Η σοφή επιλογή της 2ης ευκαιρίας!

Η σοφή επιλογή της 2ης ευκαιρίας!

gazzetta default image fallback

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί είναι απόλυτα σωστή η απόφαση παραμονής Χιμένεθ και περιμένει την ΑΕΚ που θα δημιουργήσει με τον Μαϊστόροβιτς.

Γιουρόπα Λιγκ, Λυών – Αγιαξ, ώρα 22:05. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Θαρρώ πως όσοι με παρακολουθείτε και... παίζετε κι εσείς «μπαλίτσα» σε τούτο το χώρο, στο δικό μας blog, θα θυμάστε καλά πως με τη συμπλήρωση δυο μηνών παρουσίας του Μανόλο Χιμένεθ και των συνεργατών τους σημείωνα πως η ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν είχε τίποτα έτοιμο για διάδοχη κατάσταση (και κυρίως καλύτερο από τον Ισπανό κόουτς) στον πάγκο θα πρέπει να τον ανανεώσει!
Ο πιο βασικός λόγος ήταν πως στην τεχνική της ηγεσία η Ένωση είχε ήδη κάτι που της έλειπε -ένας κανονικός προπονητής δηλαδή- τη στιγμή που ήταν δεδομένη η δυσκολία της να βρει έναν τέτοιον.

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι δεδομένα εκείνη που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να προχωρήσει (έπειτα από την εποχή Δέλλα) στον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς από νωρίς με έναν τεχνικό ο οποίος γνωρίζει πλέον καλά το ρόστερ και τις ανάγκες του και τη δυνατότητα εξέλιξης και βελτίωσης των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών. Στο ερώτημα αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι και η σωστή τη δεδομένη χρονική περίοδο, η απάντηση προφανώς είναι θετική (δηλαδή πως ναι σωστά έπραξε) με τα δεδομένα που έχουμε από την έως τώρα (δεύτερη) παρουσία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η κίνηση αυτή δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να είναι προετοιμασμένη άριστα από πολύ νωρίς για την επόμενη περίοδο. Ο Μανόλο Χιμένεθ απέδειξε στα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα για να είμαστε τίμιοι, ότι άξιζε να πάρει την ευκαιρία που τελικά του έδωσαν οι διοικούντες την Ένωση. Ήρθε σε μια εποχή πολύ δύσκολη αγωνιστικά έχοντας ένα αρκετά... δύσβατο μονοπάτι να διαβεί προκειμένου να πετύχει η ομάδα να βρεθεί στην 5αδα και ταυτόχρονα να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου για να διεκδικήσει το Κύπελλο. Αν μάλιστα απουσίαζαν οι διαιτητικές αποφάσεις που έκριναν τον νικητή του τροπαίου ίσως ο Σεβιγιάνος να είχε σηκώσει μια ακόμη κούπα στην ΑΕΚ!

Είχε μια σειρά δύσκολων αγώνων με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκονται στην 7η θέση, τα αποδυτήρια να μην είναι στα καλύτερά τους και τα θεωρητικά εύκολα ματς να έχουν περάσει. Μεταξύ άλλων από όταν ανέλαβε ο Χιμένεθ και για να πετύχει να μπει στην 5άδα η ομάδα έπρεπε να παίξει έξω με Ξάνθη, Πανιώνιο, Πλατανιά (όλοι πάνω από την ΑΕΚ βαθμολογικά όταν ανέλαβε) και τον ΠΑΣ (που ήταν στον πόντο όταν ανακοινώθηκε ο Ισπανός κόουτς), ενώ όφειλε να αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ μεταξύ άλλων τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Δεδομένα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για να καταφέρει να πετύχει το στόχο του...

Κι όμως στη διάρκεια αυτή η Ένωση και από την 17η αγωνιστική έως και το τέλος της σεζόν όταν και έπιασε δουλειά στα Σπάτα ο Μανόλο Χιμένεθ, έκανε μόλις μια ήττα από τον Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ, η μοναδική εντός έδρας για το πρωτάθλημα) και αυτή στο 90ο λεπτό! Ταυτόχρονα κατάφερε να αποκλείσει για τον θεσμό του Κυπέλλου τους Λεβαδειακό, Πλατανιά και Ολυμπιακό για να φτάσει στον τελικό του... Βόλου έχοντας μόλις μία ήττα σε σύνολο έξι αγώνων!

Όλα αυτά τώρα που τα διαβάζετε και τα θυμάστε μπορεί να σας μοιάζουν εύκολα (και να έπρεπε να είναι αυτονότητα). Ωστόσο θυμηθείτε τι είχε προηγηθεί τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και πάμε στα πλέι οφ... Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής και γνώρισε ήττες σε έδρες που οι περισσότεροι έκαναν... πάρτι (στην Τρίπολη, το Αγρίνιο) και μάλιστα με την αγωνιστική της εικόνα και συμπεριφορά να μη δείχνει σε καμία περίπτωση ότι θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση...

Είναι λοιπόν αλήθεια ότι η διοίκηση της ομάδας έκανε την πιο σοφή και απόλυτα λογική κίνηση διατηρώντας στον πάγκο της τον Χιμένεθ που εκτός από κανονικός προπονητής (με τα καλά και τα αρνητικά του όπως ισχύει με όλους), γνωρίζει πολύ καλά τον οργανισμό ΑΕΚ και ταυτόχρονα είναι άριστος γνώστης της ελληνικής (ποδοσφαιρικής και μη) πραγματικότητας. Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω πως μιλάμε δεδομένα για έναν τεχνικό (κι αυτό το σημειώνω γιατί μπορώ και έχω άποψη αφού το έζησα) που δουλεύει πολύ σωστά και ουσιαστικά σε όλους τους τομείς στο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Με αυτήν την επιλογή λύνονται και τα χέρια του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που έχει βρει ήδη κώδικα επικοινωνίας και κοινά σημεία επαφής για σωστή συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας! Ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής μαζί με τον Μανόλο Χιμένεθ έχουν πλέον όλο το χρόνο που απαιτείται για να δημιουργήσουν την δική τους ΑΕΚ η οποία τη νέα σεζόν ΟΦΕΙΛΕΙ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (και όπως πάντα το Κύπελλο) και παράλληλα να δώσει τα πάντα και να εξασφαλίσει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στόχος πολύ δύσκολος...

Πλέον ο Σεβιγιάνος κόουτς θα έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει σε συνεργασία πάντα με τον «Majstro» τον αγωνιστικό σχεδιασμό και ως εκ τούτου να κριθεί σωστά και δίκαια κάτω από φυσιολογικές συνθήκες όπως πρέπει να ισχύει με κάθε προπονητή. Σ' αυτό το σημείο θαρρώ πως το γεγονός πως ο Μανόλο είναι πολύ πιο σοβαρός και δείχνει πιο ήρεμος (δικαιολογημένα αφού σ' αυτό το πέρασμά του υπάρχει δυνατή διοίκηση και όχι μια παρατημένη ομάδα που ψάχνει τον... θείο απ' την Αμερική, ή την Κίνα) και δεν έχει καμία σχέση με τότε, έδωσαν επιπλέον πόντους στο ενδεχόμενο παραμονής!

Ολοκληρώνοντας πρέπει να συνυπολογίσουμε (και να) σημειώσουμε και τις άριστες διασυνδέσεις του στην πατρίδα του που έχει αποφέρει πολύ καλά deal σε επίπεδο μεταγραφών. Κάτι που έχει αποδειχθεί (ήδη) και στα δυο περάσματά του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ... Τώρα για εκείνους που έχουν την άποψη (την οποία διάβασα σε πολλά σχόλια στα social media) ότι «θα ψάχνουμε προπονητή μετά τα πλέι οφ», το μόνο που μπορούμε να απαντήσουμε είναι «οψόμεθα» και ταυτόχρονα πως επικοινωνιακά θα πρόκειται για ένα νέο φιάσκο στο θέμα προπονητή για την διοίκηση (ανάλογο με εκείνο του Μοντανιέ) εκτός κι αν έρθει κάποιος με εξαιρετικό βιογραφικό που θα το αξίζει... Όμως θεωρώ ακραία έως επιπέδου troll τα συγκεκριμένα σενάρια – σχόλια...

Είναι δεδομένα μια σοφή και έξυπνη επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει πλέον την 2η ευκαιρία του, μια ευκαιρία που δεδομένα την άξιζε από το πρώτο πέρασμά του (έχοντας όπως προαναφέραμε δυνατή διοίκηση για να μπορεί να είναι 100% αφοσιωμένος στο ρόλο του) και ταυτόχρονα όλοι μας θα περιμένουμε για να δούμε την ΑΕΚ που θα δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Μαϊστόροβιτς. Από το καλοκαίρι κι έπειτα το έργο και των δυο θα μπορεί να κριθεί τίμια και δίκαια...

Καλή αρχή και πάλι λοιπόν Μανόλο Χιμένεθ με διπλό (και) στην Τούμπα! Καλή τύχη και συνεργασία Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αφού (και) για σένα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (άλλωστε η επόμενη σεζόν για τον Σουηδό τεχνικό διευθυντή και τους συνεργάτες του έχει ξεκινήσει προ μηνών σε ότι αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό και το ρόστερ της επόμενης σεζόν)!

Υγ: Πρέπει να εμπεδώσουν όλοι στην ΑΕΚ ότι η πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη είναι όλη η διαδικασία των πλέι οφ για την ομάδα και την διεκδίκηση της πρωτιάς στη συγκεκριμένη διαδικασία. Θα πρέπει να παίξουν μόνο για τη νίκη σα να μην υπάρχει αύριο. Σε μια έδρα δύσκολη όπου δεδομένα έως τώρα τη σφυρίζουν κόντρα η ομάδα πρέπει να βγάλει αντίδραση, να δείξει χαρακτήρα και να δώσει απαντήσεις! Και πολλοί ποδοσφαιριστές το ίδιο ξεχωριστά...

Υγ2: Δεν φτάνει που η ομάδα το ρεπορτάζ της οποίας καλύπτουν έφτασε στην κατάκτηση ενός τίτλου έπειτα από 14 χρόνια, του πέμπτου μόλις Κυπέλλου και έβδομου συνολικά σαν club, με απίθανο σπρώξιμο στα ματς με Παναθηναϊκό στον ημιτελικό της Τούμπας και στον τελικό με την ΑΕΚ, έχουν και το θράσος να γράφουν για δήθεν «ικανοποίηση της ΑΕΚ για Καλογερόπουλο»! Ποτέ στο παρελθόν ρεπόρτερ άλλης ομάδας δεν... επικοινώνησε (και λογικά διότι δεν έχουν ιδέα του τι μπορεί να ισχύει) έστω και μούφα αντίδραση ομάδας για διαιτησία. Πρόκειται πραγματικά για... πανεπιστήμονες!

Υγ3: Ρε τον Τσίπρα έγινε και... Βαρούχας! Μιλάμε για γέλιο μέχρι δακρύων... Και όμως ήλπιζαν κάποιοι όταν τον ψήφιζαν ότι θα γλιτώσουμε από τα μνημόνια, στα σοβαρά τώρα το έλεγαν και το πίστευαν... Και μετά ρωτάμε ποιος ευθύνεται, μόνο εμείς κυρίες μου και κύριοι, μόνο εμείς!

Υγ4: Διαβάζω και γνωρίζω για ταυτοποιήσεις των οπαδών που ήταν στην αερογέφυρα και για εντάλματα για όσους δεδομένα συμμετείχαν. Μάλιστα... Φαντάζομαι πως θα διαβάσουμε και για ταυτοποιήσεις των αγοριών με τα επιπλέον κιλά και μπράτσα με διαπιστεύσεις που στα επίσημα φώναζαν για τον ΠΑΟΚ και συμμετείχαν ΔΕΔΟΜΕΝΑ σε επεισόδια με απλούς φίλους της ΑΕΚ. Επίσης θα μάθουμε για την ποινή (φυλάκισης φυσικά) των υπευθύνων για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό με την κατηγορία απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια! Όπως και ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι κύριοι που σύμφωνα με μαρτυρίες και επίσημες δηλώσεις εξέδωσαν πλαστά εισιτήρια και τα μοίρασαν στους φιλάθλους. Γενικά προφανώς έχουν ήδη απομακρυνθεί (τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι) οι αρμόδιοι υπουργοί και οι διοικούντες (προσωρινά) την ΕΠΟ και συνεχίζουμε με τους οπαδούς που συμμετείχαν στα επεισόδια. Τι όχι; Δεν βρωμάει το ψάρι από το κεφάλι; Πάλι ΜΟΝΟ με την ουρά ασχολούμαστε; Εκτιμώ ότι κι αυτοί οι... μαχητές της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης όλα τα παραπάνω και δη για τα φουσκωτά αγόρια με καρτελάκια στα επίσημα από την μια ΠΑΕ τα έχουν αναδείξει όπως προστάζει η αλήθεια που τόσο πολύ φωνάζουν (τι όχι; Την αποκρύπτουν; Αποκλείεται μωρέ, δεν μπορεί τόσο για γέλια)...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...