Derby della Capitale! Αυτό είναι ντέρμπι...

Gazzetta team
Derby della Capitale! Αυτό είναι ντέρμπι...

bet365

Στην αιώνια πόλη, το πιο καυτό ντέρμπι της Ευρώπης, Ρόμα-Λάτσιο. Υπερβολές;

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Εβερτον - Τσέλσι (21+).

Ζούμε στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου και έχουμε και το πιο όμορφο ντέρμπι του κόσμου», φωνάζουν οι Ρωμαίοι για το derby della Capitale, το οποίο περιμένει πώς και πώς όλη η Ιταλία κάθε χρόνο. Πάθος που ξεχειλίζει, κι ας μην έχουν οι ομάδες τους το ρόστερ της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ, της Γιουνάιτεντ ή της Λίβερπουλ. Ξέρουν να ζουν το ποδόσφαιρο όσο λίγοι, γι αυτό και λατρεύουν τη ματσάρα τους!

Η ιστορία αρχίζει το 1900, έτος κατά το οποίο... γεννήθηκε η Λάτσιο. Τα ιδρυτικά της μέλη ήταν άτομα της αστικής τάξης της Ρώμης, έχοντας ως έδρα τα βόρεια σημεία της πόλης και επέλεξαν το όνομα της περιφέρειας (νομαρχίας), τα χρώματα της Ελλάδας επειδή είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ως έμβλημα προτίμησαν τον αετό των λεγεώνων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Επειτα από 27 χρόνια η Ρόμα ήρθε ως έμπνευση του Μπενίτο Μουσολίνι που ήθελε μια δυνατή ρωμαϊκή ομάδα που θα μπορούσε να τα βάλει με αυτές του βορρά. Η Ρόμα επέλεξε το όνομα της πόλης, πήρε τα χρώματα της πόλης και για έμβλημα προτίμησε την ρωμαϊκή λύκαινα.

Η Λάτσιο διαφώνησε με την ίδρυσή της και η κόντρα είχε αρχίσει… Οι Λατσιάλι θεωρούν ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί Ρωμαίοι, λαμβάνοντας ως επιβεβαίωση αυτού το γεγονός ότι... ήλεγχαν τις πιο πλούσιες περιοχές της πρωτεύουσας. Για τους οπαδούς της Ρόμα, από την άλλη, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Λάτσιο πλέον είναι γύρω-γύρω από την πόλη, σημαίνει ότι δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί Ρωμαίοι.

Είναι τέτοια η κόντρα που οι Λατσιάλι θέλησαν να «διακόψουν» το όνειρο της Ρόμα για scudetto το 2010 και το κατάφεραν, πανηγυρίζοντας τα γκολ της Ιντερ στο 0-2 επί της Λάτσιο στο «Ολίμπικο». Το 2002 η Ρόμα είχε προλάβει να δώσει μια χαρά... σαν scudetto στους οπαδούς της με το εκπληκτικό 1-5 από τα... τέσσερα γκολ του Μοντέλα και την γκολάρα του Τότι!

Η καριέρα του Τότι έγραψε... ιστορία!

Μια καλή απάντηση η 5άρα στην... 4άρα της Λάτσιο την σεζόν 1996-97, όταν πανηγύρισε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Ο τελικός της 26ης Μαΐου 2013 στο «Ολίμπικο», με τον Λούλιτς στο 71' να δίνει την κούπα (1-0) στους Λατσιάλι, θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Φέτος, η Ρόμα πήρε μεγάλο διπλό στο πρωτάθλημα, αλλά η εκδίκηση ήρθε στο Κύπελλο, με τους Λατσιάλι να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα