Ηρακλής - Παναιτωλικός 2-1 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ηρακλής - Παναιτωλικός 2-1 (vid)

bet365

Το κίνητρο, η φλόγα και το πάθος κέρδισαν! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ηρακλής με τα γκολ των Περόνε και Μπαστακού... ανέτρεψε το ματς με τον Παναιτωλικό, νίκησε 2-1 και έμεινε στην Σούπερ Λίγκα!
Η ιστορία γράφεται από παρέες, από εκείνους που πάνε κόντρα στην λογική και ακολουθούν την καρδιά τους. Η οποία πολλές φορές τους οδηγεί σε αποφάσεις που κρίνονται «τρελές», χωρίς εξήγηση. Ομως είναι εκείνες που μένουν στη μνήμη όλων και η φετινή ομάδα του Ηρακλή έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Ο Σάββας Παντελίδης και οι παίκτες του δεν κατέκτησαν κάποιο τρόπαιο, όμως το επίτευγμά τους ισοδυναμεί με κάτι ανάλογο. Κόντρα σε χίλια μύρια προβλήματα, μόνοι τους, εκείνοι και το σήμα της ιστορικής ομάδας, μετά τη νίκη τους με 2-1 επί του Παναιτωλικού, κράτησαν τον Γηραιό στη μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο. Γιατί στο «μέτωπο» των αδειοδοτήσεων, τα πράγματα είναι... δύσκολα. Αλλά αυτή η φανέλα στο γήπεδο δεν θα «λυγίσει» ποτέ. Κόντρα μάλιστα σε μία ομάδα, τα «καναρίνια», που σε ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξαν γιατί αξίζουν τον σεβασμό όλων.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη, έχοντας σχηματισμό 4-2-3-1 και με σκοπό να παίξουν από τον άξονα.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει φουριόζος και στα πρώτα 10 λεπτά απείλησε αρκετές φορές με τους Λεοζίνιο και Περόνε. Κάπου εκεί όμως τα «καναρίνια» ανέβασαν στροφές και άρχισαν να κερδίζουν τη «μάχη» του κέντρου. Ξεκίνησαν να «επισκέπτονται» τα καρέ του Χουάντερσον και τελικά ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Ρόσα στο 31'. Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» τους γηπεδούχους, ο Παναιτωλικός πλέον κρατούσε μπάλα και λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου «άγγιξε» και ένα δεύτερο γκολ. Η ανάπαυλα μάλιστα τον βρήκε έχοντας περισσότερες τελικές, καθώς μετρούσε 7 έναντι 5 των γηπεδούχων.
Οι οποίοι με την έναρξη του δεύτερου μισού έκαναν δύο αλλαγές (Μπαστακός, Γροντής) και άλλαξαν τον σχηματισμό τους σε 4-1-4-1, περνώντα τον Μπαστακό στη κορυφή της επίθεσης και τον Περόνε στα άκρα. Αυτό άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης και μέχρι το 60' ο Γηραιός είχε ισοφαρίσει και έδειχνε σε θέση να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ομως «έπεσε» πάνω στον Κυριακίδη, οποιός αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε.
Μετά το 65' ο Παναιτωλικός έφερε το παιχνίδι στα «ίσα», καθώς βρήκε τα πατήματά του και λύσεις στην αλλαγή διάταξης αλλά και διάθεσης του Γηραιού. Ωστόσο στα 10 τελευταία λεπτά ο Ηρακλής «ανέβασε» κατακόρυφα στροφές, πίεσε και προσπάθησε για το γκολ παραμονής. Τελικά «λυτρώθηκε» από τον Μπαστακό και με την λήξη της αναμέτρησης άπαντες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
MVP: Ο Μπαστακός. Μπήκε αλλαγή, «έφτιαξε» το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο με το οποίο ο Ηρακλής εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο. Ποιος άλλος θα μπορούσε να βγει MVP;
Στο ύψος του: Ο Περόνε. Ανοιξε το σκορ, απειλούσε, έδινε το «σύνθημα» για την αντεπίθεση και ήταν ένας ηγέτης.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μουνιός. Ο Αργεντινός δεν είναι κλασικός φορ αλλά βρέθηκε στη κορυφή της επίθεσης λόγω των απουσιών που είχε ο Παναιτωλικός. Ομως η άμυνα του Ηρακλή δεν τον «αισθάνθηκε» και πέρασε... απαρατήρητος.
Η γκάφα: Στη φάση της ισοφάρισης του Ηρακλή, ο Μύγας πάει «χαλαρά» πάνω στη μπάλα και έτσι ο Μπαστακός βάζει πιο σωστά το σώμα του, με δύναμη και πήρε την κατοχή. Ο δεξιός μπακ του Παναιτωλικού, δεν «διάβασε» σωστά τη φάση και τα «καναρίνια» το... πλήρωσαν.
Το «στραγάλι»: Τον «βοήθησε» το ματς που δεν είχε την «δύσκολη» φάση. Το μόνο «ερωτηματικό» για τις αποφάσεις του Θάνου είναι αν ο Περόνε έκανε ή όχι φάουλ στον Μπράβο στην αρχή της φάσης του 1-1.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ένα «ανοικτό» ματς, καθώς το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε βρει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ με 2-0. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τα πάντα ξεκαθάρισαν πριν το φινάλε. Ομως ο Γηραιός με βάση την εμφάνιση του δεύτερου μισού, την άξιζε.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος (46' Μπαστακός), Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (46' Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος (74' Πασάς), Μοντέιρο, Περόνε
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Μύγας (75' Χαντάκιας), Ρότσα, Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι, Μουνιός (65' Κουτρομάνος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα