Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2 (vid)

bet365

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να στείλει στη Β' Εθνική τον Λεβαδειακό και ακριβώς αυτό έκανε, επικρατώντας με 2-0 στη Βοιωτία με το γκολ του Αραούχο (87') και το αυτογκόλ του Μουλόπουλου (95')!

Οταν η Ενωση ζούσε την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, είχε πει διάφορα. Η ζωή, όμως, δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει... Με τους Βοιωτούς να καίγονται για νίκη ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό, η ΑΕΚ -αν και δεν ήταν καλή- έκανε το χρέος της και έστειλε τον Λεβαδειακό στη Football League. Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Κιτρινόμαυρων σε τράβηγμα του Μεντί στον Πέκχαρτ, σκόραρε ως αλλαγή ο Αραούχο.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Το ματς άρχισε με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να αιφνιδιάσει αλλά στο 2' ο Σίλβα επέλεξε να πέσει, χωρίς να υπάρχει λόγος, ενώ θα μπορούσε να βγει τετ α τετ με τον Μπάρκα ενώ στο 8' το σουτ του Καραμπουέ, από καλή θέση, έφυγε άουτ. Αυτό ήταν, ουσιαστικά, όλο το πρώτο 45λεπτο και αυτό τα λέει όλα... Με την ΑΕΚ να μην έχει συνοχή, όπως ήταν λογικό αφού οι τέσσερις μπροστά (Αραβίδης-Μπακασέτας-Βάργκας-Πέκχαρτ) δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί και με αυτό το δίδυμο των χαφ (Γιόχανσον-Γαλανόπουλος) να επανεμφανίζεται μετά από καιρό, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι καλό η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ενα άστοχο σουτ του Γαλανόπουλου και ένα φάουλ του Βάργκας ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Κιτρινόμαυροι στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο γενικά μπορούσε εύκολα να σε πάρει ο ύπνος αν νύσταζες λίγο. Απέναντι στην κακή ΑΕΚ, άλλωστε, υπήρχε ένας επίσης κακός Λεβαδειακός...

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Καραμπουέ και Λάτσι, απέναντι σε μια Ενωση που είχε εμφανές πρόβλημα στο να κάνει παιχνίδι. Σε μια προσπάθεια να διορθώσει κάπως τα πράγματα, ο Χιμένεθ έριξε στον αγώνα τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Μπακασέτα στο 61' και τρία λεπτά μετά ο Μεντί τράβηξε τον Πέκχαρτ και τον έριξε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε το πέναλτι... Λίγα λεπτά αργότερα, στο 73', ο Λεβαδειακός είχε την μεγαλύτερη του ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Νιάσε αστόχησε στο τετ α τετ και δύο λεπτά μετά πέρασε στον αγώνα ο Αραούχο αντί του Αραβίδη.

Ο Αργεντίνος, τελικά, ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο 87', αξιοποιώντας την ασίστ του Χριστοδουλόπουλου (που επίσης είχε μπει αλλαγή), για το 0-1, για να έρθει το 0-2 στο 95' από το αυτογκόλ του Μουλόπουλου μετά το γύρισμα (ξανά) του Αραούχο.

Man of the match: Μπήκε αλλαγή στο 75', έκανε το 0-1 στο 87' και προκάλεσε το 0-2 στο 95'. Ο λόγος για τον Αραούχο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νιάσε είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Λεβαδειακού για να πάρει προβάδισμα και ενδεχομένως τη νίκη που θα τον διατηρούσε ζωντανό αλλά την έχασε. Και γενικά με την απόδοση του δεν βοηθούσε την ομάδα του.

Στο ύψος του: Στο τραγικό πρώτο 45λεπτο ο Γαλανόπουλος ήταν ο μοναδικός Κιτρινόμαυρος που το πάλευε και παρέμεινε καλός και στο δεύτερο μέρος.

Η γκάφα: Η αντίδραση της άμυνας του Λεβαδειακού στο 0-1. Κόλλησαν στις θέσεις τους όλοι, στην μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, με συνέπεια να το πληρώσουν βλέποντας τον Αραούχο να σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε τράβηγμα του Πέκχαρτ από τον Μεντί. Αν εξαιρέσουμε αυτή τη φάση, οι υπόλοιπες αποφάσεις του ήταν σωστές.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε στη Λιβαδειά αυτό που όφειλε. Ξεχρέωσε το γραμμάτιο από το 2013, εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι οφ και πάει στον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για να σιγουρέψει την παρουσία της και στον φετινό τελικό. Οσο για τους οπαδούς της, μπορούν να είναι χαλαροί για την επόμενη σεζόν αφού δεν θα αναγκαστούν να ψάχνουν... λόφους και σπίτια για να παρακολουθήσουν το ματς της ομάδας τους στη Λιβαδειά...

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (90' Σένκα), Oυόν, Μεντί, Σουμπίνιο, Καραχάλιος (87' Κουλιμπαλί), Τόνι Σίλβα, Καράμπουε, Λάτσι (69' Μαχαίρας), Νιάσε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας, Μπακασέτας (61' Χριστοδουλόπουλος), Αραβίδης (75' Αραούχο), Πέκχαρτ (67' Αλμέιδα).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα