«Θέμα χρόνου να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα, αδίκησε τον εαυτό της φέτος»

«Θέμα χρόνου να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα, αδίκησε τον εαυτό της φέτος»

«Θέμα χρόνου να πάρει η ΑΕΚ πρωτάθλημα, αδίκησε τον εαυτό της φέτος»

bet365

Ο Σάββας Γκέντσογλου μιλάει στο gazzetta.gr για την ΑΕΚ που βρίσκεται πάντα στο μυαλό του, την απογοήτευση του για την μη κλήση του στην Εθνική ομάδα, αλλά και την παραλίγο αεροπορική τραγωδία που άλλαξε τον τρόπο σκέψης του.

Παρί - Μονακό με επιστροφή, αν ο Καβάνι σκοράρει (21+).

Από το Μπάρι ο Σάββας Γκέντσογλου βρήκε το δικό του απάνεμο λιμάνι στις Δαλματικές Ακτές διαπρέποντας με τη φανέλα της ιστορικής Χάιντουκ.

Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος προήχθη σε δεύτερο αρχηγό του κροατικού συλλόγου μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιστρέψει στην Μπάρι.

Παράλληλα εκφράζει την βεβαιότητα πως είναι θέμα χρόνου η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως φέτος αδίκησε τον εαυτό της. Ο πρώην παίκτης της Σαμπντόρια αναφέρεται και στην εθνική ομάδα τονίζοντας πως δεν ελπίζει σε κλήση από τον Μίχαελ Σκίμπε, μολονότι δόθηκαν

ευκαιρίες σε παίκτες δίχως χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους του.

Ο Γκέντσογλου συγκλονίζει και με την αναφορά του και στο αεροπορικό ατύχημα που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ιταλία.

- Τον περασμένο Αύγουστο μεταπήδησες στην Χάιντουκ. Αισθάνεσαι ικανοποιημένος από την απόφαση σου να αγωνιστείς στην Κροατία;

«Αν και αρχικά πρέπει να παραδεχτώ πως δεν ήμουν ενθουσιασμένος με την επιλογή μου στην πορεία και μετά από ένα πολύ μικρό διάστημα κατάλαβα ποσό σωστό βήμα ήταν για την καριέρα μου.

Βεβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο μάνατζερ μου, κ. Γαλαριωτης ο οποίος με έπεισε πως ήταν μια πραγματικά καλή επιλογή! Μετά από όλους αυτούς τους μήνες είμαι 100% ικανοποιημένος με αυτή την απόφαση».

- Πως σε αντιμετωπίζουν στην Κροατία; Πως βλέπουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Προσωπικά κάνω μια πολύ καλή χρόνια και όπως είναι λογικό το κλίμα που εισπράττω είναι πολύ θετικό. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είναι μεγάλη υπόθεση το ότι το κλαμπ με επέλεξε ως δεύτερο αρχηγό, ενώ είμαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα!

Όσον αφορά τους Έλληνες, ο δείκτης έχει κολλήσει στο 2004. Ξέρουν και σέβονται όλη εκείνη την μεγάλη φουρνιά που κατάφερε αυτό τον άθλο!»

- Σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Μπάρι; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου;

«Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλω να γυρίσω στο Μπάρι. Αυτό το κεφάλαιο για μένα έχει κλείσει και δεν έχω να κερδίσω κάτι!

Όπως είπα και πριν κάνω μια πολύ καλή χρόνια σε μια ομάδα με ιστορία και όνομα στην Ευρώπη και ήδη έχω πολλές επιλογές για την επόμενη χρόνια».

- Θα ήθελες να επιστρέψεις στην ΑΕΚ; Γνωρίζουμε πως υπάρχει πάντα στο στο μυαλό σου...

«Η ΑΕΚ πάντα υπάρχει στο μυαλό μου, είτε με αξιώσει ο Θεός να αγωνιστώ πάλι στην ΑΕΚ είτε όχι».

- Τι προβλέπεις για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό;

« Η ΑΕΚ έχει ένα πολύ καλό προβάδισμα αυτή την στιγμή αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα κυνηγήσει όσες πιθανότητες έχει για να φτάσει στον τελικό. Από εκεί και πέρα εφόσον προκριθεί στον τελικό είναι όλα ανοιχτά».

- Γιατί πιστεύεις πως η ΑΕΚ έχει μείνει δίχως πρωτάθλημα από το 1994;

«Η ΑΕΚ γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε πολλά προβλήματα και καμία σταθερότητα ως ομάδα. Τώρα πλέον θεωρώ ότι είναι απλά θέμα χρόνου να έρθει το πρωτάθλημα!

Επίσης πιστεύω ότι φέτος αδίκησε τον εαυτό της γιατί πραγματικά υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να κυνηγήσει τον τίτλο! Το ίδιο ισχύει για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ».

- Τα τελευταία πέντε χρόνια με εξαίρεση μια σεζόν στον Εργοτέλη παίζεις στο εξωτερικό. Πόσο πιστεύεις έχεις αλλάξει ως άνθρωπος, αλλά και ως ποδοσφαιριστής;

«Καταρχήν άλλαξα ως άνθρωπος και νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πιστεύω πως το εξωτερικό είναι μια δοκιμασία από μόνο του και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να δοκιμάζω τα όρια μου. Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι είναι όλα όμορφα και ωραία αλλά δεν είναι έτσι και σίγουρα το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που λέω και τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται στο εξωτερικό».

- Ελπίζεις πως θα κληθείς στην Εθνική; Θεωρείς πως αξίζεις μια ευκαιρία από τον κ. Σκίμπε;

«Καταρχήν να σου πω ότι προσωπικά πλέον δεν έχω καμία ελπίδα να κληθώ στην Εθνική, αλλά αν με ρωτάς εάν αξίζω έστω μια κλήση ναι,100%! Είδα μέσα στη χρόνια να καλούνται παίχτες που δεν είχαν ούτε μια συμμετοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα! Γιατί να έχω ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα κληθώ;»

- Πριν από περίπου επέβαινες σε πτήση όπου ο πιλότος του αεροπλάνου έχασε τον έλεγχο λόγω ισχυρών ανέμων με συνέπεια το αεροσκάφος να βρεθεί εκτός αεροδιαδρόμου. Πόσο άλλαξε τον τρόπος σκέψης σου το συγκεκριμένο συμβάν;

«Άλλαξε λίγο ο σκέψη μου. Παλιότερα σκεφτόμουν πολύ και για πράγματα που στην ουσία δεν ήταν σημαντικά. Από εκείνο το βράδυ και μετά προσπαθώ να ζω τις στιγμές γιατί πραγματικά κατάλαβα ότι δεν είμαστε τίποτα και από τον μια στιγμή στην άλλη όλα αλλάζουν».

Δείτε τον Σάββα Γκέντσογλου εν δράσει...

 

Τελευταία Νέα