Αστέρας Τρ-Ηρακλής 2-2 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας Τρ-Ηρακλής 2-2 (vid)

bet365

Ο Ηρακλής έκλεισε την χρονιά με ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, μετά το 2-2 που απέσπασε στην Τρίπολη από τον Αστέρα
Οπως του άξιζε τελείωσε ο Ηρακλής τη σεζόν, καθώς απέσπασε 2-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και η «παρέα» που δημιουργήθηκε φέτος στη Μίκρα έκλεισε την χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Μία σεζόν που εντός του γηπέδου κρίνεται 100% πετυχημένη, αλλά το εάν θα βρίσκεται και του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ, εξαρτάται πλέον από την διοίκησή του.
Ο Αστέρας ξεκίνησε για δεύτερο σερί ματς με 3-5-2, το οποίο και προβάρει ενόψει της επόμενης περιόδου. Μάλιστα ντεμπουτάρισε για φέτος στα στόπερ ο Ζουμά που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και επί της ουσίας λογίζεται ως «μεταγραφή». Αντίθετα ο Χαμντανί και ίσως ο Στανισάβλιεβιτς αγωνίστηκαν για τελευταία φορά – όπως όλα δείχνουν – με την φανέλα του. Παράλληλα ο Στάικος Βεργέτης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς, ενώ ο Ηρακλής παρατάχθηκε με το κλασικό του 4-2-3-1 και ο Σάββας Παντελίδης έκανε πορισμένες αλλαγές, όπως π.χ. στο τέρμα.
Η αναμέτρηση μέχρι το 26' ήταν περισσότερο «αναγνωριστική», με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ομως τότε ο Γηραιός άνοιξε το σκορ με τον Ζιαμπάρη και όλα άλλαξαν. Το ματς πήρε ρυθμό και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με το όμορφο γκολ που πέτυχε ο Κυριακόπουλος (37').
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να «αγγίζουν» ένα δεύτερο τέρμα (διπλή ευκαιρία με Κούρο, Δώνη στο 51'), αλλά μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν. Σημείωσαν ένα γκολ (με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκοντό) και είχαν ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Ομως δεν το έκαναν και η μπάλα τους... τιμώρησε, όταν ο Δώνης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-2. Στο φινάλε ο Αστέρας είδε και την τύχη να του γυρνά την πλάτη, καθώς ο Μάσα σημάδεψε το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκοντό δεν κατάφερε να σκοράρει. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Ηρακλής θα μπορούσε να «κλέψει» το ματς, μετά από ωραία προσπάθεια του Λουκίνα.
MVP: Ο Δώνης με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, τόσο δική του όσο και του Γηραιού.
Στο ύψος του: Ο Ζιάμπαρης. Την φετινή σεζόν στάθηκε πολλές φορές άτυχος, όμως το φινάλε ήταν γλυκό. Στην επανεμφάνισή του στο αρχικό σχήμα του Ηρακλή σκόραρε και ξέσπασε σε λυγμούς δείχνοντας τον ουρανό και έκανε τον σταυρό του, καθώς πρόσφατα έχασε τον πατέρα του.
Αδύναμος κρίκος: Κακός δεν ήταν, όμως ο Μάσα παίρνει τον τίτλο του μοιραίου για τον Αστέρα. Με το σκορ στο 2-1 απώλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία, ενώ στο 2-2 είχε δοκάρι. Αν ο Αργεντινός ήταν εύστοχος, ο Αστέρας θα είχε πάρει τη νίκη.
Η γκάφα: Λίγο πριν το δεύτερο γκολ του Ηρακλή ο Αστέρας απώλεσε μοναδικές ευκαιρίες να πετύχει και τρίτο γκολ, με τους Μάσα (64'), Μανιά (72'). Οι Αρκάδες δεν έκαναν το 3-1 και αμέσως μετά έγινε το 2-2.
Το στραγάλι: Το ματς τον βοήθησε καθώς δεν είχε την «δύσκολη» φάση, ενώ ορθώς καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Στο 86' οι παίκτες του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι σε χέρι παίκτη του Αστέρα, μετά από παράλληλη του Λουκίνα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, δίνεται η ευκαιρία για δοκιμές. Ο Γηραιός εκμεταλλεύτηκε σήμερα τις στημένες μπάλες, την στιγμή που οι Αρκάδες σε ακόμη ένα παιχνίδι έδειξαν μεγάλο πρόβλημα σε αυτές. Πλέον στους δύο σερί αγώνες τους που έπαιξαν 3-5-2 μετρούν 6 γκολ παθητικό και από την στιγμή που δείχνουν διατεθειμένοι να το «μονιμοποιήσουν» την επόμενη χρονιά, καλούνται να διορθώσουν πολλά.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Ζουμά (56' Ευαγγέλου), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64' Μάσα), Γκοντό, Μανιάς (86' Τσουκαλάς).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιαννίκογλου, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Τζανετόπουλος, Γροντής, Κούρος (80' Καραγκούνης), Δώνης, Πασάς (59' Ηλιάδης), Μπαστακός, Περόνε (58' Λουκίνας).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα