Στους δύο, τρίτος… χωρεί: Η πρώτη μονομαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχε και… ολίγη από Άρη!

Gazzetta team
Στους δύο, τρίτος… χωρεί: Η πρώτη μονομαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχε και… ολίγη από Άρη!

bet365

Mε αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των δύο «δικεφάλων», ο χρόνος γυρίζει πίσω κατά 87 ολόκληρα χρόνια. Τότε που η ΑΕΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον νεοσύστατο ΠΑΟΚ, ο οποίος σε αυτή τη μονομαχία δεν ήταν… μόνος.
Με ποια ομάδα «ενώθηκε» ο «δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης για να διασταυρώσει τα ξίφη του με την «Ένωση»; Με τον Άρη!
Πριν από την εμπλοκή της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να δημιουργούνται Μικτές ομάδες.
Τέσσερα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου 1930, ο ΠΑΟΚ «ενώθηκε» με τον Άρη και αντιμετώπισε την ΑΕΚ σε φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο του Πανελληνίου.
Επτά παίκτες του «δικεφάλου» και τέσσερις των «κιτρίνων» απάρτισαν το αρχικό σχήμα της μακεδονικής Μικτής που κατηφόρισε στην Αθήνα για δύο ματς.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη υπό πολικό ψύχος και θυελλώδεις ανέμους, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους άσους της ΑΕΚ να φιλοδωρήσουν με 6 γκολ τους αντιπάλους τους.
Ήδη στο α’ ημίχρονο η «Ένωση» προηγείτο 4-1 με τα γκολ των Παντερμαλή, Μούγκρα, Νεγρεπόντη (πέν.) και ξανά Παντερμαλή.
Όταν το σκορ ήταν 3-0, η Μικτή έχασε πέναλτι με τον Ραϊμόν Ετιέν (σ.σ. το απέκρουσε ο Γιάμαλης), αλλά στη συνέχεια ο Γάλλος επιθετικός εξιλεώθηκε και μείωσε προσωρινά.
Με κόντρα άνεμο στο β’ ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να σημειώσει άλλα δύο γκολ, με τους Μούγκρα και Ηλιάσκο, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 6-1.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα