Φορτούνης: «Μακάρι να το πάρουμε στην Πόλη»

Φορτούνης: «Μακάρι να το πάρουμε στην Πόλη»

Gazzetta team
Φορτούνης: «Μακάρι να το πάρουμε στην Πόλη»

bet365

Πέρα από τα όνειρά του και το λόγο που θα άφηνε τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Φορτούνης αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που έχει με τον Σπανούλη και ευχήθηκε στην ομάδα μπάσκετ να πάρει το ευρωπαϊκό στην Πόλη.

Ο Κώστας Φορτούνης θυμήθηκε τα πρώτα του επαγγελματικά του βήματα και αναφέρθηκε στο όνειρό του να παίξει με την Εθνική σε Μουντιάλ.

Φυσικά, αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό όπου νιώθει πάρα πολύ καλά και τονίζει ότι θα έφευγε για το εξωτερικό μόνο αν ερχόταν μία πρόταση που θα ικανοποιούσε μόνο τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.

Μάλιστα, στάθηκε στις άριστες σχέσεις του μες τον Σπανούλη και ευχήθηκε να κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο Final 4 της Πόλης.

Η συνέντευξή του στο «Fm 100»:

Αρχικά είπε: «Ήταν δύσκολα για μένα να φύγω σε τόσο μικρή ηλικία (σ.σ εννοεί την πρώτη φορά που πήγε στο Ρέντη). Ήμασταν πάρα πολλά άτομα και η συμβίωση ήταν δύσκολη και είπα τον πατέρα μου να φύγω γιατί δεν περνούσα καλά, δεν ευχαριστιόμουν το ποδόσφαιρο και από τότε έφυγα, 15,5 πήγα στην Δήμητρα και μετά πήγα στον ΑΟ Τρίκαλα στην Γ΄Εθνική.

Στην αρχή δεν έπαιζα τόσο αλλά ήταν ένας προπονητής που με πίστευε και δούλευε σε μένα πάνω και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά ο Γιώργος Βαζάκας. Μετά έφυγε αυτός. Ήρθαν άλλοι προπονητές. Έπαιξα κάποια παιχνίδια αλλά περίμενα περισσότερα.

Ήταν δύσκολη χρονιά και εγώ ήμουν πολύ μικρός για αυτή την κατηγορία αλλά προσπαθούσα και έδινα το καλύτερο για την ομάδα, συνδυάστηκε με την άνοδο στην Β΄Εθνική και εγώ μετά πήγα στον Αστέρα Τρίπολης.

Εννοείται (για τον καταλυτικόρόλο που έπαιξε ο Βαζάκας), τότε μιλούσα με τα Τρίκαλα για να υπογράψω και με πήρε προσωπικά ο ίδιος , με είχε δει σε μια προπόνηση δεν είχα υπογράψει ακόμη, είχα πάει να δοκιμαστώ και μου μίλησε μου είπε θέλω να είσαι στην ομάδα , θα σε βοηθήσω πάρα πολύ, θα δουλέψεις μαζί μου και αυτά τα λόγια τα έκανε αλλά μετά έφυγε, ήρθαν άλλοι προπονητές.

Τον ΑΟ Τρίκαλα τον παρακολουθώ όποτε μπορώ και έχω χρόνο. Πιστεύω θα είναι καλό για την πόλη μια ομάδα με τόσο πολύ κόσμο, βλέπουμε άλλες ομάδες στην Α΄ Εθνική να μην πω ονόματα έχουν λίγο κόσμο στο γήπεδο εγώ πιστεύω ότι αυτή η ομάδα αν καταφέρει να ανέβει θα έχει τουλάχιστον 7, 8 χιλιάδες κόσμο και είναι καλό να ανέβει να έρθουν και άλλες ομάδες εδώ να γίνονται ωραία παιχνίδια. Θα έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο και μόνο όφελος θα έχουν τα Τρίκαλα από αυτό»

Για τα Μετέωρα:

«Φέτος καλά πήγαν, ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά στο τέλος όμως δεν είχαν τόσο καλή ομάδα ώστε να μπορέσουν να ανέβουν , αλλά πιστεύω από του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτεροι και μακάρι να μπει ένας άνθρωπος σωστός και να βάλει κάποια χρήματα γιατί πιστεύω ότι τα Μετέωρα πρέπει να ανέβουν και να μην παίζουν στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία. Από το νομό εκτός από τα Τρίκαλα η Καλαμπάκα είναι μετά αυτή που έχει τον κόσμο και μπορεί να κρατηθεί στην κατηγορία».

Για τον κολλητό του, Γιάννη Μπόμπολα που είναι τερματοφύλακας στο Καστράκι και τον Άκη Αζίζ:

«Μάλλον τους βάζω πολλά γκολ και θέλουν να μου κάνουν παρέα να μην τους βάζω (γελάει). Είναι καλός τερματοφύλακας και μακάρι να συνεχίσει έτσι (σ.σ για τον Μπόμπολα)».

Για το ποιοι τον βοήθησαν:
«Η ακαδημία της Δήμητρας, ο Αποστόλης Γκαραγκάνης και με τον Νίκο Γιαγιάκο με βοήθησαν πάρα πολύ. Μου έδωσαν απόλυτη ελευθερία στο παιχνίδι μου και με έκαναν να αισθανθώ όμορφα και να παίζω ποδόσφαιρο. Όποτε έρχομαι πίνουμε καφέ μαζί με παίρνει τηλέφωνο, χαίρομαι για αυτόν που έχει κάνει μια πολύ καλή ακαδημία και θέλω να πάνε όλα τα παιδάκια εκεί και να ξεκινήσουνε από αυτή την ακαδημία».

Για τις ευκαιρίες που δίνουν οι ομάδες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Ο ΠΑΟΚ είχα μιλήσει τότε αλλά ήμουν πάρα πολύ μικρός και διάλεξα τον Αστέρα για να πάρω πιο πολλές ευκαιρίες. Όχι ότι δεν πίστευα στον ευατό μου αλλά στην Ελλάδα έτσι γίνεται , δύσκολα πιστεύουν ένα πιτσιρικά σε μικρή ηλικία. Πήγα στον Αστέρα. Ο Βαγγέλης Βλάχος με πίστεψε πάρα πολύ, ισχύει το ίδιο με τον Βαζάκα. Έκανα μια ομιλία μαζί του και υπέγραψα γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα με βοηθήσει».

Για το πρωτάθλημα:

«Ηταν το τρίτο συνεχόμενο για μένα. Ηταν μια δύσκολη χρονιά. Για μένα ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Αλλάξαμε πολλούς προπονητές από την αρχή της σεζόν και δώσαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Παίξαμε στην Ευρώπη, όπου τα πήγαμε καλά. Στο τέλος δεν περάσαμε στο Κύπελλο και μας άφησε μια πικρή γεύση».

Για το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό:

«Πιστεύω ότι δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να παίρνει πάντα το πρωτάθλημα με 10 και 15 πόντους διαφορά. Υπάρχουν και άλλες ομάδες και πιστεύω ότι είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να μεγαλώσουν και να δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μόνο καλό θα κάνει στην Ελλάδα».

Για τα σκαμπανεβάσματα στη δική του απόδοση:

«Σίγουρα, δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίζεις στα κόκκινα. Υπάρχουν και περίοδοι που δεν θα είσαι καλός. Παρόλα αυτά μέσα από τη δουλειά προσπαθείς να βγεις ακόμα πιο δυνατός. Ηταν μια δύσκολη χρονιά και οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό στους παίκτες. Παρόλα αυτά στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για την Εθνική ομάδα και τον αγώνα με την Βοσνία:

«Όπως είδαμε και στα τελευταία παιχνίδια, ειδικά μέσα στο Βέλγιο, η εικόνα της Εθνικής έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Είμαστε ενωμένοι και υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε και πιστεύω ότι αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση, θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να προκριθούμε».

Για το αν έχει ως όνειρο να παίξει στο Μουντιάλ:

«Εχω παίξει σε ένα Euro και θα τα δώσω όλα για να είμαι εκεί».

Για το αν μετάνιωσε που έμεινε στην Καϊζερσλάουτερν, όταν αυτή έπεσε κατηγορία:

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στη ζωή μου. Ο,τι κάνω το πιστεύω. Ηταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Εκατσα 3 χρόνια και είδα ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, που μόνο καλό μου έκανε. Γύρισα στην Ελλάδα απόλυτα έτοιμος να παίξω για μια μεγάλη ομάδα».

Γιατί επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα και να παίξει στον Ολυμπιακό, στον οποίο μάλιστα στην αρχή πέρασε δύσκολα:

«Πολλοί είπαν διάφορα, άκουσα και εγώ πολλά. Στην αρχή ο προπονητής δεν με πίστεψε. Ημουν σίγουρος, όμως, ότι από τη στιγμή που έφυγα από το εξωτερικό και ήρθα στην Ελλάδα θα έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό. Οποιες δυσκολίες είχα τις ξεπέρασα. Με βοήθησε η οικογένειά μου και χαίρομαι που παίζω γι’ αυτή την ομάδα».

Για το μέλλον του:

«Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Ολοι μου συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά. Είμαι σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα φύγω στο εξωτερικό μόνο για μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αν έρθει κάποια πολύ καλή ομάδα, τότε θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο μέχρι το 2021. Νιώθω πολύ καλά και έχω την οικογένεια κοντά μου. Θα φύγω μόνο για μια καλή ομάδα που θα με ευχαριστεί εμένα, αλλά και τον Ολυμπιακό».

Για την πίεση που νιώθει ένας παίκτης που παίζει σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει απαιτήσεις και περιμένουν από έναν παίκτη τα μέγιστα. Σίγουρα είναι δύσκολο και σε κάθε αποτυχία τα ακούει και αυτός όπως και οι άλλοι. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι μέσα από αυτές τις αντιδράσεις πρέπει να βγεις ακόμα πιο δυνατός. Πρέπει να παλέψεις και να δουλέψεις στην προπόνηση για να τα ξεχάσεις όλα. Το να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι λίγοι παίκτες μπορούν να αντέξουν αυτή τη φανέλα».

Για τα επεισόδια που γίνονται και αν τον κάνουν να θέλει να φύγει από την Ελλάδα:

«Εχουν περάσει πολλές τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου, ειδικά όταν γίνονται επεισόδια και βρίσκομαι εγώ στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να τα προσπερνάς και να κοιτάς τη δουλειά σου».

Για το γεγονός ότι όταν ήταν μικρός βρέθηκε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού:

«Ημουν 14 ετών. Εμεινα για ενάμιση χρόνο στην Ακαδημία. Ηταν δύσκολο για μένα σε τόσο μικρή ηλικία να φύγω από την οικογένειά μου και να πάω να μείνω μέσα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ηταν δύσκολη η συμβίωση με άλλους παίκτες. Ημασταν πάρα πολλά άτομα. Ηταν δύσκολα γι’ αυτό και είπα στον πατέρα μου να φύγω. Εφυγα και πήγα στην Ακαδημία της Δήμητρας και μετά πήγα στην Γ’ Εθνική στον ΑΟ Τρίκαλα.»

Για το γεγονός ότι παρακολούθησε τον αγώνα της Ρεάλ με την Ατλέτικο με φανέλα της μπασκετικής Ρεάλ:

«Ναι, ήταν του Γιουλ. Μου την έχει δώσει ο ίδιος».

Για το γεγονός ότι πηγαίνει συχνά στο ΣΕΦ:

«Πάω στο ΣΕΦ, γιατί μου αρέσει να τους βλέπω και μου αρέσει το μπάσκετ. Μικρός ξεκίνησα από το μπάσκετ και μετά πήγα στο ποδόσφαιρο».

Για το αν έχει σχέσεις με τους παίκτες της μπασκετικής ομάδας:

«Εχω πολύ καλή σχέση με τον Σπανούλη, που είναι από την Λάρισα. Τον ξέρω πολύ καλά. Βγαίνουμε για καφέ και είμαστε πολύ φίλοι. Θα χαρώ να πάρουν το ευρωπαϊκό φέτος που θα γίνει στην Πόλη. Ημουν μέσα στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφές και όπως προείπα μακάρι να κερδίσουμε το Final 4».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα