Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες του Ηρακλή!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες του Ηρακλή!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες του Ηρακλή!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης βγάζει το καπέλο στους παίκτες του Ηρακλή για την υπερπροσπάθεια που έκαναν παίζοντας για την φανέλα καταφέρνοντας να πετύχουν το θαύμα.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Κέρδισε ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία του , το 7ο συνεχόμενο, πήρε πέναλτι-τι να λέμε τώρα- κέρδισε η ΑΕΚ στην Λειβαδιά , κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ στον Πλατανιά πέτυχε τρία γκολ , η Λάρισα σώθηκε και κάηκε ο κάμπος!
Όλοι τους ευχαριστημένοι! Ο καθένας για τον δικό του λόγο! Νάναι καλά να χαίρονται! Δεν είδα κανένα από τα ματς των πρωτοπόρων! Ειλικρινά τι να δω!

Παρακολούθησα μόνο ένα παιχνίδι από την αρχή μέχρι το σφύριγμα της λήξης , χωρίς να κουνηθώ από την θέση μου, χωρίς να μπω στον κόπο, συνειδητά , να αλλάξω κανάλι να πληροφορηθώ τι γίνεται στα υπόλοιπα γήπεδα! Δεν με ενδιέφερε…
Έμεινα συγκεντρωμένος και απόλυτα απορροφημένος ψυχή τε και πνεύματι στο Ηρακλής-Παναιτωλικός!

Αν ήμουν στην Θεσσαλονίκη , θα ανηφόριζα στο Καυτανζόγλειο στάδιο να δω από κοντά την προσπάθεια των παιδιών του Ηρακλή μια προσπάθεια «ξένη», «παράταιρη» αν αναλογιστούμε τα δεδομένα και τις πρακτικές που ισχύουν σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θα ανηφόριζα μόνος , με την ιδιότητα του φιλάθλου και όχι αυτή του δημοσιογράφου , θα καθόμουν κάπου ήσυχα στις κερκίδες μακριά από τον κόσμο να ζήσω από κοντά όλα αυτά τα ξεχασμένα! Όλα αυτά που ανήκουν πλέον δυστυχώς σε ένα μακρινό παρελθόν και όποιος τα επικαλείται θεωρείται-σύμφωνα με την γνώμη και την άποψη των πολλών- ρομαντικός, ξεπερασμένος , εξωπραγματικός στα όρια του γραφικού!

Σε μια χώρα όπου ο αμοραλισμός κυματίζει σε κάθε κάστρο, όσοι ακόμα επιμένουν σε αξίες και αρχές φυσικό και επόμενο να θεωρούνται γραφικοί! Γιατί οι αρχές και οι αξίες αντίθετα με την άποψη των πολλών δεν εκσυγχρονίζονται, αλλά εκσυγχρονίζουν ,διατηρώντας το ηθικό τους περιεχόμενο τους στο ακέραιο! Έπεσε δουλειά από πολλούς και σε πολλούς τομείς ώστε οι σύγχρονες κοινωνίες κι όχι μόνο η δική μας να φτάσουν σχεδόν στην απόλυτη πνευματική αποστέωση! Θα ανηφόριζα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με την ίδια ελαφρότητα και ανεμελιά (τι σπάνιο στις μέρες μας ακόμα και για τα μικρά παιδιά) των παιδικών μου χρόνων!

Βλέπετε το Καυτανζόγλειο ήταν το πρώτο γήπεδο στο οποίο ένοιωσα την μαγεία του ποδοσφαίρου , εφτάχρονο παιδάκι , όταν ο μακαρίτης ο πατέρας μου με πήρε μαζί του για να παρακολουθήσουμε τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ!
Θυμάμαι ακόμα την ατμόσφαιρα , την βουή του κόσμου , την μυρωδιά από το χορτάρι, την υπερηφάνεια του κόσμου για τους λεβέντες στο γήπεδο, την άδολη αγάπη τους για τους ποδοσφαιριστές και την φανέλα , τον σεβασμό στους αντιπάλους , την αθωότητα των φιλάθλων , να με φροντίσουν , να με ρωτούν κάθε τόσο αν βλέπω!

Όλα αυτά τα συναισθήματα τα ξεχασμένα ήρθαν και με πλάκωσαν στην λήξη του παιχνιδιού , μόλις οι παίκτες του Ηρακλή έγιναν ένα κουβάρι για να γιορτάσουν την επιτυχία τους! Υπάρχει ακόμα αυτό το ποδόσφαιρο; Σιγοκαίει αλήθεια είναι , χωρίς να μπορεί δυστυχώς μα δυστυχώς να ζεστάνει τις καρδιές μας! Αλλά υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα!

Μας το φώναξαν στο μούτρα τα παιδιά του Γηραιού και είμαι σίγουρος ότι εμείς θα αποστρέψουμε αλλού το πρόσωπο μας ( η Πολιτεία το έχει κάνει εδώ και χρόνια) ανίκανοι να αναμετρηθούμε πια με τον κακό μας εαυτό, με τις συνήθειες μας , με την …εξημέρωση μας! Γνωρίζω πολύ καλά ότι όσοι από τους αναγνώστες αυτού του κειμένου είναι κάτω από 45-50 χρονών , πως δεν τους είναι απλά δύσκολο, αλλά πραγματικά αδύνατο να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις για την φανέλα! Δεν το πρόλαβαν , δεν το έζησαν και δικαιολογημένα το αγνοούν! Για την φανέλα! Όχι για την ομάδα της καρδιάς σου κερδίζοντας έστω τα προς το ζην!

Για την φανέλα και μόνο! Αυτή που εκπροσωπεί την ιδέα, τον σύλλογο! Την φανέλα , το ρούχο , την στολή. Την σημερινή μοδάτη , συνθετική αυτή που στοιχίζει στις μέρες μας στις μπουτίκ ένα σκασμό λεφτά , αυτή που ήταν κάποτε βαμβακερή και ακόμα πιο παλιά μάλλινη και την φορούσαν οι ποδοσφαιριστές χειμώνα-καλοκαίρι! Για αυτή την φανέλα και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο , τότε που το ποδόσφαιρο και όλα τα σπορ ήταν ένα παιχνίδι και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο, για το κύρος της, για την ιστορία της για την αξιοπρέπεια της για την χαρά η για την λύπη του ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ!
Γι αυτήν που αγωνίστηκαν όλη την χρονιά οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!