«Η παρέα είναι πιο ισχυρή από τις δυσκολίες»

«Η παρέα είναι πιο ισχυρή από τις δυσκολίες»

Γιώργος Ντυμένος
«Η παρέα είναι πιο ισχυρή από τις δυσκολίες»

bet365

Ο Γιώργος Σαραμαντάς στέλνει μέσω του gazzetta.gr το «μήνυμα» πως τα προβλήματα ήταν αδύνατον να … λυγίσουν το αγωνιστικό τμήμα του Ηρακλή

Στα 25 του χρόνια είναι από τους «παλιούς» του Ηρακλή, καθώς συμπλήρωσε φέτος τρεις σεζόν στον Γηραιό. Εζησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και την φετινή «δύσκολη» χρονιά, όπου κόντρα στα προγνωστικά ο Γηραιός κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς εκκρεμεί το «μέτωπο» των αδειοδοτήσεων. Ο Γιώργος Σαμαραντάς μίλησε στο gazzetta.gr για τον 13ο άθλο του Γηραιού και πώς τον έζησε.

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα με επιστροφή, αν ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ(21+).

-Φινάλε του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Η πρώτη σκέψη που έκανες ποια ήταν;

Υπήρξε ένα αίσθημα χαράς και δικαίωσης. Οχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλα τα παιδιά. Οι κόποι μας είχαν δικαιωθεί. Μας έφυγε ένα βάρος. Εμείς παρά τα προβλήματα, είχαμε δώσει την ομάδα.

-Κατά την διάρκεια της σεζόν τέθηκε ζήτημα αποχώρησής σου. Τι σε κράτησε;

Πολλά. Είμαι αρκετά χρόνια στον Ηρακλη και έχω περάσει πολλές χαρές με την ομάδα. Την έχω στην καρδιά μου και μου ήταν δύσκολο να φύγω. Γύρισα για την στηρίξω και βοηθήσω την προσπάθεια που γίνονταν. Και τελικά τα καταφέραμε.

-Το μετάνιωσες;

Ούτε για μία στιγμή. Τι να μετανιώσω; Αυτό ήθελα. Είμαι και περήφανος και χαρούμενος που πετύχαμε τον στόχο μας να μείνουμε στην κατηγορία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπήρχαν.

-Φοβήθηκες ότι δεν θα τα καταφέρατε;

Σε καμία περίπτωση. Στην ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο και το κυριότερο, όρεξη για δουλειά και πίστη σε αυτό που κάναμε. Φορούσαμε παρωπίδες στα προβλήματα. Το πιστεύαμε πως θα μείνουμε στην κατηγορία. Σε αυτό βοήθησε και ο κόουτς, που μας πέρασε την πίστη στην παραμονή.

-Πώς μπορεί ένας παίκτης να παίζει μπάλα απρόσκοπτα, ενώ υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα;

Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι το προσπαθήσαμε. Ο ένας ενθάρρυνε τον άλλον. Εχουμε καλά παιδιά και χαρακτήρες στην ομάδα και στα αποδυτήρια. Ετσι τα καταφέραμε. Να σου πω και κάτι. Το χρωστάγαμε στον Ηρακλή και στους εαυτούς μας. Είπαμε ότι θα τα καταφέρουμε και έτσι φτάσαμε στον άθλο. Πραγματικά ήταν άθλος.

-Το μεγάλο μυστικό του Ηρακλή ποιο ήταν;

Ηταν ένα τρίπτυχο. Η πίστη όλων μας στον τελικό στόχο, η πίστη του κόουτς προς εμάς και ότι ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Τα αποδυτήριά μας ήταν πολύ καλά. «Δεθήκαμε» όλοι μεταξύ μας.

-Υπήρξαν στιγμές που να είπατε μεταξύ σας, «φτάνει, δεν πάει άλλο»;

Ναι και λογικά. Με τόσα προβλήματα, κάποια στιγμή ο κάθε ένας μπορεί να φτάσει στο χειρότερο σημείο. Αλλά τότε συνέβαινε αυτό που είπα παραπάνω. Ο ένας ενθάρρυνε τον άλλον και προχωρούσαμε. Κάτι που ήταν το πιο σημαντικό.

-Οι παρέες δηλαδή, γράφουν ιστορία;

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και ισχύει. Αν υπάρχει διάθεση και θέληση, μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Να στο πω αλλιώς. Οι δυσκολίες δεν είναι πιο ισχυρές από μία παρέα. Ετσι νιώθω.

-Ποιο σημείο της σεζόν θεωρείς κομβικό για την παραμονή της ομάδας;

Για εμάς κάθε ματς ήταν τελικός. Αλλά το πιο κομβικό σημείο της χρονιάς ήταν οι τρεις σερί νίκες που κάναμε πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Εκεί πιστέψαμε όλοι μας πως θα μείνουμε στην κατηγορία.

-Πλέον αισθάνεσαι Θεσσαλονικιός ή Πυργιώτης;

Και τα δύο (σ.σ. γέλια). Είμαι τόσα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, δεν γίνεται να μην την αγαπάω. Μακάρι να μπορούσα να ζήσω για χρόνια εδώ. Είναι πανέμορφη και ο κόσμος της φανταστικός.

-Η επόμενη ημέρα του Γιώργου;

Περιμένω, όπως όλοι μας. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Σώσαμε την ομάδα αγωνιστικά. Ελπίζω πως οι άνθρωποί της θα σεβαστούν την ιστορία της και δεν θα αφήσουν τα συνεχιστεί άλλο αυτή τη κατάσταση. Θα σεβαστούν τον κόσμο του Ηρακλή και εμάς και τους παίκτες που υπερέβαλλαν εαυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα