Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

bet365

Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ (67’) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Θέλτα και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό της Στοκχόλμης (0-1).

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε τη δουλειά στην Ισπανία κόντρα στην Θέλτα και πήρε τεράστιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Old Trafford. Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν τιμωρήθηκαν για τις χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και με τρομερό φάουλ του Ράσφορντ στην επανάληψη κλείνουν εισιτήρια για τον τελικό.

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο ρυθμός θα είναι χαμηλός. Οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές χωρίς να ανεβάζουν πολλούς παίκτες στην επίθεση και είχαμε την πρώτη ευκαιρία στο 11’ όταν ύστερα από σέντρα από δεξιά, ο Βας πήρε την κεφαλιά ολομόναχος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, όμως αυτό που άλλαξε ήταν ότι η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε κάποιες περιπτώσεις. Στο 20’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Σέρχιο Αλβαρεθ, έκανε την πρώτη μεγάλη επέμβαση στο 20’ στο σουτ του Ράσφορντ που πήγαινε στο παραθυράκι.

Στο 30’ το σουτ του Σίστο για τους γηπεδούχους πήγε στον Ρομέρο και στη συνέχεια οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν ένα δεκάλεπτο-φωτιά, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Στο 31’ ο Μχιταριάν από αριστερά έβγαλε για τον Λίνγκαρντ που δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και στο 35’ μετά τη μαγική ενέργεια και την πάσα του Πογκμπά, ο Αρμένιος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αλβαρεθ. Ο τελευταίος στέρησε ξανά στο 39’ γκολ από την ομάδα του Μουρίνιο καθώς ο Λίνγκαρντ δεν μπόρεσε να τον νικήσει μετά την πάσα του Ράσφορντ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε διαφορετικό ρυθμό από το πρώτο, όμως οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές. Αυτό δεν ενόχλησε καθόλου την Γιουνάιτεντ, που κράτησε τον έλεγχο παρότι δέχθηκε δύο φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης. Στο 52’ ο Ιάγο Ασπας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω και στο 59’ ο Ρομέρο έβγαλε το σουτ του Σίστο που κόντραρε.

Η ομάδα του Μουρίνιο απάντησε με γκολ, καθώς στο 67’ ο Ράσφορντ εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που κέρδισε ο Λίνγκαρντ και έκανε το 0-1 και στη συνέχεια έκανε αυτό που έπρεπε για να κρατήσει ακίνδυνους τους Ισπανούς. Στο 75’ η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να σκοράρει ξανά αλλά το βολέ του Λίνγκαρντ από το πέναλτι πέρασε έξω.

Θέλτα (Εντουάρδο Μπερίσο): Αλβαρεθ, Γιόνι Κάστρο, Ρονκάλια, Καμπράλ, Ούγκο Μάγιο (92’ Μποβιού), Ραντόγια, Ερνάντες, Βας (74’ Χοθαμπεδ), Σίστο, Ιάγο Ασπας, Γκουιντέτι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Νταρμιάν, Μπλιντ, Μπαγί, Βαλένσια, Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Μχιταριάν (78’ Γιανγκ) (89’ Σμόλινγκ), Ράσφορντ (80’ Μαρσιάλ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα