«Θα είμαι ΠΑΟΚ μέχρι να πεθάνω, γαμ...οι βασιλιάδες οι οπαδοί μας»

«Θα είμαι ΠΑΟΚ μέχρι να πεθάνω, γαμ...οι βασιλιάδες οι οπαδοί μας»

«Θα είμαι ΠΑΟΚ μέχρι να πεθάνω, γαμ...οι βασιλιάδες οι οπαδοί μας»

bet365

Ο Σανθ Χακόμπο στο gazzetta.gr σε ένα ρεσιτάλ αφοσίωσης στον ΠΑΟΚ με ατάκες που θα συζητηθούν. «Κάποιοι δεν ήθελαν να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ονειρεύομαι να τον δω πρωταθλητή, πρώτο βήμα το Κύπελλο». Η σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, τα παράπονα από τον Στέφενς, τα λάθη, αλλά και η επιθυμία να επιστρέψει ως προπονητής τερματοφυλάκων!

Ο Σανθ Χακόμπο αναγκάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 33 ετών να εγκαταλείψει την ενεργό δράση λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπιζε.

Ο γεννημένος στο Βαγιαδολίδ παλαίμαχος γκολκίπερ μπορεί να αγωνίστηκε για μόλις δύο σεζόν στην Τούμπα ωστόσο το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να ταυτιστεί και να λατρέψει τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας τον «Δικέφαλο» ως την καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ.

Έχοντας πάθει... «εξάρτηση» με τον ΠΑΟΚ, ο πρώην γκολκίπερ της Χετάφε εκφράζει μιλώντας «έξω από τα δόντια» στο gazzetta.gr το πάθος του για την πρώην ομάδα του φανερώνοντας μία ασυνήθιστη για ξένο παίκτη λατρεία στην πρώην ομάδα του!

Ο Χακόμπο, ο οποίος λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων δεν πραγματοποίησε την καριέρα που ονειρευόταν στους Θεσσαλονικείς, δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση των λαθών του, αλλά και του παρορμητικού χαρακτήρα του.

Ο 33χρονος προπονητής τερματοφυλάκων μιλάει για την κόντρα του με τον Στέφενς, αποθεώνει τον Ιβάν Σαββίδη τονίζοντας πως ήταν πάντα κοντά του, ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως οπαδό του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα επιχειρεί να δώσει την δική του εξήγηση για το γεγονός πως η πρώην ομάδα του δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή σημειώνοντα πως το μεγαλύτερο, αλλά και ωραιότερο λάθος του, ήταν τα αγνά συναισθήματα του για τον «Δικέφαλο».

Παράλληλα εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στον σύλλογο ως προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες προκειμένου να διδάξει στα νέα παιδιά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ!

- Πως αισθάνεσαι έχοντας αποσυρθεί εδώ και μερικούς μήνες από την ενεργό δράση;

«Είναι πολύ διαφορετική η ζωή μου, αν και έχω καθημερινή επαφή με το ποδόσφαιρο. Είναι όμως πολύ διαφορετική. Το πιο σημαντικό είναι πως αισθάνομαι κάθε μέρα καλύτερα και μπορώ να έχω μια κανονική ζωή τώρα δίχως να πονάω. Όταν ένας γιατρός μου είπε πως πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο επειδή ενδεχομένως να μην μπορέσω να περπατήσω ξανά μου ακούστηκε πολύ σκληρό. Έκλαιγα για πολλές μέρες σαν μικρό παιδί».

- Πως νιώθεις για τον ΠΑΟΚ;

«Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ. Θα είμαι ΠΑΟΚ μέχρι να πεθάνω. Τα αισθήματα μου για την ομάδα δεν θα αλλάξουν ποτέ, είτε κερδίζει, είτε χάνει, θα υποστηρίζω πάντα τον σύλλογο.

Το είδα αυτό στη Θεσσαλονίκη με τους οπαδούς της ομάδας. Είναι τέλειο και είναι αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος. Παλεύουν πάντα για την ομάδα τους και νιώθω σχεδόν το ίδιο και εγώ αφού αυτό με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο».

- Ποιο ήταν το μάθημα που πήρες από την καριέρα σου στο ποδόσφαιρο;

«Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω πως έκανα πολλά λάθη στην προσπάθεια μου να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου όταν έπαιζα, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Πλέον είμαι πολύ ήρεμος, αλλά με τα ίδια συναισθήματα. Ίσως αυτό δεν το έδειχνα πριν από λίγα χρόνια».

- Πως θα περιέγραφες τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα στην Τούμπα;

«Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε κανένα μέρος. Έπαιξα στην πρώτη κατηγορία στην Ισπανία και ποτέ δεν είδα κάτι ανάλογο σε κανένα γήπεδο.

Είναι φανταστικοί, είναι οι γαμ...οι βασιλιάδες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ξέρουν πως να υποστηρίξουν την ομάδα τους και πως να πανηγυρίσουν. Νιώθουν πολύ έντονα συναισθήματα. Τα πάντα. Κανείς άλλο στον κόσμο δεν έχει τέτοιους οπαδούς».

- Έχεις πει πως είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ. Ενημερώνεσαι για τα νέα της πρώην ομάδας σου;

«Φυσικά και είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ. Ποιος θα μπορούσε να μη γίνει οπαδός όταν βλέπει όλους αυτούς του ανθρώπους να πολεμούν για τα όνειρα τους; Πάντα προσπαθώ να διαβάσω όλα τα νέα που αφορούν την ομάδα και να παρακολουθήσω τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Το πάθος μου πλέον είναι όπως των οπαδών της ομάδας. Προσπαθώ να παρακολουθώ όλους τους αγώνες φορώντας τη φανέλα της ομάδας. Θυμώνω όταν δεν νικάμε και χαίρομαι όταν κερδίζουμε, όπως έγινε χθες που γαμ...αν στο ματς με τον Παναθηναϊκό;

- Πιστεύεις πως είναι θέμα χρόνου ο ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας;

«Θεέ μου είναι το όνειρο μου αυτό. Ήθελα να το πετύχω ως παίκτης, αλλά πλέον θέλω να το δω ως οπαδός. Θα είναι μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου εάν αυτό συμβεί. Αυτό είναι το πρότζεκτ της ομάδας, να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Για μένα μέσα από τη σχέση που είχα μαζί του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο άνθρωπος που κάνει το παν για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο υψηλότερο σημείο ξοδεύοντας πάρα πολλά λεφτά σε μια δύσκολη εποχή. Κάνει πολύ σωστά πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος που πονάει τον ΠΑΟΚ και ο σύλλογος θα πρέπει να νιώθει χαρούμενος που καθοδηγείται για μένα από τον καλύτερο πρόεδρο».

- Πιστεύεις πως θα μπορούσες να είσαι ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ εάν ήσουν πιο ψύχραιμος;

«Όχι, δεν νομίζω. Αποχώρησα από τον ΠΑΟΚ με δανεισμό στην Τενερίφη επειδή είχα προσωπικά προβλήματα. Ήταν μια δύσκολο περίοδος για μένα. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου, αλλά όταν σε χρειάζεται η οικογένεια σου τι μπορείς να κάνεις; Πάντα θα πιστεύω πως αυτή η στιγμή άλλαξε την ζωή μου.

Νομίζω πως ίσως το πρόβλημα ήταν με τον Στέφενς. Είχε πολύ δύναμη και όταν με είδε κοντά στον πρόεδρο να μιλάμε για ποδόσφαιρο, για τους οπαδούς και άλλα θέματα επειδή είχαμε πολύ στενή σχέση με πέταξε εκτός ομάδας για έξι μήνες για γελοίο λόγο.

Μπορούσα να προσφύγω στη FIFA και να προκαλούσα μεγάλο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ επειδή θα έπρεπε να μου πληρώσουν εκατομμύρια, αλλά τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή.

Πάντα ένιωθα ως προσωπικότητα να είμαι έντιμος. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Μπορεί όλα αυτά να μην επιτρέπονται από τη FIFA, όμως επειδή είμαι ΠΑΟΚ προτιμούσα να προπονούμαι ατομικά από το να στραφώ εναντίον της ομάδας.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί έπαιζα καλά και ήμουν σαν αρχηγός,. Αυτός όμως είναι ο χαρακτήρας μου. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή».

- Θεωρείς δηλαδή πως άξιζες να παίζεις για μεγαλύτερο διάστημα στον ΠΑΟΚ;

«Δεν ξέρω αν το άξιζα ή όχι. Το μόνο που ξέρω είναι πως πάντα πάλευα και προσπαθούσα για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Κάποιες φορές είμαι καλύτερος, κάποιες άλλες χειρότερος, αλλά πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως παίκτης. Θεωρώ πως ήμουν ένας νορμάλ τερματοφύλακας με πολύ πάθος».

Έχεις μετανιώσει για κάτι όσο αγωνιζόσουν στον ΠΑΟΚ;

«Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν πως είχα ΠΑΟΚτσίδικα αισθήματα. Είμαι ΠΑΟΚ, αλλά αυτό είναι το ωραιότερο λάθος».

-Γιατί πιστεύεις όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Δεν κατέκτησε τίτλους για πολλά χρόνια επειδή άλλοι άνθρωποι δεν τον ήθελαν αυτό. Αυτό όμως θα αλλάξει. Είμαι βέβαιος πως τον επόμενο μήνα θα κατακτήσουμε το Κύπελλο. Θα ταξιδέψω στην Ελλάδα να παρακολουθήσω τον τελικό. Θα είναι το πρώτο βήμα για να κατακτήσουμε σύντομα και το πρωτάθλημα».

- Ξεκίνησες μια νέα καριέρα ως προπονητής τερματοφυλάκων. Είναι το όνειρο σου να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ;

«Τους τελευταίους έξι μήνες απολαμβάνω τη νέα μου καριέρα ως προπονητής τερματοφυλάκων. Πάντα έλεγα πως όταν θα έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να αγωνιστώ θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο γιατί είναι το πάθος μου.

Δεν περίμενα στα 33 του να τερματίσω την καριέρα μου, αλλά αυτό συνέβη και πλέον με κάνει να απολαμβάνω κάθε μέρα την δουλειά ολοένα και περισσότερο».

- Που δραστηριοποιείσαι μετά την απόσυρση σου από την ενεργό δράση;

«Είμαι προπονητής τερματοφυλάκων σε ηλικίες 12-20 ετών σε ένα πανεπιστήμιο που συνεργάζεται με την Χετάφε. Το όνειρο μου είναι να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ ως προπονητής τερματοφυλάκων πρώτα στις ακαδημίες του επειδή είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσω να δείξω στους νέους παίκτες τι σημαίνει ΠΑΟΚ, Δεν ξέρω εάν με χρειάζονται. Ο πρόεδρος Σαββίδης και ο κόουτς Ίβιτς γνωρίζουν καλύτερα γι' αυτό. Θεωρώ πάντως πως εάν πιστεύεις σε κάτι τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα