Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 3-2

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 3-2

bet365

Με δύο γκολ και ασίστ του Μέσι, οι Μπλαουγκράνα νίκησαν 3-2 την Σοσιεδάδ, που όμως τους ζόρισε πολύ και κοιτάζουν τη μεγάλη ρεβάνς της Τετάρτης και το Clasico που ακολουθεί.

Τέσσερα γκολ σε 10 λεπτά δεν είχαν μπει μαζεμένα στο «Καμπ Νόου» από το 1952. Αυτό για να καταλάβετε πόσο τρελό ήταν σε κάποιο διάστημά του αυτό το Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ. Οι Μπλαουγκράνα έπαιξαν ένα καλό επιθετικά και κακό αμυντικά α’ μέρος, ενώ στο β’ οι φιλοξενούμενοι τους πίεσαν και άξιζαν να ισοφαρίσουν, αν και τελικά ηττήθηκαν με 3-2. Οι γηπεδούχοι είχαν αρχικά σε καλή βραδιά τον Μέσι που έβαλε τα δύο και έφτιαξε το τρίτο και με το τρίποντο παρέμειναν στο -3 από την Ρεάλ, η οποία τους περιμένει στην Μαδρίτη την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Μέσι έβαλε πρώτα ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 17’. Η φάση ξεκίνησε με ποδιά από τον Ράκιτιτς και ο σκόρερ σούταρε τέλεια από το ημικύκλιο χαμηλά στην αριστερή γωνία. Νωρίτερα (12’) ο Τερ Στέγκεν είχε νικήσει σε τετ α τετ τον Βέλα. Ο ρυθμός έπεσε και ξαφνικά έγινε χαμός πριν το φινάλε του 45λέπτου. Ο Σουάρες σούταρε (36’), ο Ρούγι απέκρουσε και ο Μέσι που μπερδεύτηκε, έβαλε ένα εύκολο και περίεργο γκολ, φτάνοντας τα 28 στο πρωτάθλημα (σ.σ.: στην κορυφή της μάχης για το «χρυσό παπούτσι» με τον Μπας Ντοστ της Σπόρτινγκ Λισ.)

Από εκεί και μετά δεν υπήρχε σταματημός. Σε φάση διαρκείας στο 43’ ο Ινιγο Μαρτίνεθ πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Τερ Στέγκεν, αλλά εκείνος που κατά λάθος το έβαλε ήταν ο Ουμτιτί. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μέσι έγινεε δημιουργός και κέρασε τον Αλκάθερ, που πλάσαρε εύστοχα με ωραίο διαγώνιο, μα υπήρξε και συνέχεια. Ο Τσάμπι Πρίετο μείωσε εκ νέου στο γκολ για τους Βάσκους και το έκανε με υπέροχο πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να του έρχεται σηκωμένη από πίσω.

Στην επανάληψη οι Βάσκοι έπαιξαν σχεδόν μονότερμα και θα μπορούσαν να πάρουν το βαθμό. Ο Γουίλιαν Ζοσέ (66’) στην σημαντικότερη στιγμή δεν μπόρεσε να σκοράρει για χιλιοστά με την προβολή του. Στις καθυστερήσεις ο Λουίς Σουάρες νικήθηκε σε τα τετ και έτσι δεν άλλαξε τίποτα. Ετσι οι Καταλανοί που έπαιξαν χωρίς τον τιμωρημένο Νεϊμάρ και σε σχήμα 4-4-2 με Σουάρες-Αλκάθερ δίδυμο φορ και τον Μέσι σαν 10άρι, περιμένουν την Γιουβέντους την Τετάρτη, πιστεύοντας σε ακόμα μία επική ανατροπή.

* Η Σοσιεδάδ ηττήθηκε στο «Καμπ Νόου» για 21η διαδοχική φορά!

* Ο Μέσι έφτασε τα 556 γκολ στην καριέρα του!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Αντρέ Γκόμες (68’ Ινιέστα), Ράκιτιτς, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Αλκάθερ (80’ Ντένις Σουάρεθ)

Σοσιεδάδ (Εουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Ινιγο Μαρτίνεθ, Νάβας, Γιούρι, Θαλδούα, Ιγιαραμέντι, Θουρουτούθα (Γκρανέρο), Τσάμπι Πριέτο, Ογιαρθάμπαλ, Βέλα (62’ Κανάλες), Γουίλιαν Ζοσέ (79’ Μπαουτίστα).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα