Ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο μοντέλο για τον πάγκο του!

Ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο μοντέλο για τον πάγκο του!

Ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο μοντέλο για τον πάγκο του!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το μοντέλο προπονητή που ακολουθεί ο Ολυμπιακός και τον δικαιώνει.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει υπομονή για το θέμα προπονητή, φαίνεται πως δεν θα είναι εκλεκτός ο Λεμονής η, ο Λουτσέσκου-υπό την έννοια ότι αυτοί ήταν οι δύο άμεσα διαθέσιμοι προκειμένου να τους έκλεινε «εδώ και τώρα».

Αν θέλουμε να κάνουμε μία προσέγγιση της επόμενης ημέρας; Ο Ολυμπιακός έχει ένα μοντέλο που τον δικαιώνει εδώ και μία ολόκληρη εφταετία. Διότι με τους προπονητές που φέρνει και πρωτάθλημα κάθε χρόνο παίρνει, αλλά και στην Ευρώπη κάθε χρόνο στέκεται καλά, καθότι συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι τον Φλεβάρη-το γιατί τους αλλάζει, είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και πηγάζει πρώτα απ΄όλα από την εξέδρα κι από τον Τύπο, που νομίζουν (ιδίως οι δημοσιογράφοι) ότι τα ξέρουν όλα.

Τέλος πάντων, το μοντέλο έχει κάποια συγκεκριμένα δεδομένα.

Ένα. Οι προπονητές είναι όλοι από την Ιβηρική, με πρώτη επιλογή την Ισπανία, αλλά και την Πορτογαλία να μην τον «χαλάει» καθόλου.

Δύο. Οι προπονητές έρχονται σε καλή ηλικία: ο Βαλβέρδε στα 44, ο Ζαρντίμ στα 38, ο Μίτσελ στα 51, ο Περέϊρα στα 46, ο Μάρκο Σίλβα στα 38, ο Μπέντο στα 46. Όλοι λοιπόν από 38 έως μάξιμουμ 51.

Τρία. Οι προπονητές έχουν εμπειρία ευρωπαϊκών διοργανώσεων και γενικά «κάτι» να δείξουν. Ο Βαλβέρδε, με θητεία και παλιά στην Αθλέτικ, είχε φτάσει τελικό ΟΥΕΦΑ με την Εσπανιόλ. Ο Ζαρντίμ με συνεχόμενα βήματα προς τα εμπρός, είχε φτάσει στους 32 του Γιουρόπα με την Μπράγκα. Ο Μίτσελ είχε βαρύ όνομα, ήρθε από τη Σεβίλλη κι είχε παίξει στο Γιουρόπα με τη Χετάφε. Ο Περέϊρα είχε πάρει δύο πρωταθλήματα στην Πορτογαλία κι είχε παίξει Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο. Ο Μάρκο Σίλβα ήταν στιλ Ζαρντίμ (συνεχώς βήματα προς τα πάνω) κι είχε πάρει Κύπελλο στην Πορτογαλία κι είχε παίξει Γιουρόπα Λιγκ με την Εστορίλ και Τσάμπιονς Λιγκ με την Σπόρτινγκ. Κι ο Μπέντο είχε πάει με την Πορτογαλία σε τελικά Μουντιάλ και ΓΙΟΥΡΟ κι είχε παίξει Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ με την Σπόρτινγκ.

Τέσσερα. Οι προπονητές δεν προέρχονται από ανεργία. Έληγαν τα συμβόλαια τους η, είχαν απολυθεί, αλλά δούλευαν σε ομάδες πριν έρθουν. Ο Ερνέστο ήρθε από την Εσπανιόλ, ο Ζαρντίμ από την Μπράγκα, ο Μίτσελ από τη Σεβίλλη, ο Μάρκο Σίλβα από την Σπόρτινγκ κι ο Μπέντο από την βραζιλιάνικη Κρουζέϊρο.

Το μοντέλο είναι ξεκάθαρα επιτυχημένο για τον Ολυμπιακό. Κι όπως έχει αποδειχθεί, όσο περισσότερο παρεκκλίνει από αυτό, τόσο κι αρχίζουν οι δυσκολίες. Για παράδειγμα, ο Περέϊρα ήταν ο μοναδικός που είχε έρθει ως άνεργος (οκτώ μήνες χωρίς δουλειά ύστερα από ένα εξάμηνο στους Άραβες της Αλ Αχλί)-κι είδαμε ότι έμεινε στον Ολυμπιακό λιγότερο από πέντε μήνες…Ο δε Μπέντο πριν πάει στην Βραζιλία, όπου έμεινε μόλις δυόμιση μήνες, ήταν ενάμιση χρόνο άνεργος...

Ο μοναδικός ξένος προπονητής που δεν «υπηρετούσε» σε γενικές γραμμές το μοντέλο ήταν ο Βίκτορ: ναι μεν Ισπανός και 40άρης, αλλά με παραστάσεις μόνο ως βοηθός του Μίτσελ κι ένα χρόνο πρώτος στην Κορούνια.

Κι είδαμε ότι κράτησε δύο ματς στον Ολυμπιακό…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.