Παρατηρητής Βρακάς: «Ο Μοντέστο μου έπιασε το πρόσωπο»

Gazzetta team
Παρατηρητής Βρακάς: «Ο Μοντέστο μου έπιασε το πρόσωπο»

bet365

Η έκθεση του παρατηρητή Κώστα Βρακά για επίθεση από τον Μοντέστο φέρνει τον κίνδυνο μίας νέας κλήσης από την Πειθαρχική για τον Ολυμπιακό.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου και παρατηρητής στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός κ. Βρακάς αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στην έκθεσή του: «Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε, «τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς». Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων».
Πρόκειται για μία έκθεση και αναφορά που μπορεί να στείλει τον Γάλλο και τον Ολυμπιακό ξανά στην Πειθαρχική της ΕΠΟ κατηγορούμενους για «απειλές σε αξιωματούχο αγώνα». Το άρθρο αυτό λέει: «Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη».
Στην περίπτωση που μία ομάδα κριθεί πως έχει την ευθύνη για κάτι τέτοιο το άρθρο έχει διαβάθμιση ποινών: αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό. Σε τέτοιες περιστάσεις είναι καθαρά θέμα της Πειθαρχικής το τι ποινή θα επιβληθεί και ανάλογα με την βαρύτητα της πράξης. Σε σχέση επίσης με το άρθρο 29 ως προς το κομμάτι των βαθμών και μίας πιθανής αφαίρεσης δεν μιλάει για -6. Δεν είναι δηλαδή συγκεκριμένο - πως εφόσον φτάσει εκεί η συζήτηση - ως προς το πόσους βαθμούς μπορεί να αφαιρεθούν.
Για παράδειγμα η Πειθαρχική της Λίγκας για την επίθεση του Σπανού στον βοηθό Κουρέντα είχε επιβάλλει στην ομάδα του Περιστερίου μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και στον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Στο φύλλο αγώνα είχε σημειωθεί μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Σπανός είχε πει στον Κούρεντα ότι «θα σε σκοτώσω....» και ο διεθνής βοηθός σε επιστολή του είχε υποστηρίξει ότι είχε τρομοκρατηθεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα