Η απαγωγή του... Μέσι από τον ISIS

Η απαγωγή του... Μέσι από τον ISIS

Η απαγωγή του... Μέσι από τον ISIS

bet365

Ενα απροστάτευτο παιδί στο Βόρειο Ιράκ που έκανε το... λάθος να ονομάζεται Λιονέλ Μέσι. Μια απίστευτη ιστορία που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ακόμα μια ιστορία που συγκλονίζει με θύμα οικογένεια Yazidi. To ΙSIS κράτησε αιχμάλωτο για δυο χρόνια έναν τρίχρονο επειδή ο πατέρας του, του είχε δώσει το όνομά Λιονέλ Μέσι, του ποδοσφαιρικού του ήρωα. Οι τρομοκράτες είχαν απαγάγει το παιδί και μαζί τη μητέρα και την αδελφή του από το σπίτι τους στο Σίνιαρ στο Βόρειο Ιράκ στα τέλη του 2014. Ο Μέσι κατάφερε να διασωθεί πριν λίγο καιρό και από τότε ζει σε στρατόπεδο προσφύγων στο Dohuk, στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Ο πατέρας του είπε πως οι φανατικοί εξτρεμιστές είχαν παραγγείλει στη σύζυγό του να αλλάξει το όνομα του «άπιστου» Messi σε Χασάν. Οι επιπτώσεις είναι δραματικές, αφού ο μικρός φέρεται να λέει τώρα τις πρώτες του λέξεις, ενώ έχει ξεχάσει να παίζει ποδόσφαιρο που αγαπούσε. Πλέον, αγαπημένο του παιχνίδι είναι ένα όπλο. Το πιο συγκλονιστικό είναι πως δεν απαντά στο «Μέσι», αφού ακόμα φοβάται τους τρομοκράτες. Χιλιάδες γυναίκες και παιδιά Yazidi συνελήφθησαν και υποδουλώθηκαν από το ISIS, όταν οι ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν στον Sinjar τον Αύγουστο του 2014. Περίπου 3.000 έχουν σωθεί, πολλοί περισσότεροι παραμένουν σε αιχμαλωσία, ενώ εκατοντάδες έχουν σφαγιαστεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα