Ο ΠΑΟΚ το’ χει πληρώσει και ξέρει...

Ο ΠΑΟΚ το’ χει πληρώσει και ξέρει...

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης δεν αποφασίζει, γνωρίζει όμως καλά τι έχει συμβεί, μετά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και πόσο ο ΠΑΟΚτσής έχει νιώσει στο πετσί του τις εξοντωτικές ποινές και τις τιμωρίες.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Για τον ΠΑΟΚ των 91 χρόνων, ότι ήταν να γράψουμε το γράψαμε εδώ, πάμε λοιπόν σ’ ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα, που καλώς ή κακώς, απασχολεί τον κόσμο του.

Ο «Δικέφαλος», δεύτερος στο βαθμολογικό πίνακα, και στο μείον 6 από τον Ολυμπιακό, έχει έννομο συμφέρον και κάθε δικαίωμα να παρακολουθεί την υπόθεση του, όντας για πρώτη φορά σε τέτοιο ρόλο, ζητώντας πρόσθετη παρέμβαση στη διαδικασία. Συνήθως οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί στην θέση, που βρίσκονται σήμερα οι «ερυθρόλευκοι». Ρόδα, όμως, είναι και γυρίζει…

Κανένας δεν ξεχνάει, πολύ περισσότερο οι φίλοι του «Δικεφάλου», πόσες «πληγές» έχουν ανοίξει στο κορμί της ομάδας της Θεσσαλονίκης παρόμοιες υποθέσεις. Πόσες φορές έχουν νιώσει για τα καλά στο πετσί τους τη (λεγόμενη) πιστή εφαρμογή των νόμων…

Και επειδή η γνώση της ιστορίας κάνει καλό, ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί ΜΟΝΟ την τελευταία 20ετία και πόσες φορές ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» την διαμάχη του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ΜΟΝΟ με τον Ολυμπιακό.

Ας θυμηθούμε κι ας υπολογίσουμε τις πραγματικές ποινές, που έχουν επιβληθεί στον ΠΑΟΚ, μετά από ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», από το περίφημο «σφύρα να φύγουμε» του 1998 μέχρι και πέρσι όταν τα όργια του Ανδρέα Παππά και τη διακοπή του ημιτελικού της Τούμπας, τα πλήρωσε με αφαίρεση τριών βαθμών.

Στο τέλος του κειμένου, όσοι ακόμη συνεχίζετε να έχετε διαφόρων ειδών ψευτοδιλλήματα και αυταπάτες, μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί ο ΠΑΟΚτσής περιμένει για πρώτη φορά (από θέση ισχύος) να εφαρμοστούν οι νόμοι.

Αλήθεια η ΑΕΚ, που έχει συμβάλλει στην ανατροπή και στην εξυγίανση, αλλά έχει και συμφέρον από την συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί σιωπά και ασχολείται μόνο με την τιμωρία του Σεμπά; Τι έχει να κερδίσει από αυτό; Γιατί από την υπόθεση του Ολυμπιακού, βάσει κατηγορητηρίου πάντα, μπορεί να ελπίζει ότι θα κερδίσει πολλά περισσότερα. Επέλεξε, όμως, το δρόμο της σιωπής. Κάτι που γενικότερα προκαλεί εντύπωση, αλλά ας πάμε παρακάτω.

Όλα τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, της τελευταίας σχεδόν 20ετίας, και οι ποινές που επιβλήθηκαν στο «Δικέφαλο» όλα αυτά τα χρόνια είναι εξωφρενικές. Εχουμε και λέμε:

1998: Ο Παπαπέτρου βάζει μπουρλότο στην Τούμπα. Δίνει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε μια από τις βουτιές που έγραψαν ιστορία, από τον Γκόγκιτς και ακυρώνει ως χέρι ένα γκολ από τον Τάκολα.

Απόφαση-ποινή: Στις 26 Νοεμβρίου ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μείον τρεις βαθμούς, τιμωρία της έδρας για πέντε αγωνιστικές και κατακύρωσε υπέρ του Ολυμπιακού τον αγώνα (0-2). Στην έφεση οι βαθμοί επιστράφηκαν, η ποινή της έδρας «έπεσε» στις τρεις αγωνιστικές και ο «Δικέφαλος» έπαιξε με τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ, με τον Πανσερραϊκό στην Καβάλα και με την Προοδευτική στην Καρδίτσα.

2000: Ένα εκρηκτικό μείγμα από ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης, μέσα σε 15 μέρες το Μάρτιο του 2000, οδηγούν τους «ασπρόμαυρους» και πάλι στο ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο πρώτο ντέρμπι πρωταγωνιστής, εκτός από τον σκόρερ Λάμπρο Χούτο, ήταν και ο διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος.

Απόφαση-ποινή: Ο ΠΑΟΚ εξορίζεται για δύο αγωνιστικές από την Τούμπα. Δίνει ένα αγώνα στη Μυτιλήνη (ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή 1-1) κι έναν στη Ρόδο (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-0).

2000: Τέλη Νοεμβρίου και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται υπό καταρρακτώδη βροχή τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, με διαιτητή τον Γιώργο Κασναφέρη. Η αποβολή του Γιώργου Γεωργιάδη, κυρίως, αλλά και κάποιες ακόμη αποφάσεις του σημερινού γενικού αρχηγού της Ξάνθης, εξοργίζουν τον κόσμο και ο διαιτητής αποχωρεί με αίματα στο πρόσωπο.

Απόφαση-ποινή: Την 1η Δεκεμβρίου του 2000 τιμωρείται με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στην έφεση η ποινή «έπεσε» στη μια αγωνιστική (ΠΑΟΚ – Εθνικός Αστέρας 2-1, 4/1/2001).

2002: Ακόμη ένα επεισοδιακό ντέρμπι στην Τούμπα, που λήγει ισόπαλο, ωστόσο ο «Δικέφαλος» βρίσκεται ξανά στο εδώλιο για την επίθεση στον Σπύρο Παπαδάκο, παρατηρητή διαιτησίας, που κάποιοι πέρασαν για τον… Παπαπέτρου.

Απόφαση-ποινή: Την 1η Νοεμβρίου του 2002 η πειθαρχική της ΕΠΑΕ τιμωρεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τρεις αγωνιστικές για την επίθεση στον Παπαδάκο και δύο αγωνιστικές για τα υπόλοιπα επεισόδια (ρίψη αντικειμένων στον επόπτη Δανιγγέλη και τραυματισμό Τζόρτζεβιτς). Ο «Δικέφαλος» έπαιξε πέντε ματς κεκλεισμένων των θυρών (ΠΑΟΚ – Προοδευτική 4-1, ΠΑΟΚ – Ιωνικός 3-0, ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή 4-0, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0 για το κύπελλο, ΠΑΟΚ – Αιγάλεω 4-0).

2003: Στον προημιτελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 3-1, αλλά το ντέρμπι σημαδεύεται από νέα επεισόδια, με τον Αναστασιάδη να κοουτσάρει τα τελευταία 20 λεπτά από τη θύρα 5-6 προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Απόφαση-ποινή: Ο παρατηρητής Βούλγαρης τύλιξε τον υπότροπο ΠΑΟΚ σε μια κόλλα χαρτί και η νέα τιμωρία ήταν δύο αγωνιστικές μακριά από την Τούμπα. Επαιξε στα Τρίκαλα (ΠΑΟΚ – Άρης 2-0) και στην Κοζάνη (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0).

2005: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1, ο Ζωγράφος εφευρίσκει πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων, πρώτη διακοπή, ο «Δικέφαλος» ισοφαρίζει με το Σαλπιγγίδη, ξανά διακοπή.

Απόφαση-ποινή: Ο διαιτητής «έκαψε» τους ασπρόμαυρους στο φ.α. που τιμωρούνται με μια αγωνιστική, αλλά καθώς ήταν υπότροποι η ποινή έγινε δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (ΠΑΟΚ – Χαλκηδόνα 2-1, ΠΑΟΚ – Ξάνθη 1-0).

2011: Σ’ ένα Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ (0-3) οι «ασπρόμαυροι» τιμωρούνται για επεισόδια των οπαδών τους με την αστυνομία, με τον άλλο Ολυμπιακό, του Πειραιά, να… βάζει το χεράκι του για να κλείσει η Τούμπα και να γίνει η ρεβάνς του κυπέλλου χωρίς θεατές. Ξεχειλίζει η οργή των φίλων του ΠΑΟΚ για την τιμωρία της ομάδας τους, μετά και τον ρόλο, που έπαιξε ο Ολυμπιακός, με την παρουσία του δικηγόρου του (Γιαννίκος), στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης.

Απόφαση-ποινή: Η δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ στις 28/1/2011 απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι παρέμεινε η τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 80.000 ευρώ.

2014: Ο ημιτελικός του κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό σημαδεύεται από δύο περιστατικά. Αρχικά το εντυπωσιακό pyroshow των οπαδών στις εξέδρες της κατάμεστης Τούμπας και ακολούθως για τους… γαύρους που πετάχτηκαν στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Ο «Δικέφαλος» κέρδισε την πρόκριση, αλλά μαζί εισέπραξε και μια τιμωρία-μαμούθ.

Απόφαση-ποινή: Στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών (που κλήθηκε να τις εκτίσει με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στα πλέι οφ), καθώς και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Το απίστευτο της απόφασης ήταν η αφαίρεση των βαθμών από τον πίνακα των πλέι οφ (οπότε ο ΠΑΟΚ από τους 3β. που είχε πήγε στους 0β.) χάνοντας ουσιαστικά 15 βαθμούς.

2015: Για το ντέρμπι του πρωταθλήματος (0-0) ο ΠΑΟΚ είδε αρχικά να τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 20 χιλιάδων ευρώ. Όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική…

Απόφαση-ποινή: Η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, κ. Πετρόπουλου, έστειλε και πάλι την ασπρόμαυρη ΠΑΕ στο εδώλιο και η τελική ετυμηγορία ήταν τιμωρία της Τούμπας για μια αγωνιστική (ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-0) κεκλεισμένων των θυρών!

2016: Πάλι ένας διαιτητής (Ανδρέας Παππάς) και μια απόφαση του τινάζουν ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στον αέρα. Ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου δεν ολοκληρώθηκε, με το «Δικέφαλο» να το πληρώνει ακριβά, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη να αποφασίζει οριστικά και αμετάκλητα να ξεκινήσει τη δική του επανάσταση για την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απόφαση-ποινή: Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ, τόσο για τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όσο και για τα ματς Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο! Συνολικά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση πέντε βαθμών, πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 112.000 ευρώ πρόστιμο. Οι τρεις αγωνιστικές για το ματς με τον Ολυμπιακό όπως και η ποινή αφαίρεσης βαθμών, ήταν εφέσιμες και δεν παρέμειναν, όμως το ίδιο δεν συνέβη με τις δύο αγωνιστικές για τα ματς με Καλλονή και Πανιώνιο.

Στις 27 Απριλίου ο «Δικέφαλος» δεν κατέβηκε στη ρεβάνς του σταδίου Καραϊσκάκη και με μια απόφαση-εξπρές τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας περιόδου και πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ.

Απολογισμός: -6 βαθμοί (πρωτόδικα έχει φάει -14 βαθμούς), κλείσιμο της Τούμπας για 21 αγωνιστικές (14 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, 7 αγώνες εκτός Θεσσαλονίκης), περισσότερες από 400.000 ευρώ σε πρόστιμα!

Κι αν αντί για μείον 3 βαθμούς το 2014 υπολογίσουμε τους -15, που έχασε στα πλέι οφ, τότε γίνονται αμέσως αμέσως μείον 18 βαθμοί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.