Εννιά αποβολές και δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε 8 εντός έδρας ντέρμπι

Εννιά αποβολές και δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε 8 εντός έδρας ντέρμπι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μια καταγραφή στο blog του στο gazzetta ενόψει του ημιτελικού και παραθέτει και δύο στοιχεία για τον διαιτητή του.

Παρί - Μονακό με επιστροφή, αν ο Καβάνι σκοράρει (21+)

ΓΙΑ να είμαστε ρεαλιστές: η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Έχει και το σκορ του πρώτου αγώνα καθαρά υπέρ της, έχει και την έδρα, έχει και την ψυχολογία, αφού έχει νικήσει τον Ολυμπιακό, όχι μόνο τις προάλλες στο Καραϊσκάκη, αλλά και στα τρία τελευταία παιχνίδια τους στο ΟΑΚΑ.

Πραγματικά δε, η ΑΕΚ έχει κάνει έδρα το ΟΑΚΑ αυτή την διετία, στην οποία επέστρεψε πάλι στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέποντας τα αποτελέσματα της στα οκτώ ντέρμπι που έχει δώσει, είναι έξι νίκες, μία λευκή ισοπαλία και μόλις μία ήττα, στο πιο πρόσφατο ντέρμπι, το 2-3 από τον Παναθηναϊκό, παρεμπιπτόντως με σκορ δηλαδή που θα βόλευε απόψε τον Ολυμπιακό!

Κι έχει κι ένα ενδιαφέρον να κοιτάζαμε και μία άλλη παράμετρο στο ΟΑΚΑ, με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

Δείτε τα ντέρμπι εκεί, πέρσι και φέτος.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 αποβολή Μπερμπάτοφ στο 83’. Διαιτητής ο Γιάχος.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 με πέναλτι κι αποβολές των Μποτία το 47’ και Μιλιβόγεβιτς στο 76’. Στο 86’ αποβλήθηκε κι ο Γκάλο. Διαιτητής ο Καλογερόπουλος

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 με αποβολές των Μέστο στο 94’ και Αμπέϊντ στο 97’. Διαιτητής ο Κουκουλάκης

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-1 με αποβολή του Βιγιαφάνιες στο 45+2. Διαιτητής ο Κουκουλάκης

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 με αποβολή του Τζαβέλλα στο 32’. Στο 49’ αποβλήθηκε κι ο Πέκχαρτ. Διαιτητής ο Κομίνης.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 με αποβολή του Μποτία στο στο 75’. Διαιτητής ο Μάνταλος.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0 με αποβολή του Μαλεζά στο 52’ (στο 1-0). Διαιτητής ο Παπαπέτρου.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 με πέναλτι για το 1-2. Διαιτητής ο Παπαδόπουλος.

Μιλάμε για 8 ντέρμπι με την ίδια γηπεδούχο, στα οποία η ΑΕΚ πήρε σε κάθε ένα από αυτά υπέρ της τουλάχιστον μία αποβολή η, ένα πέναλτι. Σύνολο 9 υπέρ της αποβολές και δύο πέναλτι. Εις βάρος της δύο αποβολές (η μία στο 86’ κι ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε με εννιά παίκτες κι έχανε).

Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν σφύριξε ο Σιδηρόπουλος, ρέφερι του περσινού τελικού του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 στο ΟΑΚΑ.

Ο διεθνής διαιτητής έχει στα 12 φετινά παιχνίδια του αποτελέσματα έδρας: δύο διπλά του Παναθηναϊκού (σε Λιβαδειά και Περιστέρι), δύο ισοπαλίες (Ηρακλής-Αστέρας 1-1 και Βέροια-Λάρισα 1-1) και 8 νίκες γηπεδούχων: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0, ΑΕΚ-Αστέρας 2-0, Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0 (με πέναλτι κι αποβολή υπέρ του Πανιώνιου), Λεβαδειακός-ΠΑΣ 2-1 (με πέναλτι το νικητήριο γκολ), ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 (με πέναλτι κι αποβολή υπέρ της ΑΕΚ) και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0.

Τα αποτελέσματα που φέρνει ο Σιδηρόπουλος στην Ελλάδα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα αποτελέσματα που φέρνει φέτος στην Ευρώπη, εκεί όπου δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρα: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ 1-1, Τσεχία-Βόρεια Ιρλανδία 0-0, Κλαμπ Μπριζ-Λέστερ 0-3, Σέλτικ-Γκλάντμπαχ 0-2, Σλοβακία-Λιθουανία 4-0, Παρί Σεν Ζερμέν-Λούντογκορετς 2-2, Ζενίθ-Άντερλεχτ 3-1 και Άρσεναλ-Μπάγερν 1-5. Μιλάμε για τρία διπλά, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο άσους.

Στα μεταξύ των δύο σημερινών αντιπάλων παιχνίδια, ο Σιδηρόπουλος έχει μία περίεργη σειρά αποτελεσμάτων: μία κερδίζει ο ένας και μία ο άλλος! Το 2010 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, το 2012 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-4, στον περσινό τελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 και στον α΄ γύρο φέτος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0.

Να δούμε απόψε αν συνεχιστεί αυτή η σειρά η, αν θα σπάσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.