Eτσι κλείδωσε το deal με Σαββίδη

Eτσι κλείδωσε το deal με Σαββίδη

bet365

Ξεκίνησαν οι επαφές της Λίγκας με τους Μάκη Γκαγκάτση και Μαρία Γκοντσάρεβα για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία για την χορηγία του πρωταθλήματος. Μέσα στο μήνα το ΔΣ για την επικύρωσή της. Στους διαιτητές το μεγαλύτερο μέρος του ενός εκατομμυρίου.

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν σε Λίγκα αλλά και από πλευράς Σαββίδη οι διεργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την χορηγία του πρωταθλήματος από την εταιρία «Σουρωτή». Όπως αποκάλυψε χθες πρώτο το gazzetta.gr, αντιπροσωπεία της Λίγκας αποτελούμενη από τους Γιώργο Στράτο, Γιώργο Σπανό, Φώτη Κωστούλα, Γιώργο Μποροβήλο, Αλέξη Κούγια και Βασίλη Γκαγκάτση, συναντήθηκαν με τον Ιβάν Σαββίδη στο σπίτι του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και τα βρήκαν για χορηγία δύο ετών.

Μια χορηγία που θα έχει να κάνει για τις χρονιές 2017-18 και 2018-19 και το αντίτιμό της θα είναι 5.000.000 ευρώ. Μάλιστα επειδή φέτος δεν ήταν εφικτό να τρέξει η χορηγία, επειδή οι εταιρίες του Σαββίδη δεν είναι κρατικές και χρειάζονταν άλλες διασφαλίσεις, θα δοθεί ένα επιπλέον εκατομμύριο, προκειμένου να καλυφθούν έξοδα της Λίγκας.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ξεκίνησαν οι επαφές, ως το τέλος του μήνα το ΔΣ

Το ότι υπήρξε συμφωνία δεν πάει να πει πως όλα έχουν ολοκληρωθεί. Για να ολοκληρωθεί και τυπικά χρειάζεται να περάσει από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα και αφού έχουν τελειώσει τα πλέι οφ, εκτός και αν υπάρξει εξαίρεση και συνεδριάσει η Λίγκα πιο νωρίς. Ήδη πάντως το συγκεκριμένο θέμα το τρέχουν και από την Λίγκα, αλλά και από πλευράς Σαββίδη με τις επαφές να έχουν ξεκινήσει ήδη από σήμερα. Οι Μάκης Γκαγκάτσης και Μαρία Γκοντσάρεβα έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον Ιβάν Σαββίδη να μιλάνε με τον Συνεταιρισμό προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το συντομότερο δυνατό η συμφωνία. Από πλευράς Λίγκας τις επαφές κάνουν οι Γιώργος Στράτος και Βασίλης Γκαγκάτσης.

Στους διαιτητές το μεγαλύτερο μέρος του ενός εκατομμυρίου

Όπως αναφέραμε εκτός των χρημάτων που θα δοθούν για τα επόμενα δύο χρόνια, θα δοθεί και 1.000.000 για την τρέχουσα χρονιά. Από αυτά τα περισσότερα λογικά θα πάνε στους διαιτητές, με τις οφειλές προς αυτούς να φτάνουν τις 800.000 ευρώ. Το σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο ποσό είναι μια ανάσα για τον Συνεταιρισμό και μια ακόμα μεγαλύτερη ανάσα για τους διαιτητές που αναμένεται να πάρουν είτε όλο είτε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται.

Για 500.000 ευρώ είχε προκριθεί η προσφορά Σαββίδη

Όσον αφορά την χορηγία του πρωταθλήματος, θυμίζουμε πως είχε γίνει διαγωνισμός στον οποίο είχαν λάβει μέρος η «Dimera Media Investments» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, η «Alter Ego» συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο ΟΠΑΠ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι προσφορές των Σαββίδη και Μαρινάκη ήταν για τα τηλεοπτικά κανάλια που εκείνη την εποχή ήταν να πάρουν άδειες και όλοι θυμόμαστε πως όλο αυτό το εγχείρημα πάτωσε.

Την... μάχη αυτή κέρδισε η «Dimera Media Investments» καθώς η προσφορά του ήταν 5.000.000 για δύο χρόνια. Συγκεκριμένα 2.250.000 την πρώτη χρονιά και 2.750.000 την δεύτερη. Ο ΟΠΑΠ τότε είχε καταθέσει δύο προτάσεις. Η πρώτη αφορούσε χορηγία τεσσάρων ετών με 1,275 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο, δύο τον δεύτερο χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια με 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον τρίτο και τρία εκατομμύρια ευρώ τον τέταρτο. Ενώ η δεύτερη ήταν για «κλειστό» τετραετές συμβόλαιο, όπου η συνολική πρόταση έφτανε τα 7,275 εκατομμύρια ευρώ (1,275+2+2+2). Όσον αφορά την πρόταση της εταιρείας «Alter Ego» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη αφορούσε χορηγία δύο ετών με 2 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον δεύτερο!

Στο ΔΣ της Λίγκας που είχε γίνει μέσα σε ένταση, προτιμήθηκε αυτή του Σαββίδη και μάλιστα υπέρ της είχαν ψηφίσει και οι 14 ΠΑΕ που είχαν λάβει μέρος στην συνεδρίαση (απουσίαζαν εκπρόσωποι του Πλατανιά και του Αστέρα Τρίπολης). Η ανακοίνωση που είχε βγει από την Λίγκα έχει ως εξής: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η πρόταση χορηγίας της “Dimera Media Investments” κρίθηκε ομόφωνα ως «παραδεκτή».

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατ αρχήν σύναψη σύμβασης χορηγίας με τη “Dimera Media Investments”. Θα πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις εντός των επόμενων ημερών με την ανωτέρω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί κείμενο σύμβασης και να τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. της Super League».

Το τηλεοπτικό κανάλι έγινε «Σουρωτή» και η συμφωνία ολοκληρώθηκε

Από την συγκεκριμένη ανακοίνωση κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οι άδειες για τα κανάλια ποτέ δεν δόθηκαν, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης είχε ξεκαθαρίσει πως θα δώσει τα χρήματα αυτά. Και είπε να το κάνει με την εταιρία «Σουρωτή». Όπως αναφέραμε όμως έπρεπε να ολοκληρωθούν κάποια διαδικαστικά θέματα που αφορούν μη κρατικές εταιρίες και τις χορηγίες που μπορούν να γίνουν και μόλις βρέθηκε λύση, υπήρξε η συνάντηση και η συμφωνία. Μια συμφωνία που μένει να περάσει από το ΔΣ της Λίγκας για να ολοκληρωθεί και τυπικά και το πρωτάθλημα να αποκτήσει και πάλι χορηγό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα