Ενώσεις δημοσιογράφων κατά Κούγια!

Ενώσεις δημοσιογράφων κατά Κούγια!

Gazzetta team
Ενώσεις δημοσιογράφων κατά Κούγια!

bet365

Ο τρόπος που χειρίστηκε την συνέντευξη Τύπου για την ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας και οι ανακοινώσεις του για δημοσιογράφους προκάλεσαν τις αντιδράσεις του ΠΣΑΤ και δημοσιογραφικών Ενώσεων.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΠΣΑΤ:
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, στους αθλητικούς συντάκτες της Λάρισας, με τους οποίους συναποφασίστηκε να απέχουν από την «Συνέντευξη Τύπου» που διοργανώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως ανακοινώθηκε. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της Λάρισας, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του ΠΣΑΤ, καλούνται να παραστούν σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία οπαδών κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση.
Επίσης, η αναφορά σε Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε όσο και ο ΠΣΑΤ, είναι και θα είναι δίπλα στους αθλητικούς συντάκτες της Λάρισας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται αντιμέτωποι με εντάσεις στους χώρους εργασίας τους, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος τους. Η απόφαση για τη μη παρουσία δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ελήφθη σε συνάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνόλου των αθλητικών συντακτών της Λάρισας, παρουσία των προέδρων της ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε Δημήτρη Χορταργιά και του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου. Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, καλούν την ΠΑΕ ΑΕΛ να μην προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες και να διασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας.
Είχε προηγηθεί χθες η εξής ανακοίνωση από τον ΠΣΑΤ:
Ο ΠΣΑΤ για την «συνέντευξη Τύπου» της ΠΑΕ Λάρισα
Σχετικά με το από 25 Απριλίου 2017 Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Λάρισα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αλέξης Κούγιας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου «ανοιχτή για τους οπαδούς της ΑΕΛ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Στις Συνεντεύξεις Τύπου, παρίστανται και μετέχουν των διαδικασιών τους, αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι συνεντευξιαζόμενοι και φυσικά σε καμία περίπτωση τρίτα και ξένα προς την εκδήλωση άτομα.
Όρος και κανόνας απαράβατος, σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, με σεβασμό στην ελεύθερη ενημέρωση. Η αναφορά στο ίδιο Δελτίο Τύπου, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Με βάση τα παραπάνω, ο ΠΣΑΤ, καλεί και επίσημα την ΠΑΕ Λάρισα να αποσύρει και να ανασκευάσει το σχετικό Δελτίο Τύπου της, ως επιεικώς απαράδεκτο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τους συναδέλφους και τα Μέσα Ενημέρωσης να μην παραστούν στην κατ’ ευφημισμό Συνέντευξη Τύπου, που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της ελευθεροτυπίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα