Χορεύοντας με τους δανεικούς!

Χορεύοντας με τους δανεικούς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Χορεύοντας με τους δανεικούς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Χρήστο Δώνη και τον Αμπντούλ Ατζαγκούν που «σώνουν» Ηρακλή και Ρόντα, φωνάζοντας «παρών» στον Παναθηναϊκό ενόψει καλοκαιριού.

Η απουσία ποδοσφαιρικής λογικής και ξεκάθαρης στρατηγικής τα προηγούμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό, οδήγησε σε μια σειρά από λανθασμένες επιλογές στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, με το «τριφύλλι» να χάνει ποδοσφαιριστές είτε ως ελεύθερους είτε με ελάχιστο τίμημα αντί να τους παραχωρήσει δανεικούς, να παρατηρεί την εξέλιξή τους και να κρίνει στην συνέχεια αν μπορούν να βοηθήσουν ή όχι. Από την περίπτωση του Ρισβάνη μέχρι εκείνη του Αμπέντ και του Κλωναρίδη, όπου οι αποφάσεις ελήφθησαν από τους εκάστοτε προπονητές και όχι από τον σύλλογο, ο Παναθηναϊκός βγήκε ζημιωμένος και πήρε μαθήματα για όσα δεν πρέπει να κάνει στο μέλλον.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Στις περιπτώσεις του Χρήστου Δώνη και του Αμπντούλ Ατζαγκούν, έστω και από... τύχη, ο Παναθηναϊκός έκανε την σωστή επιλογή και στο φινάλε της σεζόν έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για τον «δανεισμό» των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών. Εξάλλου, κανένα συμφέρον δεν είχε να αποδεσμεύσει(επειδή έτσι το ήθελε ο Στραματσόνι ή διάφορα άσχετα με το ποδόσφαιρο μέλη της διοίκησης) ένα προϊόν των ακαδημιών του και βασικό μέλος των Εθνικών ομάδων και έναν ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε επένδυση το καλοκαίρι του 2013 και παρά το γενικό κλίμα απαξίωσής του, ήταν ένα σημαντικό «εργαλείο» στην εποχή του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο των «πρασίνων».

ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Ο Δώνης παραχωρήθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι, δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, προλαβαίνοντας, ωστόσο, σε δέκα συμμετοχές(3 βασικός-7 αλλαγή) να πετύχει ένα γκολ και να μοιράσει δύο ασίστ. Στην ομάδα των Ιωαννίνων δεν είχε το ζητούμενο, δηλαδή να είναι βασικός, να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής και να δείξει τι μπορεί να προσφέρει όταν νιώσει εμπιστοσύνη, όταν νιώσει σημαντικός και βρει ρυθμό από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Αυτό έγινε στον Ηρακλή! Βιώνοντας συνθήκες που δεν είχε συναντήσει πουθενά στην μέχρι τώρα καριέρα του, ο Δώνης έγινε βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Παντελίδη και εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία στον άθλο παραμονής του «Γηραιού» στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ! Ο 23χρονος μέσος έχει καταγράψει 14 συμμετοχές και 3 γκολ, το ένα πιο σημαντικό από το άλλο, δείχνοντας πως από... ποδοσφαιρικό παιδί γίνεται άντρας με την φανέλα του Ηρακλή.

Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2018 και θεωρείται δεδομένο πως με όσα κάνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει κερδίσει πόντους στην εκτίμηση των Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο δρόμους. Είτε θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Δώνη και θα τον κρατήσει στο ρόστερ ως μια αξιόπιστη λύση στο rotation για την μεσαία γραμμή είτε θα τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι για να μην τον χάσει ως ελεύθερο μετά από ένα χρόνο.

Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΡΟΝΤΑ

Ο Γιάννης Αναστασίου τον πήρε μαζί του στην Ρόντα και ο Νιγηριανός μέσος βγάζει ασπροπρόσωπο τον Έλληνα τεχνικό για την επιλογή του! Με αποκορύφωμα τα δύο γκολ στο παιχνίδι του Σαββάτου, όπου η Ρόντα νίκησε την Σπάρτα Ρότερνταμ(3-1) και για πρώτη φορά τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, ο «Άτζα» αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς της Eredivisie τον πιο σημαντικό, τον παίκτη με την μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο, πως ο Νιγηριανός έχει 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 2298 λεπτά συμμετοχής και 4 τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας από το Κερκράντε! Η περίπτωση της διαχείρισής του είναι ίδια με εκείνη του Χρήστου Δώνη, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το 2018.

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σε έναν Παναθηναϊκό με συγκεκριμένο πλάνο και έναν προπονητή που του αρέσει και έχει αποδείξει πως ξέρει να «φτιάχνει» καριέρες νεαρών παικτών, τόσο ο Δώνης όσο και ο Ατζαγκούν θα μπορούσαν να πάρουν μία ακόμη ευκαιρία το ερχόμενο καλοκαίρι στο «τριφύλλι» και μέσα από την προετοιμασία να δείξουν στον Έλληνα τεχνικό αν αξίζουν μια θέση στο ρόστερ! Η πρόοδος τους, πάντως, σε Ηρακλή και Ρόντα αποδεικνύει πως αμφότεροι έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έβαλαν την ποδοσφαιρική τους μετοχή ξανά σε άνοδο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.