Ποιος χαλίφης; Ποια αφαίρεση βαθμών; Ποιος Καλογερόπουλος;

Ποιος χαλίφης; Ποια αφαίρεση βαθμών; Ποιος Καλογερόπουλος;

Ποιος χαλίφης; Ποια αφαίρεση βαθμών; Ποιος Καλογερόπουλος;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναλύει και πάλι τα πλέι οφ, σχολιάζοντας τη δυναμική των ομάδων και όλα τα σενάρια για διαιτητές, παρατηρητές, τιμωρίες, αφαιρέσεις βαθμών κτλ
Οι μέρες είναι πάρα πολύ έντονες και τα θέματα που προκύπτουν καθημερινά μας οδηγούν σε πολλές και διάφορες κατευθύνσεις. Κάπως έτσι χάνουμε την ουσία… Ας ξαναθυμίσουμε λοιπόν τα βασικά.
Ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό ΔΕΝ το αμφισβητεί και ο πιο φανατικός Ολυμπιακός. Ούτε ο πλέον κολλητός ή συγγενής του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Ακόμη και ο Μητσοτάκης –για παράδειγμα- αυτό παραδέχονταν προχθές για τον ΠΑΟΚ και την ανωτερότητά του… ).
Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχει μόλις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό (ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες πώς και γιατί) ενώ μετράει πολλές-πολλές παραπάνω νίκες από όλους τους υπόλοιπους. Από αυτούς που άφησε πίσω αρκετούς βαθμούς και στην τελική βαθμολογία, ακόμη και με το -3 του ξεκινήματος.
Ο ΠΑΟΚ έκανε (ταυτόχρονα) καλούτσικη πορεία στην Ευρώπη, εκεί όπου άλλες Ελληνικές ομάδες, πήραν τις τελευταίες τους μεγάλες νίκες, επί Καραμανλή! (Του νεότερου και όχι του Κωνσταντίνου για να μην μας χαρακτηρίσουν και υπερβολικούς…).
Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο!
Ο ΠΑΟΚ έχει το πιο γεμάτο ρόστερ! Ο ΠΑΟΚ έχει και ακριβό ρόστερ και είναι ο ΜΟΝΟΣ για τον οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα επενδύσει περαιτέρω και στο μέλλον.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους πάντες στην έδρα του χωρίς να δεχθεί γκολ, έφθασε και τις τέσσερις νίκες στο σύνολο των ντέρμπι, κάτι που δεν έκανε ΚΑΝΕΙΣ άλλος.
Με αφορμή όλα αυτά τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ξεκινούν τα πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ έχει άλλη μια ευκαιρία να κλείσει στόματα. Όλα αυτά που τώρα τελευταία δεν αντέχουν να βλέπουν την ανωτερότητα του Δικεφάλου και άρχισαν να βγάζουν χολή κατά της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη.
Γι’ αυτό λοιπόν, ας ετοιμαστούμε για την τελευταία δοκιμασία της χρονιάς.
Η αρχή γίνεται από το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Με Καλογερόπουλο θέλουν διαιτητή; Με Καλογερόπουλο! Θέλει να ορίσει διαιτητή ο Μελισσανίδης, που λέει ότι σφαγιάστηκε στον τελικό; Με αυτόν να γίνει το παιχνίδι. (Έτσι και αλλιώς αυτόν τον ίδιο θα έβαζε... Και εδώ βέβαια αρχίζουν να ξεφτιλίζονται όσοι έγραψαν για ΠΑΟΚ-χαλίφη και όλα αυτά τα αστεία… Θα είχε ο ΠΑΟΚ τέτοιο ρόλο και θα ορίζονταν ο Καλογερόπουλος σε ματς με την ΑΕΚ; Πάτε καλά; Ο Καλογερόπουλος με την ΑΕΚ; )
Χωρίς τον Μπίκα θέλουν, λες και ο Χαλκιδικιώτης είναι κανένα λαμόγιο και θα έκρινε την τύχη του αγώνα; Χωρίς αυτόν λοιπόν!
Τι άλλο θέλουν; Μήπως να μην παίξει σε αυτό το ματς ο Μπίσεσβαρ που τους εξέθεσε στον Βόλο; Μήπως να βγάλουμε και τον Βαρέλα που «έσβησε» τον Αραούχο; Τι άλλο;
Στο γήπεδο δίνονται οι απαντήσεις και την Κυριακή η Τούμπα με 27 χιλιάδες κόσμο και ο ΠΑΟΚ με έντεκα πολύ πιο αποφασισμένους παίκτες, περιμένουν να «μιλήσουν» γι’ άλλη μία φορά.
* Και κάτι άλλο πάνω ακριβώς σε αυτό τον τεράστιο επικοινωνιακό πόλεμο κατά του ΠΑΟΚ και κατά δεύτερο λόγο κατά του Σαββίδη.
Αυτό που εγώ διαπιστώνω τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (και αξίζει όλοι να προβληματιστούν) είναι ότι… όταν πολλοί άνθρωποι, πολλά ΜΜΕ, συγκεκριμένες ομάδες δημόσιων –φθαρμένων κυρίως- προσώπων, βάλλουν με σκοπό και με μένος κατά ενός άλλου (ή και περισσοτέρων) το κοινό καταλαβαίνει την σκοπιμότητα και λειτουργεί ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετα!
Αντί να στραφεί κατά του βαλλόμενου, παίρνει το μέρος του και τον υπερασπίζεται. (Θέλετε να θυμίσω παραδείγματα αυτών που ήταν καθημερινά στο «πέναλτι» και τελικά ο κόσμος τους ψήφιζε ξανά και ξανά;)
Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί τώρα ΠΡΕΠΕΙ όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του πολιτικού και ποδοσφαιρικού κατεστημένου, να στραφούν κατά του ΠΑΟΚ. Και είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι στο τέλος αντί να κάνουν τον ΠΑΟΚ μισητό, θα καταφέρουν να τον κάνουν ακόμη πιο αγαπητό. Στις τάξεις των ΠΑΟΚτσήδων ήδη η συσπείρωση ανεβαίνει κάθε μέρα και περισσότερο! Τώρα ο ΠΑΟΚ θα γίνει πολύ πιο αγαπητός και στους άλλους. Βλέπει ο κόσμος ποιος-ποιοι του επιτίθενται και καταλαβαίνει…
* Ρωτήσατε πολλοί ποια είναι η θέση μου για τα επεισόδια στο Βόλο. Δηλαδή τι περιμένετε; Τι μπορώ να υποστηρίξω; Όλοι όσοι έχουν ευθύνη γι’ αυτά που έγιναν πρέπει να τιμωρηθούν, ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος. Τι άλλο;
Τιμωρία για όσους ολιγώρησαν, τιμωρία για όσους πρωταγωνίστησαν, τιμωρία για όλους όσους έχουν ευθύνη. Τιμωρία και για τις ομάδες. Για ποιο πράγμα όμως; Για όσα έγιναν και ευθύνονται. Όχι για υποθετικά γεγονότα.
Γιατί αυτό το ότι.. «οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο 15 λεπτά πριν τη σέντρα» είναι τρελό! Είναι ένα τεράστιο ψέμα και ας βρεθεί ένας που ήταν στο γήπεδο να το αποδείξει. (Ευτυχώς το ανακάλεσε και ο παρατηρητής και είναι απορίας άξιο από ποιον αρχικά παρασύρθηκε και έγραψε κάτι τέτοιο…).
Όσοι ήταν στο γήπεδο, είδαν ότι ΠΡΙΝ έρθουν οι αποστολές (του ΠΑΟΚ άργησε λόγω απρόσεκτου παρκαρίσματος άλλων λεωφορείων) έγιναν σοβαρότατα επεισόδια.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι είδαν ότι τα επεισόδια είχαν σταματήσει όταν οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια και μετά στο γήπεδο, για εκείνη την πρώτη βόλτα.
Άρα οι ομάδες πρέπει να τιμωρηθούν με όσα αναφέρει ο νόμος και όχι με όσα υποθέτουμε ή θέλουμε να πάθουν, μήπως και πάλι ξανακερδίσουμε τα πλέι οφ όπως το 2014. Τότε που και πάλι είχαμε εκείνη την περίφημη σύμπραξη Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών, με τα πρωτοσέλιδα του «γαύρου» στα χέρια των νομικών του Παναθηναϊκού.
* Κάτι επί της διαδικασίας, που πολλές φορές ξεφεύγει και αντί να καταγράφονται γεγονότα, προκύπτουν κάκιστες εκτιμήσεις ή ευσεβείς πόθοι; Τελικά ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια των οπαδών του; Γιατί αυτό περνούσε όλες τις περασμένες μέρες… Και αντί όλοι (ειδικά όσοι ήταν παρόντες στο γήπεδο) να αναρωτιούνται από πού και ως που γράφτηκε ότι έγινε εισβολή ΠΑΟΚτσήδων στις εννιά παρά τέταρτο, αναφέρονταν ότι ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ διατρέχει κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών; Τώρα που αυτά ανατράπηκαν; Τώρα που και ο παρατηρητής παραδέχεται ότι έκανε λάθος;
Τώρα που γράφει: "... κακώς κατέγραψα ότι στις 20:44 υπήρξε είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ ή συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ. ΑΣ"; Τώρα ποιος θα διορθώσεις τις εκτιμήσεις του;
* Κάτι τελευταίο… Ο τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έγινε 6 Μαΐου. Πολύ σωστά η αθλητική δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε πέντε μέρες μετά. Για τον αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς που έγινε 1η Απριλίου είναι λογικό να μην έχει ακόμη ασκηθεί δίωξη; Για να μην βιαστεί κανείς, οι καταγγελίες Αποστολόπουλου έγιναν στις 30/4 και οι καταθέσεις των άλλων 15 ανθρώπων της ομάδας, στις 3/5!
Άρα πέντε μέρες μετά τον τελικό υπάρχει σωστή άσκηση διώξεων, αλλά 9 και 12 μέρες μετά τις καταθέσεις των θυμάτων, είναι σκάνδαλο το ότι ακόμη δεν έγινε βήμα σε αθλητικό επίπεδο για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς. Αμφιβάλει κανείς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.