλλα το «τριφύλλι». Όχι μόνο στους τίτλους, όχι μόνο στις ευρωπαϊκές διακρίσεις αλλά σε κάτι πιο σημαντικό: Στις αξίες.

Ένα παράδειγμα φτάνει. Στον επαναληπτικό της Τούμπας κάποιος ανεγκέφαλος από την κερκίδα πετά ένα δυναμιτάκι δίπλα στον Βιγιαφάνιες. Από τον κρότο ο Αργεντινός πέφτει στο έδαφος. Σηκώνεται και μετά από δύο λεπτά το παιχνίδι ξεκινά και πάλι.

Θα ήταν αντρικό αν ο Αργεντινός κατ' εντολήν της διοίκησης του Παναθηναϊκού δεν σηκωνόταν παρά μόνο με φορείο; Θα ήταν αντρικό αν ο Αργεντινός έλεγε στον διαιτητή «ζαλίζομαι και πονάω στο κεφάλι από τον κρότο, δεν μπορώ να συνεχίσω το ματς»; Θα ήταν αντρικό αν ο Παναθηναϊκός πατούσε πάνω σε έναν κατ' επίφαση τραυματισμό του Βιγιαφάνιες, έπαιρνε την ομάδα και έφευγε για τα αποδυτήρια; Θα ήταν αντρικό αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε την πρόκριση στα χαρτιά; Μπορούσε να το κάνει; Φυσικά και μπορούσε. Ποιος θα μπορούσε να αποδείξει ότι ο Βιγιαφάνιες δεν ζαλίζεται από το «μπαμ»; Ποιος θα μπορούσε να αποδείξει ότι ο Βιγιαφάνιες δεν έχασε κομμάτι της ακοής του και πονάει στο αυτί; Κανείς...

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν το έκανε. Έτσι έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Να παίζει τα παιχνίδια στο χορτάρι. Και ας βγαίνει ζημιωμένος, και ας χάνει τίτλους. Τουλάχιστον διατηρεί κάτι πολύ πιο σημαντικό. Την περηφάνεια και την αξιοπρέπειά του...

Υ.Γ1: Όσοι μιλούσαν τόσο καιρό για... προπαγάνδα Κύζα και αδυναμία του Παναθηναϊκού επειδή δήθεν ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη ομάδα, πήραν τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Χωρίς τους μισούς βασικούς, το «τριφύλλι» ήταν μπροστά 1-0, δεν είχε απειληθεί και έπαιζε με 10 παίκτες από το 20' λόγω της λανθασμένης απόφασης του Κομίνη. Το ματς στο χορτάρι δεν θα το έπαιρναν. Το πήραν στα χαρτιά. Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση από εδώ και πέρα, να υπάρξει μία καθαρή επικράτηση;

Υ.Γ.2: Για τον πανίβλακα «οπαδό» τα είπαμε και μάλιστα αναλυτικά. Στον τίτλο, στο λιντάκι, στην έναρξη του κειμένου. Αλήθεια, όμως, δεν θα είχε γούστο να τα είχαμε αποκρύψει, όπως έκαναν στην Θεσσαλονίκη με τα αίσχη στο Πανθεσσαλικό; Αυτό δεν προστάζει η σχολή «προπαγάνδας», την οποία εξελίσσουν καθημερινά; Αλα καρτ ευαίσθητοι και υποκριτές...

Υ.Γ3: Ο Ιβάν Σαββίδης αφού ουδεμία στιγμή δεν καταδίκασε τα μαχαιρώματα στον Βόλο και τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ με εκείνους της ΑΕΚ, δηλώνει έτοιμος να... τιμωρήσει τους αυτουργούς των όσων έγιναν στην Λεωφόρο. Έτσι θα «καθαρίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Υ.Γ4: Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως ο Γιάννης Αλαφούζος εντός της ημέρας θα ανοίξει την πόρτα για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.