Το... ματς συνεχίζεται την Δευτέρα (24/4)

Δημήτρης Τομαράς
Το... ματς συνεχίζεται την Δευτέρα (24/4)

bet365

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις του Γιάννη Βρέντζου και του Περικλή Λασκαράκη αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Την Δευτέρα (24/4, 11:00) η προθεσμία για τα υπομνήματα.

Με τις καταθέσεις των Βρέντζου-Λασκαράκη ξεκίνησε η διαδικασία της εκδίκασης των τριών υποθέσεων που αφορούν τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκης» τη Μεγάλη Πέμπτη, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το... show ξεκίνησε νωρίς με τη λεκτική αντιπαράθεση Θεοδωρίδη-Δημητριάδη. Αργότερα στην κατάθεσή του ο Γιάννης Βρέντζος είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις ΜΑΤ», ενώ με τη σειρά του ο β' παρατηρητής του αγώνα, Περικής Λασκαράκης έκανε είπε ότι δέχθηκε επίθεση και κλωτσιές από ανθρώπους του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η προθεσμία για τα υπομνήματα είναι μέχρι τη Δευτέρα (24/4) στις 11.

Από τον ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους άφησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο τέλος για το θέμα, ενώ ο Βρέντζος στράφηκε προς την πλευρά τους λέγοντας: «Είστε ελεεινοί και άθλιοι άνθρωποι. Πήγατε και φέρατε αυτόν τον μάρτυρα για να μας δημιουργήσετε θέμα».

Το χρονικό της διαδικασίας...

Δείτε εδώ: Το λεκτικό επεισόδιο Δημητριάδη-Θεοδωρίδη η διαδικασία.

- Λίγο μετά τις 14:00 ξεκίνησε η διαδικασία. Υπάρχει θέμα με το πως θα χωρέσουν όλοι εφόσον κληθούν. Μόνο οι Λασκαράκης και οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ σε σχέση με όσους ζήτησε ο ΠΑΟΚ.

14:15: Τη θέση του πήρε το προεδρείο.

14:19: Οι δημοσιογράφοι που είναι παρόντες πρέπει να παραδώσουν τα κινητά τους για όσο διαρκέσει η διαδικασία. Υπάρχει θέμα.

14:24 Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, είπε πως δόθηκε σε 14 αξιωματούχους του αγώνα πρόσκληση ώστε να καταθέσουν για τα όσα είδαν να συμβαίνουν στο γήπεδο. Του ζητήθηκε να διαλέξει έναν ακόμη μάρτυρα.

14:25: Ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Βρέντζος.

*Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής είπε: «Η Επιτροπή θα δικάσει με βάση το υλικό που υπάρχει και τις εκθέσεις».

**Ο Λασκαράκης έχει μείνει εκτός αίθουσας και θα εισέλθει σ' αυτήν όταν έρθει η ώρα να καταθέσει.

14:34: Η απολογία του Γιάννη Βρέντζου που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά: «Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και να τραυματιστούν αστυνομικοί

Κινήθηκαν και προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο των VIP, έφτασαν μέχρι εκεί. Αυτός ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ήταν εκτός γηπέδου αυτοί οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι έφτασαν μέχρι την είσοδο των VIP, ούτε καν στο προαύλιο των αποδυτηρίων.

Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα.

Τα περιστατικά που συζητάμε ήταν περιστατικά που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα σε παράγοντες ομάδων, όταν υπάρχουν εντάσεις. Ο αγώνας κύλησε σε ομαλά πλαίσια, κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασαν παράπονα και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει δημιουργηθεί μια εικόνα ότι έγιναν φοβερά πράγματα.

Για το περιστατικό με διαιτητή και βοηθό παρατηρητή ποια είναι η θέση σας;

Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια", απαντά ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός», υποστήριξε ο Βρέντζος.

14:45: Τώρα θα καταθέσει ο κύριος Λασκαράκης.

14:52: Συγκεκριμένα λέει: «Στο ημίχρονο του αγώνα, βρισκόμουν στον χώρο μετά τη φυσούνα, και εφόσον εισήλθαν διαιτητές και παράγοντες στα αποδυτήρια, ζήτησα να είναι ανοικτές οι πόρτες που ήταν εκεί. Η μία πόρτα ήταν κλειστή, ζήτησα από σεκιούριτι να την ανοίξει, μου είπε ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα. Χτύπησε και ο αστυνομικός την πόρτα, κάποια στιγμή άνοιξε και βγαίνουν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι μου επιτέθηκαν.

Αρχισαν να με σπρώχνουν, υπήρχαν αστυνομικοί εκεί, δέκα τον αριθμό. Μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν. Μ..., παλιο..., καραγκιόζη, ήρθες εδώ να μας γ..., τσουτσέκι του Μπέου, είσαι στημένος.
Ένιωσα σοκ, ακόμη νιώθω. Έφαγα 2-3 κλωτσιές. Μου τραβούσαν την γραβάτα, η αστυνομία με πήρε και με οδήγησε στο γραφείο μου. Από μόνος μου δεν μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά.

Παρόντες ήταν ο παρατηρητής και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής των τηλεοπτικών. Ήταν άτομα της γηπεδούχου ομάδας, πολλοί φορούσαν κόκκινες φόρμες. Για το τέλος του αγώνα, εισήλθαν στην φυσούνα οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές και οι αποστολές, οι παίκτες του πάγκου. Εισερχόμενοι οι παίκτες και οι παράγοντες, τους ακολουθήσαμε εγώ και οι υπόλοιποι παρατηρητές και ο γιατρός. Ο γιατρός ανησυχούσε για την ερυθρότητα του σώματος μου.

Μπαίνοντας μέσα στη φυσούνα βλέπω μια εκτεταμένη συμπλοκή. Αμέσως μετά τη φυσούνα, στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, δεν είδα διαιτητές, δεν είδα ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Είδα ΜΑΤ, είδα από την δεξιά πλευρά 2-3 άτομα από την αποστολή της ΑΕΚ που δεχόντουσαν επίθεση από άτομα που δεν μπορώ να αναγνωρίσω. Υπήρχαν πάνω από 30 άτομα εκεί μέσα.

Οι αστυνομικοί απώθησαν αυτούς που επιτέθηκαν στους παίκτες της ΑΕΚ. Τρέξαμε φοβισμένοι και πηγαίνοντας εκεί είδαμε ότι 1-2 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ που μέχρι τότε είχαν ρόλο διαχωριστικό. Επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους ανθρώπους αυτούς και τους περιόρισαν στην γωνία. Δεν είδα παίκτες του Ολυμπιακού. Ο παρατηρητής των τηλεοπτικών μου είπε ότι στον χώρο ήταν ο Μποτία και τον διευκόλυνε αυτός να πάει στα αποδυτήρια.

Μετά μπήκα γραφείο παρατηρητών και έμεινα μέχρι να φύγω. Όταν εισήλθα στην φυσούνα, οι διαιτητές δεν ήταν εκεί, προφανώς είχαν ήδη εισέλθει μέσα.

Για επεισόδια έξω από τα αποδυτήρια, δεν μπορώ να καταθέσω, δεν ήμουν παρών».

15:00: Στη συνέχεια του έγιναν ερωτήσεις από το νομικό του ΠΑΟΚ, Μπίρδα:

-Πόσα άτομα ήταν αυτά που βγήκαν από κλειδωμένη πόρτα και σας προπηλάκισαν;

«Ήταν πάνω από δέκα».

- Σας επιτέθηκαν όλοι;

«Δεν κράτησα ημερολόγιο της επίθεσης, με έβριζαν με έσπρωχναν, έφαγα κλωτσιές, Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέστην. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα. αν δεν ήταν οι αστυνομικοί, δεν ξέρω που θα βρισκόμουν.

Παρών ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ δεν θυμάμαι το όνομα του, δεν ξέρω αν ήταν και ο γιατρός της ΕΠΟ που μάλιστα μετά με ρώτησε για την υγεία μου. Ο κ. Δημητριάδης με επισκέφτηκε στο γραφείο των παρατηρητών και με ρώτησα αν είμαι καλά».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, κύριος Μαυρομάτης, ρωτάει: «Για ποιον λόγο έγινε η επίθεση;»

«Δεν έχω προηγούμενο με Ολυμπιακό, Είμαι πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, έχω οριστεί και σε άλλους δύο αγώνες του Ολυμπιακού. Σε καμία περίπτωση δεν είχα προηγούμενα ή πρόβλημα με γηπεδούχο. Πιθανολογώ ότι δέχθηκαν την επίθεση επειδή ζήτησα να ανοίξει η πόρτα για να έχω τον έλεγχο έξωθεν των αποδυτηρίων των διαιτητών».

Μπίρδας: Δηλαδή ήρθαν από τα αποδυτήρια των διαιτητών;

«Ναι, υπήρχε ο αστυνομικός διευθυντής εκεί».

Ο κύριος Δημακόπουλος, δικηγόρος του Ολυμπιακού ρώτησε: Τα είδε δηλαδή;

Λασκαράκης:«Ναι».

Δημακόπουλος: Πουθενά στην έκθεση της ΔΕΑΒ δεν λέει ότι σας χτύπησαν και από όσα λέτε για επίθεση. Σταματάει στις ύβρεις, γιατί δεν τα έγραψε;

Λασκαράκης: «Δεν μπορώ να γνωρίζω».

Δημακόπουλος: Ο παρατηρητής, πλην του ρήμα "εξύβριση" χωρίς να λέει τις φράσεις και τον απώθησαν, δεν κάνει την περιγραφή που κάνατε εσείς. Γιατί;"

Λασκαράκης: «Ο παρατηρητής ήταν παρών, ήταν δίπλα μου. Αν θέλετε να σας πω και τι ειπώθηκε μεταξύ μας. Του είπα: "είδες τι συνέβη". Μου λέει: "ναι". Του λέω: "θα τα γράψεις όλα". Μου λέει "ναι"».

Δημακόπουλος: Συνομιλούσατε με παράγοντες του Ολυμπιακού;

Λασκαράκης: «Η δική μου συμπεριφορά ήταν ευγενέστατη. Από κάποιους από αυτούς δεν δέχθηκα ανάλογη συμπεριφορά».

Αυτοί που εξαιρείτε, τι σας έκαναν;

Λασκαράκης: «Μου έλεγαν ότι είμαι στημένος και τσιράκι του Μπέου».

Λίβας, νομικός του Ολυμπιακός,: Το περιστατικό της επίθεσης πότε έγινε;

Λασκαράκης: «Έγινε στον προθάλαμο, μπροστά από δύο πόρτες, ή μία οδηγεί στα αποδυτήρια διαιτητών και η άλλη στα αποδυτήρια των παραγόντων».

Λίβας: H επίθεση πότε έγινε;

Λασκαράκης: «Όση ώρα πέρασε από το να ζητήσω να ανοίξει η πόρτα. 2-3 λεπτά, δεν ξέρω να σας πω. 1-4 λεπτά».

Τη Δευτέρα η προθεσμία για τα υπομνήματα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα η απόφαση.

Ο Βρέντζος είπε στο τέλος προς τον νομικό του ΠΑΟΚ, κ. Μαυρομάτη:

«Είστε ελεεινοί και άθλιοι άνθρωποι. Πήγατε και φέρατε αυτόν τον μάρτυρα για να μας δημιουργήσετε θέμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα