Τον ΠΑΟΚ που ξέρατε θα τον ξεχάσετε…

Τον ΠΑΟΚ που ξέρατε θα τον ξεχάσετε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά της Τούμπας και θυμίζει κάποια ακόμη δεδομένα για τον ΠΑΟΚ και το μέγεθός του.

Αυτό το 4-0 στον ημιτελικό κυπέλλου τα «λέει» όλα! Είναι τόσο μεγάλο και τόσο επιβλητικό, όσο το μέγεθος και ο μύθος της Τούμπας που και ΠΑΛΙ έκανε τη δουλειά της!

Εφτά φορές στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ έχασε σε νοκ άουτ αγώνες κυπέλλου με 2-0 και τις έξι(!!) κατάφερε και το ανέτρεψε στην Τούμπα! Αυτό το τρομακτικό ποσοστό επιτυχίας αξίζει σε αυτό το γήπεδο που φυσικά και αναγκάζει τον Ιβάν Σαββίδη να λέει ότι… «και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ εδώ θα είναι!»

Seri A, Αταλάντα - Γιουβέντους, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Χθες έγραφα ότι:

- Σαφώς και ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

-«Η Τούμπα δεν θα έχει σχέση με τη Λεωφόρο του πρώτου αγώνα».

-«Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ομάδα στο γήπεδό του».

-«Ο Παναθηναϊκός είναι αδύνατο να αντικαταστήσει τον αρχηγό του, τον Ζέκα, του οποίου η παρουσία του έδινε πλεονέκτημα».

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν λίγο ή πολύ, όπως και το ότι μία-δύο στιγμές μπορούσαν να διαφοροποιήσουν όλα τα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση στο ξεκίνημα του πρώτου ημίχρονου, αλλά και μετά το 20΄ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ήταν πολύ πιο γρήγορος και επικίνδυνος, πήρε το κέντρο και έκανε αρκετές φάσεις για να σκοράρει. Το ότι δεν τα κατάφερε απέναντι στον εκπληκτικό (σε ένα ακόμη μεγάλο ματς) Παναγιώτη Γλύκο του στέρησε και την πρόκριση! Απλά τα πράγματα.

Αφού ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με 1-0 υπέρ του, δεν γίνονταν να παίξει χειρότερα. Και στο κάτω-κάτω ούτε ο Παναθηναϊκός των 13 ενεργών παικτών στο ρόστερ (ο πάγκος των ομάδων τα έλεγε όλα για τη διαφορά που υπάρχει) μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό…

Ο Ίβιτς έβαλε τον Μπίσεσβαρ που έκανε μαγικά και άλλαξε όλο το ματς, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι αρκετά εύστοχος και κάπως έτσι το ματς έληξε με αυτό τον πανηγυρικό τρόπο για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Από κάποιο σημείο και μετά ο Παναθηναϊκος έπαιξε με παίκτη λιγότερο, αλλά αυτό το γεγονός δεν επηρέασε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το ίδιο καλός και ανώτερος στο 11 εναντίον 11, σε σχέση με το τελευταίο διάστημα όπου οι πράσινοι έπαιξαν με δέκα.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε, αλλά… κύπελλο δεν πήρε. Αυτό θα το παίξει το άλλο Σάββατο κόντρα σε έναν ακόμη μεγάλο αντίπαλο, ομάδα που το κέρδισε και πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει να το κερδίσει 14 χρόνια και είναι βέβαιο ότι το θέλει πολύ-πολύ-πολύ περισσότερο.

* Για τη διαιτησία (όπως πάντα) γράφουμε στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει γιατί έχασε, κάτι το οποίο ξέρουμε ότι αποτελεί συνήθεια για όλους. Προχθές φώναζε ο Ολυμπιακός, χθες ο Παναθηναϊκός! (Πώς αλλάζουν οι καιροί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…).

