ΠΑΣ Γιάννινα: Έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο

ΠΑΣ Γιάννινα: Έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε μια χρονιά που έγραψε ιστορία με την παρθενική του συμμετοχή στην Ευρώπη, έδειξε για άλλη μια φορά ότι πλέον είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για κάθε ομάδα. Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της χρονιάς των Ηπειρωτών.

Επαιξε στην Ευρώπη από νωρίς και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πάλι την έκπληξη και να μπει στην πεντάδα. Δεν τα κατάφερε στο δεύτερο μισό μιας και έμεινε από δυνάμεις όμως ήταν μια ξεχωριστή σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τερμάτισε: 9ος με 36 βαθμούς (8 νίκες, 12 ισοπαλίες, 10 ήττες), με 30 γκολ ενεργητικό και 36 παθητικό με αποτέλεσμα να τερματίσει στο μέσο της βαθμολογίας.

O καλύτερος: Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για τους Ηπειρώτες. Ο 29χρονος φορ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13 γκολ σε 26 συμμετοχές ενώ είχε και μία ασίστ δικαιώνοντας απόλυτα τους ανθρώπους του ΠΑΣ που επέμεναν για την απόκτησή του.

Κατώτερος των προσδοκιών: Άντι Λίλα. Ο Αλβανός μέσος παρότι ήταν από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, με συμμετοχή μάλιστα στο Euro της Γαλλίας, βοήθησε ελάχιστα την ομάδα στην σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μία οι τραυματισμοί, μία οι τιμωρίες λόγω καρτών, αλλά και κάποια δυσάρεστα περιστατικά εκτός γηπέδων σημάδεψαν την παρουσία του στην ομάδα με συνέπεια μόλις 18 παρουσίες κι ένα γκολ.

Αξίζει μεταγραφή: Λεονάρντο Κούτρης. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΣ ήταν από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Σε μια φουλ χρονιά (28 εμφανίσεις και δύο γκολ), κατέπληξε με την παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας του «Άγιαξ» με αποτέλεσμα να κινηθεί άμεσα ο Ολυμπιακός και να τον αποκτήσει.

Πέρασε και δεν ακούμπησε: Ο Νίκος Κοροβέσης. Ο αριστερός μπακ-χαφ μετακόμισε τον Ιανουάριο από τον ΠΑΟΚ με την μορφή δανεισμού, αλλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του όπως είχε κάνει στο πρώτο πέρασμα από τους Ζωσιμάδες. Με μόλις επτά συμμετοχές δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γιάννη Πετράκη κι επιστρέφει στον ΠΑΟΚ.

Θα θυμάται: Την πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία και την σπουδαία πρόκριση επί της νορβηγικής Οντ. Επίσης το πάρτι που είχαν στήσει οι Ηπειρώτες από κάθε γωνία της χώρας για να δουν από κοντά την ομάδα στο Περιστέρι κόντρα στην Άλκμααρ.

Θέλει να ξεχάσει: Τις ντροπιαστικές εικόνες με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων (με την ευθύνη βέβαια να μην είναι δικιά του) με τους ποδοσφαιριστές να θυμίζουν γουρούνια που πάλευαν μέσα στις λάσπες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα