Ο Βλάνταν τελικά ήξερε τον τρόπο…

Ο Βλάνταν τελικά ήξερε τον τρόπο…

bet365

Τώρα που τα φώτα του ημιτελικού της Τούμπας «έσβησαν» ας μιλήσουμε (ποδοσφαιρικά) και για τον Βλάνταν Ίβιτς, που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον 18ο τελικό κυπέλλου της ιστορίας του.

Ο Σέρβος τεχνικός οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στον τελικό και ένα κομμάτι της επιτυχίας του ανήκει, όχι τόσο γιατί τελικά ο «Δικέφαλος» προκρίθηκε, αλλά γιατί το πίστεψε, το πάλεψε, το μετέδωσε στους ποδοσφαιριστές του και στο τέλος δικαιώθηκε για τις επιλογές του.

Καθαρά ποδοσφαιρικά να το δούμε, η ομάδα του Ίβιτς πέτυχε 7 γκολ στον Παναθηναϊκό μέσα σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών. Για το με κατεβασμένα τα χέρια 3-0 (του πρωταθλήματος) υπήρξε, για κάποιους, η δικαιολογία του rotation και των απουσιών βασικών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Για το 4-0 (του κυπέλλου) τι δικαιολογία θα βρεθεί για να αποτυπώσει ποδοσφαιρικά πάντα την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ;

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Θα απαντήσει, εύκολα, κάποιος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο Κύζας! Θα απαντήσει, εύκολα, κάποιος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο Κομίνης (που δεν δίνει το μαρς-πέναλτι στο χέρι του Χουλτ στον πρώτο ημιτελικό) και πάει λέγοντας.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ίβιτς είχε πολλές και πιο ποιοτικές λύσεις στα χέρια του. Τις αξιοποίησε ποντάροντας και στον παράγοντα της έκπληξης. Γιατί το τρικ με την χρησιμοποίηση του Πέλκα στο αρχικό σχήμα, στη θέση του αριστερού χαφ, προφανώς και δε θα την περίμενε ο Ουζουνίδης. Ναι του Πέλκα, για τον οποίο ο Ίβιτς είχε το θάρρος να παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε λάθος στην αρχική τοποθέτησή του, μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ – Πανιώνιος.

Και μια απορία: Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά το 2-0 του πρώτου ημιτελικού στη Λεωφόρο, ο Βλάνταν Ίβιτς ως τι πρέπει να εμφανιστεί ύστερα από την ανατροπή, το εντυπωσιακό 4-0 και την πανηγυρική πρόκριση;

Ο Παναθηναϊκός είχε, έλεγαν τότε, πλάνο και έφτασε στο 2-0, έπαιξε μονότερμα τον ΠΑΟΚ και πήρε ένα σκορ, που του έδινε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση. Τώρα; Και, προς θεού, μην αρχίσουμε την κουβέντα περί Κύζα και διαιτησίας. Είναι άκρως κουραστική και δε βοηθάει σε τίποτα. Όταν δε θέλεις να πας την κουβέντα στη διαιτησία, απλά δε λες τίποτα. Όπως, έκανε ο Μπεργκ. Ας μιλήσουμε, κάποια στιγμή, με καθαρά ποδοσφαιρική λογική.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο κακό 25 λεπτό του στο πρώτο ημίχρονο και στο β’ μέρος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο. Κι αυτό έγινε, επίσης, με πλάνο από τον Ίβιτς. Δείτε τις αλλαγές και το τι «όπλα» είχαν οι δύο ομάδες στους πάγκους και θα καταλάβετε πολλές διαφορές. Ο Σέρβος τεχνικός του «Δικεφάλου», αυτή τη φορά, έκανε τρεις κινήσεις-ματ. Με κορυφαία την επιλογή του Μπίσεσβαρ, αντί του Ουάρντα, όχι ότι Πέδρο Ενρίκε και Κάνιας υστέρησαν στους ρόλους για τους οποίους επιλέχθηκαν να μπουν και να παίξουν στον αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα