Ο ΠΑΟΚ, η δίκη του Ολυμπιακού και οι μαρτυρίες…

Ο ΠΑΟΚ, η δίκη του Ολυμπιακού και οι μαρτυρίες…

Ο ΠΑΟΚ, η δίκη του Ολυμπιακού και οι μαρτυρίες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει (πέρα από το μπάσκετ και το βόλεϊ) για την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει παρέμβαση για την υπόθεση των επεισοδίων του Καραϊσκάκης…

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Είναι που… «δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ποδόσφαιρό μας» όπως προσπαθούν να μας πείσουν διάφοροι περίεργοι εδώ και μήνες… Πάλι "δικαιώθηκαν"!

Η αθλητική δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα και ήδη για τα σοβαρά γεγονότα του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ασκήθηκε δίωξη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία ΚΑΙ για το άρθρο 29. Πέρα από εκτεταμένα επεισόδια κατηγορείται ΚΑΙ για άσκηση βίας κατά αξιωματούχου του αγώνα. Παράβαση που ανάλογα πώς θα την κρίνουν οι δικαστές, θα επιφέρει μία από τις παρακάτω τιμωρίες: α) διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεση 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμό ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν (που βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό), ζητάει να παρασταθεί σε μία δίωξη κατά των ερυθρόλευκων, για έναν αγώνα όμως στον οποίο δεν αγωνίζονταν η ομάδα του Δικεφάλου. Αυτό είναι πρωτότυπο, αλλά δεν είναι παράτυπο. Έχει το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ.

Υπάρχει όμως ένα αντικειμενικό ζήτημα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει στοιχεία γι’ αυτή την υπόθεση. Δεν ήταν εκεί παρούσα και τα μόνο στοιχεία που έχει για να αξιολογήσει την κατάσταση, αλλά και τη διαδικασία (μία και αυτός είναι ο σκοπός της) είναι όσα δημοσιοποιήθηκαν.

Και γι’ αυτό όμως υπάρχει λύση!

Αρχικά έχουν δίκιο όσοι αναρωτιούνται για το πώς κινητοποιείται για το ζήτημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι η ΠΑΕ ΑΕΚ. Τι να τους απαντήσεις;

Υπάρχει όμως λύση για να μάθουμε πολλά πράγματα… Για όλα αυτά!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη στιγμή που θα της επιτραπεί η παράσταση και η παρουσία-συμμετοχή, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την μαρτυρία όσων βρίσκονταν στο γήπεδο. Όσων βίωσαν καταστάσεις και γεγονότα. Όσων η μαρτυρία θα είναι ρεαλιστική και αντικειμενική. (Έχει αυτό το δικαίωμα). Αυτοί λοιπόν δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μπορεί να ζητήσει από την ΑΕΚ να πάρει θέση. Να ζητήσει ο ΠΑΟΚ από τους δικαστές (έχει αυτό το δικαίωμα) να καλέσουν τους παράγοντες και τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να ακουστεί η δική τους μαρτυρία. Δεν είναι δυνατόν για όσα έγιναν σε αυτό το ματς που έπαιζε η ΑΕΚ, να «μιλάνε» όλοι οι άλλοι εκτός από τους Ενωσίτες.

Να τους καλέσουν τέλος πάντων οι δικαστές (είτε το ζητήσει, είτε δεν το ζητήσει ο ΠΑΟΚ) και αν θέλουν αυτοί, ας μην πάνε… Ας αρνηθούν να καταθέσουν για όσα έγιναν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη. Ας πουν ότι…. «δεν θέλουμε, δεν μπορούμε, δεν γίνεται…». Έτσι θα μάθουμε και γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει θέση γι’ αυτό το καυτό και πολύ μεγάλο θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό, αλλά και τη νομιμότητα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

* Μέσα σε όλα είδαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δήλωση του προπονητή Φεράντο για το ότι εδώ στην Ελλάδα δούλεψε σε ομάδα που αποτελούσε δορυφόρο του Ολυμπιακού. Πόσοι άλλοι το έχουν πει αυτό και πήγαν να τους βγάλουν τρελούς; Όπως εκείνος ο τερματοφύλακας που είχε δηλώσει ότι υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αλλά αγωνίζονταν στον Εργοτέλη;
Πόσους ακόμη προσπάθησαν να βγάλουν τρελούς όλα αυτά τα χρόνια; Αυτά όμως πέρασαν και ήρθε πλέον η ώρα της κρίσης για το...κράτος του Ολυμπιακού όπως έγραφε και χθες στο ΣΕΦ αυτό το... πολύ ενδιαφέρον πανό.
Το πανό που μπορεί να ξαναβγάλει βουλευτή τον Ζουράρι... Γιατί μόνο αν συνεχίσουν να του επιτίθενται έτσι οι Ολυμπιακοί, θα είναι σίγουρα και στην επόμενη βουλή...

* Για να μην ξεχνιόμαστε… Ο απολογισμός των τελευταίων ημερών στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έφθασε στο 8-2, μετά και την τρίτη νίκη στα ημιτελικά του βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε παντού και πολλές φορές, εκτός από τα ματς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο πάντως υπάρχει μία σημαντική εκκρεμότητα με τον δεύτερο ημιτελικό και φυσικά τα δύο ματς στα πλέι οφ.
Στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-0 στις νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το 3-0 έγινε δίκαια και καθαρά και με σχετικά εύκολο πέρασμα από την Κυψέλη. Αυτό το 3-0 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, δικαιώνει (αυτή τη στιγμή) και την επιλογή της διοίκησης να αντικαταστήσει τον προπονητή. Δεν το πιστεύαμε, αλλά εκείνοι ήξεραν καλύτερα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.