Επί της ουσίας τώρα και για τις φάσεις που φωνάζει ο Παναθηναϊκός. Για τις τρεις πτώσεις του Κλωναρίδη (δύο εντός περιοχής και μία με τον Ουάρντα) και χωρίς να ξεφύγω σε χαρακτηρισμούς, πρέπει να αναφέρω ότι ο παίκτης πέφτει με ευκολία και θα είναι πολύ κακό να του βγει αυτό το όνομα… Αυτό που κάνει με τον Ουάρντα είναι λίγο πιο κωμικό απ’ ότι του Ανσαριφάρντ προχθές.
Στο φάουλ του Μολέδο, ο παίκτης του Παναθηναϊκού βρίσκει μόνο τον Πρίγιοβιτς από πίσω και όχι τη μπάλα. Ο Σέρβος δεν πέφτει εύκολα και πότε μόνος του.
Στη φάση Βαρέλα-Μπεργκ υπάρχει ο ορισμός του… «ώμος με ώμο» και αφού μπλοκάρει ο Γλύκος και τελειώνει η φάση, υπάρχει η επαφή στα πόδια που δεν έχει καμία σχέση με τη μπάλα, με τη φάση, με οτιδήποτε. (Ούτε ο γκρινιάρης –γενικά- Μπέργκ ζήτησε κάτι).
Από εκεί και πέρα στο δεύτερο, ο Πρίγιοβιτς που είναι λίγο μπροστά σε δύσκολη φάση αστοχεί, ενώ η δεύτερη κάρτα στον Χουλτ ίσως είναι αυστηρή (για δεύτερη, γιατί αν ήταν η πρώτη κανείς δεν θα μιλούσε) και την παίρνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως το γήπεδο που πιέζει γιατί νωρίτερα χαρίστηκαν άλλες κάρτες στον συγκεκριμένο.

Ο Κύζας φταίει γι’ αυτές τις μία-δύο αμφισβητούμενες φάσεις και όχι η επιπολαιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, εκεί όπου έπαιζαν μόνοι με τον Γλύκο και δεν μπορούσαν να τον κερδίσουν;

Τέλος πάντων η αξιοπρεπής στάση Ουζουνίδη και Μπέργκ που αναφέρθηκαν βασικά στις δικές τους ευθύνες, δίνει απάντηση σε όλα.

Για να το κλείσουμε και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…

Συνήθισαν στην Αθήνα –και όχι μόνο- σε έναν ΠΑΟΚ χλωμό και αδύναμο που του έριχναν σφαλιάρες και έσκυβε το κεφάλι ή γύριζε το μάγουλο για να φάει και άλλες… Τους άρεσε, το διασκέδαζαν και γλεντούσαν με τον ΠΑΟΚ που φώναζε και ήταν μόνιμα διαμαρτυρόμενος. Πόσο τους ικανοποιούσε αυτό;

Καλά περνούσαν με τον ΠΑΟΚ του Βουλινού τον οποίον κορόιδευαν όταν στα χρόνια του Βαρδινογιάννη έπαιρνε την ομάδα και έφευγε από το γήπεδο. Βολεύονταν με τον ΠΑΟΚ του Γούμενου, «γλεντούσαν» τον ΠΑΟΚ που έσφαζαν εντός-εκτός και επί τα αυτά… Πόσο καλά ήταν όταν έσκιζαν τον ΠΑΟΚ με Λίτσα, με Καραμάνη, με Βασιλάκη, με Σπάθα, με τόσους και τόσους…

Αρκετοί κατάλαβαν εδώ και λίγο καιρό, ότι όλα αυτά γίνονταν… παλιά! Ας καταλάβουν λοιπόν και οι υπόλοιποι, ότι αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε! Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει αυτό που δικαιούται, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλος για να τον «γλεντάνε» όλοι αυτοί , που κατά περιόδους έχουν βρωμίσει το ποδόσφαιρο συμμετέχοντας σε διάφορες παράγκες-οργανώσεις- μαφίες κτλ κτλ. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν λερώθηκε όπως αυτοί.

Από εδώ και πέρα λοιπόν θα συνηθίσετε να φωνάζετε και εσείς κατά του ΠΑΟΚ, που ως πολύ μεγάλο μέγεθος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα παίρνει ότι ακριβώς δικαιούται!

Αλλά φθάνει τόσο με τη διαιτησία…

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 έγραψε και είναι λίγο ανόητο να μειώνουμε το σκορ για μία ή δύο φάσεις πολύ πιο δύσκολες από το πέναλτι που δεν έδωσαν Σιδηρόπουλος και Κομίνης στο πρώτο ματς…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.